Τα μικροπλαστικά στα φαγητά μιμούνται τις ορμόνες και μας παχαίνουν με περισσότερο λίπος, κατά 145%!

Τα μικροπλαστικά στα φαγητά μιμούνται τις ορμόνες και μας παχαίνουν με περισσότερο λίπος, κατά 145%!

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικροπλαστικά μπορούν να αυξήσουν την απορρόφηση του λίπους κατά περίπου 145%! Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεταφορά υπερβολικού σωματικού βάρους αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό, ακόμη και ορισμένους τύπους καρκίνου, και τα μικροπλαστικά μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό σωματικού λίπους και να αυξήσουν τον κίνδυνο όλων αυτών των προβλημάτων υγείας. Στην πραγματικότητα, το φλιτζάνι του ταξιδιωτικού καφέ και το καπάκι από το οποίο πίνετε τον αγαπημένο σας εσπρέσο μπορεί να είναι ένας λόγος πίσω από την παχυσαρκία σας! Λοιπόν, πώς να μάθετε εάν τα μικροπλαστικά είναι ο λόγος πίσω από την αύξηση του βάρους σας; Ας ανακαλύψουμε:

Τι είναι τα μικροπλαστικά;
Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, μεγέθους μικρότερου από 5 mm, που προκύπτουν από τη διάσπαση μεγαλύτερων πλαστικών αντικειμένων. Μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα όπως καλλυντικά, προϊόντα καθαρισμού, ρούχα, ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε. Τα μικροπλαστικά βρίσκονται επίσης στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των ωκεανών, των ποταμών και του εδάφους.

Πώς τα μικροπλαστικά προκαλούν παχυσαρκία;
Θα εκπλαγείτε που τα μικροπλαστικά μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας μέσω διαφορετικών πηγών και να καταστρέψουν τον μεταβολισμό σας και να λειτουργήσουν ως ενδοκρινικοί διαταράκτες, μιμούμενοι τις ορμόνες και μεταβάλλοντας τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων. Τα μικροπλαστικά φτάνουν στο σώμα μας μέσω επεξεργασμένων τροφίμων, συσκευασιών τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ποτών, καλλυντικών, ακόμη και μολυσμένου αέρα.

Τα μικροπλαστικά παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποθηκεύει και καίει λίπος. Προωθούν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων επαναπρογραμματίζοντας τα πρόδρομα κύτταρα ώστε να γίνουν πραγματικά λιποκύτταρα για να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στο σώμα! Προκαλούν επίσης οξειδωτικό στρες, μεταφέροντας επιπλέον ενδοκρινικούς διαταράκτες όπως το BPA και οι φθαλικές ενώσεις. Λοιπόν, ας δούμε ποιες είναι οι κοινές πηγές μικροπλαστικών:

1. Εμφιαλωμένο νερό
2. Επεξεργασμένα τρόφιμα
3. Μολυσμένο νερό
4. Αέρας και σκόνη
5. Συσκευασμένα ποτά και ποτά
6. Καλλυντικά
7. Συνθετικά υφάσματα
8. Θαλασσινά
9. Θαλασσινό αλάτι
10. Συσκευασίες τροφίμων κατασκευασμένες από πλαστικό, όπως δοχεία γιαουρτιού και ποτήρια μιας χρήσης. 

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο παχυσαρκίας που συνδέεται με την έκθεση σε μικροπλαστικά;
Μειώστε την πρόσληψη μικροπλαστικών στα τρόφιμα επιλέγοντας ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, επιλέγοντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, μειώνοντας την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και μεταβαίνοντας σε γυάλινα ή ανοξείδωτα μπουκάλια νερού αντί για πλαστικά. Η εφαρμογή αυτών των σημαντικών βημάτων θα βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας μικροπλαστικών που εισέρχονται στο σώμα σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος επίσης. 

7 Τρόποι να Χρησιμοποιήσεις Την Βιταμίνη Ε για Αγέραστη Επιδερμίδα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr