Αυτά Είναι Τα Βότανα Για Σούπερ Μυϊκή Ανάπτυξη Σε Κάθε Ηλικία.

Αυτά Είναι Τα Βότανα Για Σούπερ Μυϊκή Ανάπτυξη Σε Κάθε Ηλικία.

Υπάρχουν φανταστικά και πολύτιμα βότανα που ενισχύουν τους μυς σε κάθε ηλικία και προάγουν ένα δυνατό και εύλεκτικο σώμα μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Τα βότανα άλλωστε με την σωστή χρήση προάγουν την νεότητα, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν εργαστεί πάνω στα πλεονεκτήματα τους.

Υπάρχουν γι αυτό τον σκοπό φυτικά φάρμακα για την υποστήριξη του σώματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη άσκηση.

Τα βότανα που επηρεάζουν τη μυϊκή μάζα και το κάνουν αλλάζοντας τον ρυθμό σύνθεσης και διάσπασης πρωτεϊνών στους μύες, επηρεάζοντας άμεσα και έμμεσα την ποσότητα της άσκησης με την αντίσταση που εκτελείται.

Ορισμένα βότανα μπορούν να το κάνουν αυτό αυξάνοντας την ενέργεια διεγείροντας την παραγωγή ATP, βελτιώνοντας την πρόσληψη οξυγόνου και τη ροή του αίματος ή μειώνοντας τον πόνο των μυών μέσω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.

1 . Withania somnifera
Διαφορετικά γνωστό ως ashwagandha, αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στη θεραπεία της νευρικής εξάντλησης, της μυϊκής κόπωσης και των διαταραχών ύπνου. Πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι η συμπλήρωση με αυτό το βότανο αυξάνει σημαντικά τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα. Είναι επίσης ένα χρήσιμο βοήθημα για αθλητές που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της υπερπροπόνησης, όπου το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Ελευθερόκοκκος senticosus
Ο ελευθερόκοκκος, επίσης γνωστός ως σιβηρικό τζίνσενγκ, είναι ένα προσαρμογόνο που μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα απόδοσης κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας. Έχει μακρά ιστορία στη θεραπεία της εξάντλησης και της κόπωσης και πρόσφατες δοκιμές έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει την απόδοση αντοχής, να ενισχύσει την καρδιαγγειακή λειτουργία και να έχει αποτελέσματα εξοικονόμησης γλυκογόνου, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα γλυκογόνου αργά στην άσκηση που οδηγεί σε βελτιωμένη φυσική απόδοση.

Rhodiola rosea
Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων με Rhodiola μπορεί να μειώσει τη μυϊκή βλάβη από τη σωματική δραστηριότητα μειώνοντας τις C-αντιδρώσες πρωτεΐνες και τα επίπεδα κινάσης κρεατίνης σε άσκηση υψηλής έντασης. Φαίνεται επίσης να μειώνει την κόπωση και τη σωματική εξάντληση που προκαλείται τόσο από την προπόνηση χαμηλής έντασης όσο και από το άγχος της ζωής. Τα προσαρμογόνα του αποτελέσματα βελτιώνουν την αντιληπτή ευεξία και την ποιότητα ζωής.

Aloysia citrodora
Διαφορετικά γνωστό ως λουίζα λεμονιού, αυτό το βότανο έχει βρεθεί ότι προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την άσκηση, μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από την άσκηση και μειώνει τα σημάδια μυϊκής βλάβης στην έντονη άσκηση χωρίς να αναστέλλει την κυτταρική προσαρμογή στην άσκηση.

Tribulus terrestris
Το Tribulus προτείνεται για την αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση της μυϊκής βλάβης που προκαλείται από την άσκηση, ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες τυχαιοποιημένες δοκιμές ελέγχου για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Ενώ οι δοκιμές σε ανθρώπους έδειξαν ασαφή αποτελέσματα σχετικά με την επίδραση αυτού του βοτάνου στη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι οι σαπωνίνες στο Tribulus, όταν συμπληρώθηκαν, οδήγησαν σε αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, κορτικοστερόνης, υποδοχέα ανδρογόνων και υποδοχέα αυξητικού παράγοντα-1 ινσουλίνης, βελτιώνοντας σημαντικά απόδοση και μάζα σώματος σε υπερεκπαιδευμένους αρουραίους.

με πληροφορίες www.umoyawellness.com.au

www.pexels.com

Ashwagandha για το άγχος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr