Νιώθετε ξαφνική ζάλη; Δείτε τι πρέπει να φάτε

Νιώθετε ξαφνική ζάλη; Δείτε τι πρέπει να φάτε

 

Δείτε τι πρέπει να φάτε όταν αισθάνεστε ζαλάδες

 

1. Φρούτα
Τα φρούτα είναι γεμάτα νερό και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες. Φορτώστε μπανάνες , ροδάκινα, μήλα ή ακόμα και σταφύλια όταν αισθάνεστε ζάλη.

2. Ξηροί καρποί
Δόξα τω Θεώ για τα διάφορα είδη ξηρών καρπών που μπορούμε να βρούμε παντού. Τα αμύγδαλα , τα κάσιους και τα καρύδια είναι υπέροχα σνακ για να τρώτε όταν νιώθετε ζάλη, καθώς περιέχουν λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Φροντίστε να έχετε πάντα μια ποικιλία ξηρών καρπών στο σπίτι ή στην τσάντα σας. Είναι μικρά και δεν πιάνουν χώρο.

3. Λαχανικά
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τσιμπολογάτε φέτες αγγουριού, καρότων ή άλλων λαχανικών όταν αισθάνεστε ζάλη. Είναι πλούσια σε σίδηρο, κάλιο και βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στη ζάλη. Φτιάξτε ένα αξιοπρεπές πιάτο σαλάτας και προσθέστε όλα τα λαχανικά που έχετε.

4. Παγωτό
Επειδή είμαστε ήδη στο καλοκαίρι, θα είναι μια τέλεια ευκαιρία να φάτε παγωτό, ειδικά όταν ζαλίζετε λίγο. Η ζάχαρη στο παγωτό μπορεί να σας βοηθήσει με την αρτηριακή σας πίεση και αυτό το σνακ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λίγο καλύτερα μέχρι να μπορέσετε να καθίσετε και να φάτε ένα σωστό γεύμα.

5. Granola Bars
Οι μπάρες granola ξηρών καρπών είναι ένα από εκείνα τα σνακ που περιέχουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Να έχετε πάντα ράβδους granola στην τσάντα σας, καθώς μπορούν κυριολεκτικά να είναι σωτήριες όταν αισθάνεστε ζαλάδα και ζαλάδα.

6. Μέλι
Αν και μπορεί να είναι πολύ γλυκό για μερικούς ανθρώπους, το μέλι είναι μια από τις καλύτερες τροφές για να φάτε όταν αισθάνεστε ζαλάδες. Το μέλι είναι ένας υδατάνθρακας ταχείας δράσης που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη ζάλη σας και να αυξήσετε αμέσως το σάκχαρό σας. Εάν η γεύση είναι πολύ έντονη για εσάς, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε οποιοδήποτε τσάι από βότανα , όπως μέντα ή κανέλα.

7. Αναψυκτικά
Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης των αναψυκτικών, τα αναψυκτικά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βάλετε λίγη ζάχαρη στο αίμα σας. Οπότε, κάθε φορά που νιώθετε αγανακτισμένοι, περάστε από την πλησιέστερη αγορά και πιείτε ένα αναψυκτικό. Μην το κάνετε συνήθεια, όμως, γιατί δεν είναι υγιή. Ναι, μπορούν να σε σώσουν μόνο από την αφόρητη ζάλη, αλλά είναι πολύ ζαχαρούχα και γεμάτα συντηρητικά.

8. Καραμέλα
Συνιστούμε πάντα ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει λίγη καραμέλα στην τσάντα της. Επιλέξτε την αγαπημένη σας καραμέλα ή σοκολάτα και πιείτε μια-δυο μπουκιές όποτε νιώθετε μια μικρή ζάλη. Θα σας συντηρήσει μέχρι να καθίσετε για ένα καλό γεύμα.

9. Χωρίς αλάτι
Αν και αυτό δεν είναι συνήθως είδος φαγητού, θα πρέπει να αποφεύγετε τα αλμυρά σνακ όταν ζαλίζετε. Το σώμα σας λέει ότι χρειάζεται κάτι ζαχαρούχο ή ένα σνακ που περιέχει βιταμίνες ή φυτικές ίνες. Στην πραγματικότητα, η ζάλη σας θα μπορούσε να έχει προκληθεί από υψηλή πρόσληψη νατρίου, οπότε να είστε προσεκτικοί.

Αν και οι τροφές που αναφέρονται μπορούν να βοηθήσουν στη ζάλη, συνιστούμε να επισκέπτεστε έναν γιατρό, ειδικά όταν αυτό σας συμβαίνει τακτικά. Μπορεί να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος πίσω από τη ζάλη σας και το φαγητό δεν θα σας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση. Αυτές οι τροφές είναι εξαιρετικές προσωρινές λύσεις, επομένως φροντίστε να ελέγξετε τον εαυτό σας με έναν γιατρό για να μάθετε γιατί νιώθετε συνεχώς ζαλισμένος.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Ποια ορεκτικά είναι καλύτερο να αποφεύγετε στα εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr