7 Τρόποι να Χρησιμοποιήσεις Την Βιταμίνη Ε για Αγέραστη Επιδερμίδα

7 Τρόποι να Χρησιμοποιήσεις Την Βιταμίνη Ε για Αγέραστη Επιδερμίδα

 

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αναπλάθει την κουρασμένη και άνυδρη-σκοτεινιασμένη επιδερμίδα. Δημιουργεί ένα ακμαίο φυσικό αποτέλεσμα επαναφοράς, θεραπεύοντας τους τραυματισμένους ιστούς από τις τοξίνες.

Δεν αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα αλλά και τα προλαμβάνει, γεγονός που την καθιστά ένα άμεσο όπλο κατά της γήρανσης, αφού την εμποδίζει να καταπέσει και να μαραζωθεί.

Με την βιταμίνη Ε η επιδερμίδα βιώνει μια συνεχόμενη άνοιξη .

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέποντας έτσι την κυτταρική βλάβη που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Βοηθά επίσης στο να εξαφανιστούν γρήγορα τα σημάδια, είτε πρόκειται για σημάδια ακμής, την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση ή τις κηλίδες ηλικίας.

Με τέτοια εκπληκτικά οφέλη, η βιταμίνη Ε μπορεί να κάνει το δέρμα σας καθαρό, υγιές και λείο και να το διατηρήσει νεανικό. Η βιταμίνη Ε υπάρχει σε οκτώ χημικές μορφές (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-τοκοφερόλη και άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-τοκοτριενόλη).

Η τοκοφερόλη είναι η μόνη μορφή που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούμε.

Το έλαιο βιταμίνης Ε μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο με τη μορφή κάψουλας. Μπορούμε να τρυπήσουμε αυτές τις κάψουλες βιταμίνης Ε για να απελευθερώσουμε το λάδι για τοπική εφαρμογή. Όταν αγοράζετε κάψουλες βιταμίνης Ε, αναζητήστε «τοκοφερόλη» στην ετικέτα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το έλαιο βιταμίνης Ε για το δέρμα και τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το, το βράδυ πριν τον ύπνο.

Γιατί τοκοφερόλη;

Οι τοκοφερόλες, είναι αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την οξείδωση των λιπών, σταματώντας τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Οι τοκοφερόλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως η αντοχή τους σε υψηλές θερμοκρασίες, η υψηλή διαλυτότητά τους, η μηδενική επίδραση στο χρώμα ή την οσμή του τελικού προϊόντος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε βιολογικά προϊόντα χωρίς να «ακυρωθεί» ο τίτλος. ή η δυνατότητα χρήσης σε βιολογικά προϊόντα. 

 

Εφαρμόστε κάψουλες βιταμίνης Ε για λαμπερό δέρμα

Οφέλη της βιταμίνης Ε στο δέρμα:

www.pexels.com

1. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οδηγώντας στην επούλωση και επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων.
2. Λειτουργεί για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της εμφάνισης των κατεστραμμένων ιστών.
3. Αφαιρεί σημάδια ακμής και μαύρα στίγματα.
4. Ενυδατώνει και ενυδατώνει το δέρμα.
5. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου που είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.
6. Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αναστρέφει τα σημάδια γήρανσης για πιο φωτεινό και νεανικό δέρμα.

7 τρόποι για να εφαρμόσετε κάψουλες βιταμίνης Ε για λαμπερό δέρμα:

1. Ορός δέρματος με βιταμίνη Ε: Ανοίξτε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και πιέστε το υγρό στις καθαρές παλάμες σας. Ταμπονάρετε μόνο λίγο στο πρόσωπό σας και κρατήστε το για όλη τη νύχτα. Προσέξτε να μην το χρησιμοποιήσετε πολύ, γιατί είναι πολύ κολλώδες και λιπαρό και θα καταλήξετε με λαδωμένο πρόσωπο και το μαξιλάρι σας θα ήταν όλο λαδωμένο! Τώρα, προφανώς δεν το θέλετε αυτό. Οπότε, η συμβουλή μου είναι να το χρησιμοποιείτε πολύ με φειδώ. Χρησιμοποιήστε λάδι βιταμίνης Ε για να μειώσετε και να βελτιώσετε τις ρυτίδες του προσώπου. Τρυπήστε μερικές κάψουλες βιταμίνης Ε καθημερινά και τρίψτε το λάδι απαλά γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το στόμα σας για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε τις ρυτίδες στο πρόσωπό σας.

2. Κρέμα ημέρας σώματος και προσώπου με βιταμίνη Ε: Προσθέστε μια κάψουλα βιταμίνης Ε στην κρέμα νυκτός σας και ανακατέψτε όλο το μείγμα, και voila! Η δική σας κρέμα δέρματος εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε είναι έτοιμη. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο πρακτικό και λιγότερο ακατάστατο καθώς και χρονοβόρο από τη χρήση του συμπυκνωμένου ορού, καθώς πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά και χωρίς περαιτέρω ανησυχίες. Επίσης, θα μπορούσατε να το προσθέσετε στις λοσιόν σώματος σας για να φτιάξετε λοσιόν σώματος εμπλουτισμένες με βιταμίνη Ε.

3. Μαλακτικό για τον αγκώνα, το γόνατο και την επιδερμίδα με βιταμίνη Ε: Εφαρμόστε μια συμπυκνωμένη δόση βιταμίνης Ε στους αγκώνες και τα γόνατά σας αφού τα κάνετε απολέπιση και τρίψτε με το λάδι. Αυτό θα κρατήσει μακριά το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα, ενώ θα θεραπεύσει και τις τραχιές κηλίδες. Εφαρμόστε τα υπόλοιπα γύρω από τα πετσάκια σας για να τα περιποιηθείτε κι αυτά.

4. Θεραπεία ακμής και ουλών: Λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων, η βιταμίνη Ε όταν εφαρμόζεται τοπικά βοηθά στη θεραπεία της ακμής, καθώς και στο ξεθώριασμα αυτών των ουλών και των άσχημων σημαδιών από σπυράκια . Ως πρόσθετο όφελος, βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων καθώς επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων. Ανοίξτε τρύπες στις κάψουλες βιταμίνης Ε και τρίψτε το λάδι βιταμίνης Ε καθημερινά στις ουλές σας.

5. Αντιμετωπίστε τα ηλιακά εγκαύματα ή καταπραΰνετε το δέρμα σας από τη ζέστη: Εάν έχετε μείνει για πολύ στον καυτό ήλιο, καταπραΰνετε το δέρμα σας με λάδι βιταμίνης Ε. Σπάστε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε για το λάδι και ανακατέψτε το λάδι με γιαούρτι και χυμό λεμονιού για να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, αφήστε το να στεγνώσει και μετά ξεπλύνετε. Θα καταπραΰνει το καμένο δέρμα σας και θα προσφέρει ανακούφιση.

6. Σπιτική κρέμα νυκτός που επανορθώνει το δέρμα με βιταμίνη Ε:

Η αλόη βέρα είναι πριγκίπισσά της ενυδάτωσης, της επαναφοράς και της αποκατάστασης μέσω της θρέψης. Η βιταμίνη Ε από την άλλη είναι ο βασιλιάς. Αυτά τα 2 υλικά μπορούν να φτιάξουν την ιδανική κρέμα νυκτός χωρίς περιττά έξοδα. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα βάλτε μόνο μια κάψουλα βιταμίνης Ε μέσα σε μια κουταλιά τζελ αλόης. Θα σας κρατήσει αυτή η ποσότητα ένα μήνα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα βάλτε μέχρι 3 κάψουλες. Για μεικτό δέρμα ξεκινήστε από τις 2 κάψουλες και προσαρμοστείτε ανάλογα και σύμφωνα με το αποτέλεσμα το οποίο προσδοκάτε. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο μέλι ή ένα αιθέριο έλαιο όπως το μύρο, που ιστορικά (από την εποχή των Αιγύπτιων γυναικών) αντιμετωπίζει την γερασμένη επιδερμίδα. Είναι άλλωστε και ένα από τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούσαν εκτός από καλλυντικό και για την ταρίχευση!

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

7. Φτιάξτε τζελ αλόης βέρα εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε στο σπίτι:

Το σπιτικό τζελ αλόης βέρα είναι 100% αγνό ενώ όταν είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε  θρέφει και επανορθώνει όλους τους τύπους δέρματος, μαζί με την προσθήκη υπέροχης λάμψης. Αυτό είναι ένα μείγμα που κρατά την επιδερμίδα σώματος ζωντανή και χωρίς ηλικία.

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr