Πώς να καθαρίσετε εύκολα τις βρύσες σας για να αστράφτουν σαν καινούργιες

Πώς να καθαρίσετε εύκολα τις βρύσες σας για να αστράφτουν σαν καινούργιες

Οι βρύσες είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέρος τόσο στις κουζίνες όσο και στα μπάνια. Και ενώ κανένας από εμάς δεν έχει τον χρόνο ή την ενέργεια να τα κρατήσει σε κορυφαία λάμψη και μάλιστα σε καθημερινή βάση, μερικές φορές γίνεται πολύ αντιαισθητικό το πρόβλημα ώστε να το αγνοήσουμε.

Βρύσες σαν καινούργιες

Πού συσσωρεύεται η βρωμιά στις βρύσες;

Φέρτε ξανά τη λάμψη στις θαμπές βρύσες σας
Εάν οι βρύσες σας φαίνονται αντιαισθητικές, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυτούς τους κύριους λόγους:

Συσσώρευση αλάτων: Με την πάροδο του χρόνου, τα άλατα, μια σκληρή, κιμωλιακή απόθεση ανθρακικού ασβεστίου, συσσωρεύονται στα φίλτρα των βρυσών, προκαλώντας επιβράδυνση της ροής του νερού
Ακαθαρσίες στο πόμολο: Όντας το πιο συχνά αγγιζόμενο μέρος της βρύσης, το πόμολο συγκεντρώνει βρωμιά, η οποία πρέπει να καθαριστεί
Λεκέδες από σκληρό νερό στη βρύση: Οι εναποθέσεις ασβεστίου και μαγνησίου στο νερό της βρύσης μπορεί να αφήσουν καφέ λεκέδες στη βρύση
Ακαθαρσίες στη βρύση του νεροχύτη: Ένα άβολο σημείο που είναι δύσκολο να καθαριστεί, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε υγρό περιβάλλον

Πώς να καθαρίσετε τις βρύσες στο σπίτι

Νο 1: Λεμόνι
υλικά καθαρισμού λεμονιού
Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συσσώρευσης αλάτων από τις βρύσες σας
Εάν η πίεση του νερού στη βρύση σας έχει μειωθεί σημαντικά, οι πιθανότητες είναι ότι τα άλατα ασβεστίου προκαλούν την απόφραξη. Πώς να καθαρίσετε λοιπόν τέτοιες βρύσες; Απλώς τοποθετήστε μισό λεμόνι πάνω από την ασβεστοποιημένη περιοχή.

Αφήστε το λεμόνι να μείνει στη θέση του πάνω από τη συσσώρευση αλάτων για μερικές ώρες. Το οξύ στο λεμόνι διαλύει τα άλατα. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να τρίψετε τη χαλαρωμένη συσσώρευση με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα μαξιλάρι απολέπισης. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε χυμό λεμονιού σε ένα μαξιλάρι απολέπισης και να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκληρό νερό στις βρύσες.

#2: Ξύδι

Χρησιμοποιήστε ξύδι για αστραφτερές καθαρές βρύσες
Αν δυσκολεύεστε με τη συσσώρευση αλάτων γύρω από τις βρύσες σας, φτιάξτε ένα διάλυμα από ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και ζεστού νερού. Βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις βρύσες σας. Σε περίπτωση επίμονης συσσώρευσης αλάτων, μπορείτε να τυλίξετε ένα πανί βουτηγμένο στο διάλυμα ξιδιού και να το αφήσετε για μια ώρα πριν το πλύνετε καθαρό. Μετά από αυτό, στεγνώστε το εξάρτημα για να μην σκουριάσει.

Επιπλέον, εάν η βρύση σας έχει αρχίσει να φαίνεται θαμπή, επαναφέρετε τη λάμψη καθαρίζοντάς την με ξύδι και ένα μαλακό πανί. Και αν δεν μπορείτε να κοιτάξετε την άρθρωση της βρύσης λόγω όλης της βρωμιάς, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο ξύδι για να την έχετε αστραφτερή!

#3: Σαπούνι πιάτων

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τη βρύση σας με ένα διάλυμα από σαπούνι πιάτων και νερό
Εάν οι βρύσες σας έχουν αρχίσει να φαίνονται παλιές και φθαρμένες, θα μπορούσε να είναι μια απλή περίπτωση λεκέδων που έχουν συσσωρευτεί κατά τη συνεχή χρήση. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα πανί βουτηγμένο σε διάλυμα από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό για να καθαρίσετε το χάος. Μπορείτε επίσης να σκουπίσετε τη βρύση με ένα στεγνό πανί μέχρι να αστράψει, μετά από αυτό!

#4: Μαγειρική σόδα

Μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες
Έχετε έναν κακό λεκέ στο πόμολο ή στο σώμα της βρύσης που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε; Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και λίγο νερό και τρίψτε τον λεκέ με μια οδοντόβουρτσα. Θα δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα!

Επαγγελματική συμβουλή: Καθαρισμός επιμεταλλωμένων βρυσών
Πώς να καθαρίσετε βρύσες-μεταλλική επένδυση

Οι μεταλλικές βρύσες χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό
Εάν έχετε μια επιμεταλλωμένη βρύση για να ταιριάζει με τη διακόσμηση του μπάνιου σας, να θυμάστε ότι θα χρειαστεί πιο προσεκτικός χειρισμός από τις κανονικές βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα. Η μεταλλική επένδυση δημιουργεί ευαίσθητα φινιρίσματα, επομένως θα πρέπει να αποφύγετε τα λειαντικά προϊόντα καθαρισμού.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τέτοιες βρύσες, ξεχάστε το συνηθισμένο λεμόνι και ξύδι ή ακόμα και τις βούρτσες με σκληρές τρίχες. Αντίθετα, σκουπίστε το εξάρτημα με ένα πανί μικροϊνών καθημερινά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση ασβεστόλιθου.

Όταν η βρύση απαιτεί ενδελεχή καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα αραιό μείγμα από ήπιο σαπούνι και απεσταγμένο νερό σε ένα σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε το κανονικό νερό που μπορεί να λερώσει την ευαίσθητη μεταλλική επένδυση. Εάν υπάρχουν λεκέδες από σκληρό νερό στα φωτιστικά σας, φτιάξτε ένα αραιό μείγμα μαγειρικής σόδας και απεσταγμένου νερού για να τα καθαρίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άκρη ενός μαλακού πανιού ή σφουγγάρι βουτηγμένο στο διάλυμα για να καθαρίσετε κάθε σημείο. Σκουπίστε τα σημεία απαλά – αν τρίψετε πολύ δυνατά, μπορεί να αφήσετε γρατσουνιές στα εξαρτήματα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Θες να χάσεις λίπος από την κοιλιά; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr