5 Αποτελεσματικοί Τρόποι Χρήσης Της Κανέλας στη δίαιτα για διαβήτη

5 Αποτελεσματικοί Τρόποι Χρήσης Της Κανέλας στη δίαιτα για διαβήτη

Η κανέλα ενσωματώνει αντιδιαβητικές ενώσεις που μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Παρακάτω θα δείτε μερικούς υπέροχους τρόπους για να συμπεριλάβετε την κανέλα στην κανονική σας διατροφή

Η κανέλα  χρησιμοποιείται ευρέως για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε διάφορα πιάτα. Το αρωματικό μπαχαρικό δεν είναι απλώς μέρος του γαστρονομικού κόσμου, αλλά είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό στις αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές της Αγιουρβέδα.

Προσφέρει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και μια από τις πιο εξέχουσες είναι η ικανότητά της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του διαβήτη. Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που αναφέρεται σε ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα σακχάρου στο σώμα.

Το σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετή ινσουλίνη και να επεξεργαστεί τη γλυκόζη που καταναλώνεται, η οποία τελικά εισέρχεται και παραμένει στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα έχει ορισμένες ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου.

Πώς είναι η κανέλα χρήσιμη για τη διαχείριση του διαβήτη; Το μπαχαρικό είναι γνωστό ότι διεγείρει τα κύτταρα για κατανάλωση γλυκόζης. Η κατανάλωση κανέλας προάγει την απελευθέρωση ινσουλίνης από το πάγκρεας και ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη που βοηθά στην επεξεργασία της γλυκόζης. Περιέχει ορισμένες αντιδιαβητικές ενώσεις που βοηθούν στη μείωση του ρυθμού με τον οποίο εισέρχεται η γλυκόζη στο σώμα μας. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα νηστείας σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Η κανέλα βελτιώνει το πεπτικό σύστημα , το οποίο συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα του διαβήτη. Ένα υγιές πεπτικό σύστημα θα επεξεργαστεί, θα αφομοιώσει τη ζάχαρη και θα ξεπλύνει την περίσσεια ζάχαρης για να διατηρήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. 

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας για τη διαχείριση του διαβήτη
Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για να αντιμετωπίσετε το υψηλό σάκχαρο στο αίμα;

1. Πιείτε νερό κανέλας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε κανέλα για διαβήτη είναι να πίνετε νερό εμποτισμένο με το μπαχαρικό. Μουλιάστε ένα κομμάτι ή φλοιό κανέλας 2 ιντσών σε ένα ποτήρι νερό. Αφήστε το όλο το βράδυ και πιείτε το πρώτο πράγμα το πρωί με άδειο στομάχι.

2. Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με κανέλα

Η κανέλα, με την ήπια γλυκιά γεύση της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό γλυκαντικό και επίσης ως υγιεινή εναλλακτική της ζάχαρης για όλα τα είδη γλυκών όπως κέικ και πίτες, καθώς και παραδοσιακά  γλυκά πιάτα

2. Πιείτε τσάι ή καφέ με κανέλα

Φτιάξτε καρυκευμένο τσάι (masala chai) με λίγη σκόνη κανέλας ή προσθέστε λίγο από αυτό στον καφέ που παρασκευάζετε. Η μοναδική γεύση της κανέλας, καθώς και οι διάφορες ευεργετικές της ιδιότητες για την υγεία θα αναβαθμίσουν το ζεστό φλιτζάνι του ροφήματος με περισσότερους από έναν τρόπους.

4. Προσθέστε κανέλα στο πλιγούρι βρώμης σας

Ανανεώστε το θρεπτικό σας πλιγούρι βρώμης με ένα πασπάλισμα σκόνης κανέλας. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε τη ζάχαρη ή το μέλι. η κανέλα θα κάνει το μπολ με φρούτα και δημητριακά να έχει υπέροχη γεύση ως έχει.

5. Προσθέστε το στα ινδικά κάρυ

 Σοτάρετε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας μαζί με άλλα ξηρά μπαχαρικά όπως γαρίφαλο και κόκκους πιπεριού για να φτιάξετε νόστιμα μείγματα κάρυ.
Η τακτική κατανάλωση κανέλας μπορεί να είναι ευεργετική για τη διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, συνιστάται να επιδεικνύετε μέτρο ενώ λαμβάνετε την ποσότητα του μπαχαρικού. Πιστεύεται ότι 3-6 γραμμάρια κανέλας την ημέρα είναι αρκετά για να επωφεληθούν από τα οφέλη της.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr