Η νούμερο 1 άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς σου σε 10 λεπτά

Η νούμερο 1 άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς σου σε 10 λεπτά

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα, περισσότερο από ότι θα έκανε μια προπόνηση υψηλής έντασης.

Η νούμερο 1 άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς σου σε 10 λεπτά

Θέλεις να γυμναστείς περισσότερο σε λιγότερο χρόνο; Υπάρχει μια άσκηση που πραγματοποιεί και τις δύο επιθυμίες σου σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ξέχασε για λίγο το 30λεπτο στο διάδρομο ή το εντατικό μάθημα bootcamp, αφού οι ειδικοί λένε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατήσεις μια συγκεκριμένη θέση για δύο λεπτά την ημέρα.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το να κάνεις σανίδα για σύντομο χρονικό διάστημα κάθε μέρα, για δύο εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία, να ενισχύσει όλες τις μυϊκές σου ομάδες και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σχεδόν σε 16.000 άτομα, το να κάνεις 4 σετ σανίδα των δύο λεπτών με ενδιάμεση ξεκούραση 1 λεπτού μεταξύ των σετ για 15 μέρες είναι αρκετό για να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη.

Η άσκηση σανίδα είναι η εξής: κρατάς το σώμα σου οριζόντια στηριζόμενο στους πήχεις και τα δάκτυλα των ποδιών, ενώ σφίγγεις τους κοιλιακούς σου και κρατάς τη σπονδυλική σου στήλη ευθυγραμμισμένη.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Μια ανασκόπηση στο British Journal of Sports Medicine ανέλυσε 270 τεστ που διεξήχθησαν μεταξύ 1990 και 2023 και αφορούσαν σχεδόν 16.000 συμμετέχοντες. Η ομάδα διαπίστωσε ότι όσοι ολοκλήρωσαν στατικές ασκήσεις, όπως η σανίδα, για συνολικά οκτώ λεπτά την ημέρα για δύο εβδομάδες είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνους που έκαναν πιο έντονη δραστηριότητα, όπως αερόβιες προπονήσεις και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT).

Οι ερευνητές παρατήρησαν, επίσης, μειώσεις τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης. “Συνολικά, η ισομετρική προπόνηση άσκησης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της συστολικής και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης”, ανάφερε η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η άσκηση σανίδα μπορεί να διαρκέσει για δύο λεπτά τη φορά, και αν επιθυμείς να ανεβάσεις το επίπεδο μπορείς να αυξάνεις κάθε φορά τη χρονική διάρκεια. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θεώρησαν ότι τα 10 με 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετός χρόνος για να δεις οφέλη.

shape.gr

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr