Πώς να χτίσεις μυς πιο γρήγορα; 6 συμβουλές για να τους αποκτήσεις

Πώς να χτίσεις μυς πιο γρήγορα; 6 συμβουλές για να τους αποκτήσεις

Αν ένας από τους στόχους για το 2024 είναι να αποκτήσεις μυς ακολούθησε αυτές τις 6 συμβουλές.

Ανάμεσα στους στόχους σου για το 2024 μπορεί να είναι και η σωματική άσκηση. Έτσι αν η επιστροφή στον αθλητισμό είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες και θέλεις να χτίσεις γρήγορα τους μυς σου, υπάρχουν 6 συμβουλές για να τις ακολουθήσεις. Ανέπτυξε μυική ενδυνάμωση σε «υψηλή ταχύτητα».

Χτίσε γρήγορα μυς με συμβουλές από προπονητές

1. Εστίασε στην περιοχή που θέλεις να ενδυναμώσεις μυικά

Αν θέλεις να τονώσεις τα πόδια σου, η γιόγκα δεν αρκεί ή αν θέλεις να δυναμώσεις τους κοιλιακούς μύες, προτίμησε το Pilates και όχι το τρέξιμο. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραλείπεις τις πρωτεΐνες με κάθε γεύμα. Χάρη σε αυτούς χτίζονται οι μύες. Τέλος, ακολούθησε τις συμβουλές του αείμνηστου Joseph Pilates (εφευρέτη του ομώνυμου κλάδου) προσπαθώντας να συγκεντρώνεσαι στην περιοχή που εργάζεσαι.

2. Πρόσθεσε βάρη

Για γρήγορη οικοδόμηση των μυών η κανονικότητα και ο έλεγχος της κίνησης, είναι σημαντικά. Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις καλά το σώμα σου και να ξέρεις πώς να εκτελείς σωστά μια άσκηση για να πετύχεις τον στόχο σου. Η κανονικότητα είναι επίσης ένα απαραίτητο συστατικό. Όσο περισσότερο δυναμώνεις το σώμα σου, τόσο πιο μυώδης θα είσαι. Σταμάτα να κάνεις 35 λεπτά cardio σε διάδρομο την ημέρα και ακολούθησε τις ασκήσεις πολλαπλών αρθρώσεων, την κινητικότητα, τις διατάσεις, την ήπια και βαθιά ενδυνάμωση για παράδειγμα με το Pilates. Πρόσθεσε βάρη για να προκαλέσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις 1 ώρα άθλησης την ημέρα για να χτίσεις μυς, 20 με 25 λεπτά είναι εξίσου επαρκή.

3. Πρόσθεσε ένταση στην κίνηση

«Μη φοβάστε να προσθέσετε ένταση στις προπονήσεις σας, αυτό είναι που θα σας επιτρέψει να τονώσετε το ορμονικό σας σύστημα και να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα. Επιπλέον, το πρόσθετο φορτίο με την κατάλληλη επίβλεψη θα σας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε η Antoine Gasparini, Head Coach του Crossfit Center στο La Salle de Sport Madeleine στην Vogue.

4. Δούλεψε τους εν τω βάθει μυς

«Τα οφέλη του αθλητισμού γίνονται αισθητά μόνο με κανονικότητα. Κάτω από αυτήν την προϋπόθεση θα νιώθουμε καλύτερα ψυχικά (ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό) και στη συνέχεια αυτόματα, το σώμα θα ακολουθήσει και θα χτίσουμε μυς. Επομένως, είναι σημαντικό να μην σκεφτόμαστε με όρους ταχύτητας, αλλά με όρους διαρκών αποτελεσμάτων. Αφού ενσωματώσετε αυτή την έννοια, πιστεύω ακράδαντα στη μέθοδο Barre για την οικοδόμηση μυών, ειδικά στην επιμήκυνση. Η αντίθετη τάση του cycling ή bootcamp εφέ. Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 από έναν τραυματισμένο χορευτή και συνδυάζει το Pilates με τις κινήσεις και τις στάσεις του κλασικού χορού. Δουλεύουμε λοιπόν τους βαθείς μύες, τη στάση μας και δεν παίρνουμε ποτέ μάζα. Μόλις ανακάλυψα αυτή τη μέθοδο το 2015, ορκίστηκα σε αυτήν!» είπε η Julie Granger, πρώην μπαλαρίνα.

5. Εκτέλεσε χαιρετισμούς στον ήλιο
Κάνε χαιρετισμούς στον ήλιο, χωρίς ποτέ να βάζεις τα γόνατά σου κάτω! Είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση των ώμων, των χεριών, του στήθους, των κοιλιακών μυών, των γλουτών.

6. Πρόσθεσε μια πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα
Καθώς μένεις συνεπής με τις προπονήσεις ενδυνάμωσης, πίνε λίτρα με νερό διότι η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Συμπεριέλαβε άφθονη πρωτεΐνη στο φαγητό σου καθώς είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Προσπάθησε να παίρνεις 1,5g ανά κιλό του βάρους σου ανά ημέρα.
www.theissue.gr

 

Αφυδατωμένο ξηρό δέρμα που τραβάει: Πως Θα Γίνει Ελαστικό, Λαμπερό και Ενυδατωμένο.13 λύσεις από δερματολόγους.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr