Το αρχαίο βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι

Το αρχαίο βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι

Έχει αντιοξειδωτική δράση, αναγεννά τα κύτταρα, μειώνει τις φλεγμονές και υποστηρίζει γενικότερα την υγεία του ήπατος, από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος.
Συκώτι ή αλλιώς ήπαρ ή το φίλτρο του σώματος. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνονται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.

Για να διατηρηθεί υγιές και να κάνει ανενόχλητο όλες τις λειτουργίες για τις οποίες είναι υπεύθυνο και κατ’ επέκταση να μας προστατεύει από την εμφάνιση ασθενειών, πρέπει να αποτοξινώνεται. Όπως εκτιμάται, περίπου το 10% του πληθυσμού του πλανήτη αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι, για παράδειγμα κίρρωση, ίνωση, ηπατίτιτδα ή ακόμα και καρκίνο.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να συμβάλλεις στην καλή υγεία του συκωτιού είναι να τρέφεσαι σωστά και να αποφεύγεις τις καταχρήσεις. Υπάρχει ας πούμε ένα βότανο που πίνεται ως ρόφημα, σαν τσάι δηλαδή, και κάνει θαύματα γενικότερα στον οργανισμό, αλλά ειδικότερα στο ήπαρ, βοηθώντας πολύ στην αποτοξίνωση του συγκεκριμένου οργάνου.

Ο λόγος για το γαϊδουράγκαθο ή Milk Thistle που προέρχεται από τις χώρες της Μεσογείου, αλλά συναντάται επίσης και στην Ασία και πρόκειται ουσιαστικά για το άνθος του θάμνου. Αυτό το στρογγυλό σαν σφαίρα με μοβ αγκάθια, που τρώγεται από τους γάιδαρους.

Το αρχαίο βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι

Το γαϊδουράγκαθο είναι γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για την προστατευτική, αντιοξειδωτική δράση που έχει στο συκώτι. Απομακρύνει τις τοξίνες, αναγεννά τα κύτταρα, μειώνει τις φλεγμονές και υποστηρίζει τη συνολική του υγεία, κυρίως χάση στα λιπαρά έλαια και τις πρωτεΐνες, καθώς και τη σιλυμαρίνη, ένα μείγμα φλαβονολιγνανών που περιέχει.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη γαϊδουράγκαθου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλουταθειόνης (αντιοξειδωτικό ένζυμο) στα ηπατικά κύτταρα και ως εκ τούτου να μειωθεί το οξειδωτικό στρες που αποτελεί την κύρια αιτία ηπατοτοξικότητας.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να πιεις το ρόφημα γαϊδουράγκαθου
Το τσάι γαϊδουράγκαθου μπορείς εύκολα να το φτιάξεις στο σπίτι, καθώς είναι διαθέσιμο στην αγορά με τη μορφή σπόρων ή σε φακελάκια τσαγιού.

Λέγεται ότι ένα φλιτζάνι γαϊδουράγκαθο με άδειο στομάχι πριν από τα γεύματα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την αποτοξίνωση του συκωτιού, με την κατανάλωσή του να συνιστάται έως 3 φορές την ημέρα.

www.oneman.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Συκώτι: Πώς να πίνετε τα ποτά για να αποφύγετε την ηπατική νόσο – Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr