Ιώσεις | Με αυτό το νόστιμο ρόφημα θα αναρρώσεις πιο γρήγορα

Ιώσεις | Με αυτό το νόστιμο ρόφημα θα αναρρώσεις πιο γρήγορα

Πολλοί Έλληνες έχουν αρρωστήσει από έναν ιό που μοιάζει με γρίπη, αλλά ευτυχώς ένας φαρμακοποιός μοιράστηκε ένα νόστιμο ρόφημα που επιταχύνει την ανάρρωση.Οι ιώσεις μπορεί να είναι βασανιστικές αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά ένας ιδιαίτερα άσχημος ιός, ο οποίος έχει συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, μπούκωμα, βήχα και κόπωση, σαρώνει την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή.

Ευτυχώς, ο φαρμακοποιός Πάνος Σταματίου προτείνει ένα απλό νόστιμο ρόφημα που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνεις ενυδατωμένη, καθώς αυτό μπορεί να σε κάνει “να νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα”.

Τίποτα δεν είναι πιο ανακουφιστικό από το να πίνεις κάτι καταπραϋντικό ενώ είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι παλεύοντας με το κεφάλι που χτυπάει και τον πονόλαιμο. Αλλά τα ζεστά ροφήματα για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, των ιών και της γρίπης δεν βελτιώνουν τη διάθεσή σου μόνο όταν δεν είσαι καλά – θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σου να αντεπεξέλθει στις ασθένειες.

Πώς τα ροφήματα καταπολεμούν το κρυολόγημα
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και Κινέζοι έμαθαν τα οφέλη των αφεψημάτων βοτάνων πριν από χιλιάδες χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, δεκάδες μελέτες έχουν αποκαλύψει μερικά απροσδόκητα οφέλη των ζεστών ροφημάτων για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, των ιών και της γρίπης. Υπάρχουν ακόμη και αποδείξεις ότι η καλή ενυδάτωση μπορεί να σε αποτρέψει από το να κολλήσεις μία εποχική ίωση εξαρχής.

Η εισπνοή του ατμού διεγείρει τις μικροσκοπικές τρίχες στη μύτη, ώστε να φιλτράρει καλύτερα τα μικρόβια, καθώς πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σου, ενεργοποιώντας το ενδοκρινικό σύστημα να ξεπλύνει τις επιβλαβείς τοξίνες μέσω των λεμφαδένων και των ιδρωτοποιών αδένων.

Το μυστικό για γρήγορη ανάρρωση από τις ιώσεις
Πίνε πολλά υγρά, όπως νερό ή νερό με λεμόνι και μέλι. Η ενυδάτωση βοηθά:

στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σου, ώστε να νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα,
υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά,
συμβάλλει στην γρήγορη ανάρρωση, μειώνοντας τη ρινική συμφόρηση και καταρροή.
Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, το μέλι μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον βήχα. Έρευνες δείχνουν ότι το μέλι έχει κάποιες αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό στο λαιμό.

Το νόστιμο ρόφημα: τσάι με τζίντζερ και κουρκουμά
Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά έχει τα δικά του θρεπτικά συστατικά, αλλά συχνά συνδυάζονται για να βελτιώσουν την υγεία σου. Τόσο το τζίντζερ, όσο και ο κουρκουμάς, χρησιμοποιούνται ως φυσικό φάρμακο εδώ και χρόνια, βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής, στην ανακούφιση του πόνου και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Το τσάι με τζίντζερ κουρκουμά μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις κανέλα ή μέλι.

shape.gr

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr