Αχλάδι: η Συνταγή της Φύσης για Όμορφο Δέρμα (και τα θεαματικά Οφέλη στην Υγεία)

Αχλάδι: η Συνταγή της Φύσης για Όμορφο Δέρμα (και τα θεαματικά Οφέλη στην Υγεία)

Τα αχλάδια περιέχουν μια βεντάλια βιταμινών και μετάλλων, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο φρούτο . Περιέχουν  βιταμίνη Β, C και D  καθώς και φολικό οξύ που θα βοηθήσουν στη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού μας.

Διευκολύνει τον οργανισμό στην απορρόφηση του  σιδήρου  χάρη στην ποσότητα χαλκού και σιδήρου που διαθέτουν. Βοηθά στην πρόληψη της κούρασης και της μυϊκής αδυναμίας στο σώμα μας. Χάρη στα  αντιοξειδωτικά συστατικά  που διαθέτει, θα μας βοηθήσει να καθυστερήσουμε τη γήρανση του δέρματός μας και την εμφάνιση των λεγόμενων κηλίδων γήρανσης.

Επιπλέον….

το αχλάδι αποτελεί έναν θησαυρό θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα για την επιδερμίδα και το σώμα. Η πλούσια σύστασή του σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ίνες το καθιστούν έναν εξαιρετικό σύμμαχο για την υγεία του δέρματος και την υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αχλαδιού συντελούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τις αρνητικές επιπτώσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων. Η κατανάλωση αχλαδιών ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση των ενδείξεων γήρανσης και στην ανανέωση του κυτταρικού ιστού του δέρματος.

Χάρη στο γεγονός ότι είναι ένα φρούτο χωρίς λιπαρά και με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, το αχλάδι είναι ένα χορταστικό φρούτο που συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα.

Επιπρόσθετα, το αχλάδι περιέχει βιταμίνη C, ουσιώδη για τη σύνθεση κολλαγόνου. Το κολλαγόνο αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την πρόληψη της χαλάρωσης. Η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου οδηγεί σε πιο νεανική και υγιή επιδερμίδα.

Καταληκτικά, το αχλάδι αποτελεί έναν εξαιρετικό πόρο για την υγεία του δέρματος και το σώμα γενικότερα. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τις ίνες που περιέχει, καθιστούν το αχλάδι έναν επωφελή σύμμαχο για την επιδερμίδα και την υγεία γενικά.

Τα αχλάδια  καθαρίζουν από τις τοξίνες.

Είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η καλή πεπτική υγεία είναι σημαντική για την εξάλειψη τοξινών από τον οργανισμό, με ταυτόχρονη αντανάκλαση στην υγεία του δέρματος. Η ενίσχυση της πεπτικής λειτουργίας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη συμπτωμάτων όπως η ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Αποτελεί ένα εξαιρετικό φρούτο για την υγεία του δέρματος και τον  οργανισμό. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τις ίνες που περιέχει, καθιστούν το αχλάδι έναν ευεργετικό σύμμαχο για την επιδερμίδα και την υγεία γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα.

Τα οφέλη των αχλαδιών για την υγεία σας
Το αχλάδι είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά φρούτα στη χώρα μας και δεν είναι λιγότερα, αφού έχουν πολλαπλές ιδιότητες που ωφελούν την υγεία μας, λάβετε υπόψη σας!

1. Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό : τα αχλάδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αφού το 85% του βάρους τους είναι. Αυτό μας βοηθά να αποβάλλουμε τις υπερβολικές τοξίνες από το σώμα μας, εκτός από το να ευνοούμε το ουροποιητικό σύστημα.

2. Λίγες θερμίδες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και πολύ λίγες θερμίδες, γι’ αυτό προτείνονται στις περισσότερες δίαιτες αδυνατίσματος.

3. Είναι πηγή φυτικών ινών: έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό φρούτο για όλους όσους έχουν πεπτικά προβλήματα ή δυσκοιλιότητα, καθώς διευκολύνουν την εντερική διέλευση.

4. Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και ασβέστιο: τα αχλάδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο μας βοηθά να διατηρήσουμε τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, τα αχλάδια είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση γερών οστών, ειδικά κατά την παιδική ηλικία και μετά την εμμηνόπαυση.

5. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Τα αχλάδια έχουν αξιόλογες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή όπως βήτα-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από το οξειδωτικό στρες, που είναι μια από τις κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης.

6. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: τα αχλάδια έχουν μεγάλη ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή του εντέρου.

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr