Μαύρο πιπέρι: Τα επτά οφέλη για τον οργανισμό

Μαύρο πιπέρι: Τα επτά οφέλη για τον οργανισμό

Γιατί αξίζει το πιπέρι μία θέση στη διατροφή σας.

Άλκηστις Κοϊνάκη

Το πιπέρι περιέχει μηδέν λιπαρά,, πρωτεΐνη και νάτριο. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Κ και βιταμίνης Α. Περιέχει επίσης καλά συστατικά ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και νατρίου.

Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά.

Ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Η κακή πέψη είναι ένας από τους ενόχους της αύξησης βάρους γιατί ο οργανισμός δεν είναι σε θέσει να αφομοιώσει πλήρως τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει μέσω της διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνα, το μαύρο πιπέρι απελευθερώνει υδροχλωρικό οξύ στο έντερο, ενισχύοντας τη διαδικασία της πέψης και επιλύοντας μία σειρά από γαστρικά προβλήματα.

Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι βοηθά στη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας του εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Είναι επίσης καλή πηγή σε συστατικά που ωφελούν ποικιλοτρόπως τον οργανισμό όπως η ροβοφλαβίνης, το ασβέστιο, το φολικό οξύ, η θειαμίνη, ο χαλκός και η πυριδοξινη.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Πολλές δίαιτες βασίζονται στην κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφίμων και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες καταπολεμούν το λίπος και προλαμβάνουν την παχυσαρκία. Το μαύρο πιπέρι περιέχει μία φυτική ένωση που ονομάζεται πιπερίνη η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης οι δίαιτες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά αποτρέπουν τη βλάβη στα κύτταρα που προκύπτει από τις ελεύθερες ρίζες.

Βελτιώνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.Το μαύρο πιπέρι ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο και το σελήνιο και έχει σαν αποτέλεσμα την πιο εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Προάγει την υγεία του εντέρου. Το μαύρο πιπέρι βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος στο έντερο. Τα βακτήρια είναι υπεύθυνα για τη βελτίωση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού και την καλύτερη διάθεση. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το μαύρο πιπέρι αυξάνει τα καλά βακτήρια του εντέρου για βελτιωμένη πέψη και λιγότερο στρες.

Ενισχύει την απώλεια βάρους. Το μαύρο πιπέρι βοηθά στη διάσπαση των «λιπωδών κυττάρων» για την αύξηση του μεταβολισμού, συμβάλλοντας έτσι και στην απώλεια βάρους.

www.mothersblog.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Λεμονόλαδο: Το πιο υγιεινό dressing λένε οι ειδικοί

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr