Τηγανητές πατάτες φούρνου όλα τα μυστικά για να είναι τέλειες και τραγανές από τον Ακη Πετρετζίκη

Τηγανητές πατάτες φούρνου όλα τα μυστικά για να είναι τέλειες και τραγανές από τον Ακη Πετρετζίκη

Δείτε τον τέλειο τρόπο για να πετύχετε τις πιο τραγανές πατάτες φούρνου που θυμίζουν τηγανητές και μετατρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό σε light!

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών.

3 πατάτες, μεσαίες κίτρινες (500 γρ.)
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ανθό αλατιού
ρίγανη, αποξηραμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλάτι και το ξίδι, προσθέτουμε τις πατάτες, και βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε καλά τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για ακόμα 10-20 λεπτά αναλόγως με το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις πατάτες.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και ρίγανη, και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

unsplash.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr