Τι συμβαίνει στη χοληστερόλη σας όταν τρώτε μόνο μία φορά την ημέρα

Τι συμβαίνει στη χοληστερόλη σας όταν τρώτε μόνο μία φορά την ημέρα

Η δίαιτα Ένα Γεύμα την Ημέρα (OMAD) περιορίζει το φαγητό σας σε ένα μόνο γεύμα την ημέρα, έτσι ώστε το σώμα σας να καταφεύγει στην καύση του λίπους του .

Αν και αυτό το είδος φαγητού μπορεί να σας κάνει να χάσετε λίγο βάρος, μπορεί να είναι δύσκολο να το διατηρήσετε μακροπρόθεσμα (ανά WebMD ). Το να τρώτε μόνο μία φορά την ημέρα μπορεί να μην είναι καλό για την καρδιαγγειακή σας υγεία, σύμφωνα με  άρθρο στο American Journal of Clinical Nutrition.

Αν και μπορεί να δείτε κάποιες αλλαγές στη σύσταση του σώματός σας, όπως απώλεια λίπους, θα δείτε επίσης αύξηση τόσο των επιπέδων της LDL όσο και της HDL χοληστερόλης καθώς και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Η κατανάλωση λιγότερων γευμάτων μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς σας

Τέσσερα γεύματα την ημέρα μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά μπορεί να είναι καλά για τα επίπεδα χοληστερόλης σας, σύμφωνα με μελέτη του 2020 στο Neuroendocrinology Letters. 

Ακόμη, άρθρο του 2021 στο Clinical Nutrition συνδύασε τα αποτελέσματα 21 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών σχετικά με την επίδραση της συχνότητας γευμάτων στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου όπως η χοληστερόλη και η γλυκόζη του αίματος. Η υψηλότερη συχνότητα γευμάτων σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και LDL χοληστερόλης.

Ωστόσο, είναι καλύτερα να τρώτε νωρίτερα μέσα στην ημέρα

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τη διαλείπουσα νηστεία, αλλά ίσως είναι καλή ιδέα να χρονομετρήσετε διαφορετικά τα γεύματά σας εάν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη σας. Άρθρο του 2019 στο Nutrients ανέφερε ότι η κατανάλωση  περισσότερων θερμίδων από νωρίς μέσα στην ημέρα, είναι καλύτερη τακτική για τη γενική υγεία σας αντί να τρώτε τα πιο βαριά γεύματα αργά .

Η περίοδος νηστείας μεταξύ 12 και 16 ωρών που μπορεί να ξεκινήσει αργά το απόγευμα μέχρι το επόμενο πρωί θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε καλύτερους δείκτες υγείας, όπως αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειωμένη χοληστερόλη και χαμηλότερη φλεγμονή.

Το πρωινό είναι ένα βασικό γεύμα, σύμφωνα με μια δήλωση του 2017 στο Circulation από την American Heart Association. Η παράλειψη του πρωινού συνήθως συνδέεται με κακή ποιότητα διατροφής, με λιγότερα θρεπτικά και ποιοτικά συστατικά, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την όρεξη για  περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα. Όσοι τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν λιγότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, όπως υψηλή χοληστερόλη, υψηλή χοληστερόλη LDL και χαμηλή HDL χοληστερόλη.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr