Το άρωμα των δακρύων μιας γυναίκας φέρνει ηρεμία στους άνδρες

Το άρωμα των δακρύων μιας γυναίκας φέρνει ηρεμία στους άνδρες

Τα δάκρυα μιας γυναίκας φαίνεται να φέρουν τη μυστική φόρμουλα για την άμβλυνση της επιθετικότητας στους άνδρες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το να μυρίζεις γυναικεία δάκρυα είχε ένα περίεργο αποτέλεσμα μεταξύ των ανδρών συμμετεχόντων σε ένα πείραμα που είχε σκοπό να τους εξοργίσει. Σε σύγκριση με το άρωμα αλατούχου διαλύματος, το να μυρίζεις τα δάκρυα μιας γυναίκας μείωσε σημαντικά την εγκεφαλική δραστηριότητα που συνδέεται με την επιθετική συμπεριφορά στους άνδρες.

Μια διεθνής ομάδα, με επικεφαλής τον Shani Agron στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, σημειώνει ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πώς η μυρωδιά των γυναικείων δακρύων εμποδίζει την επιθετικότητα μεταξύ των αρσενικών εργαστηριακών αρουραίων. Αυτό είναι ένα παράδειγμα αυτού που οι επιστήμονες αποκαλούν chemosignaling . Είναι ένα φαινόμενο που είναι κοινό μεταξύ των ζώων , αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο μεταξύ των ανθρώπων.

Για να εξετάσουν την πιθανότητα οι άνδρες και οι γυναίκες να παράγουν επίσης αυτές τις άοσμες χημικές ουσίες, οι ερευνητές έψαξαν τη χημική σύνθεση των δακρύων και την επίδρασή τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Για τη μελέτη τους, συγκέντρωσαν μια ομάδα ανδρών για να συμμετάσχουν σε μια σειρά παιχνιδιών δύο παικτών. Οι επιστήμονες σχεδίασαν τα παιχνίδια για να πυροδοτήσουν επιθετική συμπεριφορά μεταξύ των ανταγωνιστών και επίσης οδήγησαν τους άνδρες να πιστέψουν ότι ο αντίπαλός τους απατούσε . Ωστόσο, οι ερευνητές έδωσαν σε κάθε άνδρα την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση προκαλώντας τον αντίπαλό του να χάσει χρήματα.

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, οι ερευνητές έβαλαν τους άντρες να μυρίσουν ένα δείγμα δακρύων ή φυσιολογικού ορού μιας γυναίκας – και τα δύο είναι άοσμα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άντρες που μυρίζουν τα συναισθηματικά δάκρυα των γυναικών είδαν την επιθετικότητα και την επιθυμία τους για εκδίκηση να μειώνεται κατά 43,7 τοις εκατό. Κατά τη διάρκεια των μαγνητικής τομογραφίας, η ομάδα βρήκε επίσης λιγότερη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό και στην πρόσθια νησίδα μεταξύ των ανδρών που μυρίζουν τα γυναικεία δάκρυα. Και οι δύο αυτές περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται με την επιθετική συμπεριφορά των ανθρώπων.

Τελικά, οι επιστήμονες λένε ότι ορισμένοι οσφρητικοί υποδοχείς στη μύτη ενεργοποιούνται από ουσίες που βρίσκονται στα δάκρυα, παρόλο που αυτά τα δάκρυα δεν έχουν αισθητή οσμή.

«Διαπιστώσαμε ότι ακριβώς όπως στα ποντίκια, τα ανθρώπινα δάκρυα περιέχουν ένα χημικό σήμα που εμποδίζει την επιθετικότητα των ανδρών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αντίληψη ότι τα συναισθηματικά δάκρυα είναι μοναδικά ανθρώπινα », καταλήγουν οι ερευνητές σε μια ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης.

Αυτή η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση της ανθρώπινης κοινωνικής συμπεριφοράς και της συναισθηματικής επικοινωνίας. Εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των δακρύων σε άλλες πτυχές της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, πέρα ​​από την παραδοσιακή τους σχέση με τη θλίψη ή τη θλίψη. Κάποτε ο Κάρολος Δαρβίνος περιέγραψε το συναισθηματικό δάκρυ ως ένα «τυχαίο αποτέλεσμα» χωρίς εμφανή λειτουργία πέρα ​​από τη συντήρηση των ματιών. Αυτή η μελέτη αμφισβητεί αυτή την άποψη, υποδηλώνοντας ότι τα δάκρυα θα μπορούσαν να παίξουν ζωτικό ρόλο στην κοινωνική σηματοδότηση και τη συναισθηματική ρύθμιση.

studyfinds.org

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Επείγουσα κατάσταση από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο μόλυβδος στις τροφές είναι η αιτία των καρκίνων

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr