Αργό τρέξιμο: Η νέα τάση στη γυμναστική που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς

Αργό τρέξιμο: Η νέα τάση στη γυμναστική που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς

Στην προσπάθειά μας, να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες και να αποκτήσουμε μια πιο συνεπή σχέση με την άσκηση, το αργό τρέξιμο αποτελεί μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Εμπνευστής της τάσης είναι ο Martinus Evans, ένας παχύσαρκος άνδρας που άκουσε τον γιατρό του να του επισημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να χάσει κιλά. Σύμφωνα με τον Evans, η γυμναστική τείνει πολλές φορές να είναι μια δραστηριότητα μόνο για τους πολύ φανατικούς, κάτι που τον ώθησε να δημιουργήσει το Slow AF Run Club, έναν σύλλογο που μετρά σήμερα περισσότερα από 10.000 μέλη. Ο σύλλογος υποστηρίζει εκείνους που συχνά περιθωριοποιούνται στους παραδοσιακούς κύκλους άσκησης.

Αθηνά Δαβαρία

Το αργό τρέξιμο δημιουργεί χώρο για περισσότερους δρομείς όλων των… σχημάτων, μεγεθών και ρυθμών και δεν απαιτεί την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων – χρόνου και απόδοσης – αντιθέτως προωθεί μια μορφή άσκησης που οι συμμετέχοντες μπορούν πραγματικά να απολαύσουν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αργού τρεξίματος

Καθιστά την άσκηση πιο απολαυστική: Απαλλαγμένοι από το άγχος να ολοκληρώσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, γυναίκες και άνδρες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την άσκησή τους και να εκτιμήσουν περισσότερο τη συνολική εμπειρία του τρεξίματος. Παράλληλα, αυτή η μορφή άσκησης δεν αφορά αποκλειστικά σε «γρήγορους ανθρώπους» ή συγκεκριμένους σωματότυπους, επομένως όλοι μπορούν να την δοκιμάσουν.
Ανακουφίζει από το άγχος: Ένα από τα πολυτιμότερα οφέλη του τρεξίματος γενικά είναι η ανακούφιση από το άγχος και η ψυχική ενέργεια που προσφέρει. Ωστόσο, πολλοί δρομείς ανησυχούν για τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα το τρέξιμο να μετατρέπεται σε μια ακόμη πηγή άγχους. Το αργό τρέξιμο δεν χρειάζεται ρυθμό, ούτε και στατιστική απόδοση, επομένως, μπορείτε να απολαύσετε μια λιγότερο αγχωτική εμπειρία τρεξίματος.

Προάγει την υγεία: Το αργό τρέξιμο παρέχει εξαιρετικά καρδιαγγειακά οφέλη και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων παθήσεων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, η χοληστερόλη, ο διαβήτης και άλλα.
Ενισχύει τη συμμετοχή: Το αργό τρέξιμο «ανοίγει» αυτή τη μορφή άσκησης σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, σπάζοντας το στερεότυπο του «γρήγορου, αδύνατου δρομέα».
Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση: Το τρέξιμο με χαλαρό ρυθμό δίνει στο σώμα χρόνο να ανακάμψει από τις έντονες προπονήσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την αντοχή σας.

Συμβουλές προπόνησης
Διατηρήστε έναν χαλαρό ρυθμό: Στοχεύστε περίπου στο 40-50% της προσπάθειας ή στο 65-70% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού.
Αυξήστε σταδιακά την απόσταση: Για να αποφύγετε τραυματισμούς και υπερβολική καταπόνηση, μην αυξάνετε την εβδομαδιαία χιλιομετρική σας απόσταση κατά περισσότερο από 10%.

Ορίστε ημέρες ξεκούρασης: Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση, ανεξάρτητα από τον ρυθμό τρεξίματος.
Τρέξτε με άλλους: Ενισχύστε τα κίνητρα και την απόλαυση τρέχοντας με φίλους, την οικογένεια ή ακόμα και με τον σκύλο σας.
Εξερευνήστε νέες διαδρομές: Χρησιμοποιήστε το τρέξιμο ως ευκαιρία για να ανακαλύψετε νέα πάρκα, μονοπάτια και διαδρομές.
www.instyle.gr

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας για να είναι αστραφτερός

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr