Αντίο Ρυτίδες | Το συστατικό που είναι 11 φορές πιο αποτελεσματικό από τη ρετινόλη

Αντίο Ρυτίδες | Το συστατικό που είναι 11 φορές πιο αποτελεσματικό από τη ρετινόλη

Πώς να το εντάξετε στη ρουτίνα σας με ασφάλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί “το ιερό δισκοπότηρο της αντιγήρανσης” λόγω της ικανότητάς της να επιταχύνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων αλλά και να αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου κι ελαστίνης, μειώνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η ρετινόλη είναι το δίχως άλλο το μεγαλύτερο buzzword στον κόσμο της ομορφιάς, και πιο συγκεκριμένα της αντιγήρανσης τα τελευταία χρόνια. Κι αν σας λέγαμε πως υπάρχει ένα δραστικό συστατικό πολύ πιο αποτελεσματικό από αυτή;

Το next big thing μετά τη ρετινόλη
Αν η επιδερμίδα σας έχει συνηθίσει τη ρετινόλη κι αν αναζητάτε ένα ακόμα πιο δυνατό σύμμαχο στον αγώνα σας κατά των ρυτίδων (χωρίς συνταγή γιατρού) τότε δεν έχετε παρά να στραφείτε στη ρετινάλη.

Για να καταλάβετε τις διαφορές μεταξύ ρετινόλης και ρετινάλης, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τον κύκλο της βιταμίνης Α. H βιταμίνη Α, αφού απορροφηθεί από τον οργανισμό, μετατρέπεται σε ρετινόλη κι έπειτα σε ρετινάλη πριν τελικά γίνει ρετινοϊκό οξύ -η μορφή που χρησιμοποιείται τελικά από το δέρμα.

Η ρετινάλη και η ρετινόλη όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, συμμετέχουν λοιπόν στον κύκλο της βιταμίνης Α στα αντίστοιχα στάδια τους: Η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί σε ρετινάλη και στη συνέχεια σε ρετινοϊκό οξύ, ενώ η ρετινάλη απαιτεί μόνο μία μετατροπή σε ρετινοϊκό οξύ. Είναι σημαντικό ότι αυτό το τελευταίο βήμα είναι εξαιρετικά γρήγορο σε σύγκριση με τις προηγούμενες μετατροπές, γι ‘αυτό και η ρετινάλη μπορεί να χαρίζει τόσο γρήγορα αποτελέσματα.

Γιατί υπερτερεί η ρετινάλη;
Καθώς στη ρετινάλη παραλείπεται ένα στάδιο βιοχημικής μετατροπής, δρα 11 φορές γρηγορότερα από τη ρετινόλη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ώριμους τύπους δέρματος που θέλουν να δουν σημαντική βελτίωση στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ρετινάλη είναι το μόνο ρετινοειδές που εμφανίζει άμεσες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό την καθιστά εξαιρετική επιλογή και για όσες επιδερμίδες είναι επιρρεπείς στην ακμή. Με τη συνεχή χρήση, μειώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τα σπυράκια και αφήνει το δέρμα καθαρό, λαμπερό και νεανικό.

Μεγάλη προσοχή
Όπως η ρετινόλη, έτσι και η ρετινάλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα μετά τις πρώτες εφαρμογές. Η σταδιακή εισαγωγή της στη ρουτίνα σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αυτές παρενέργειες. Ξεκινήστε με ένα προϊόν με χαμηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε ρετινόλη και χρησιμοποιήστε το μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σταδιακά και μόλις το δέρμα σας αποκτήσει ανοχή στο συστατικό, μπορείτε να προχωρήσετε σε προϊόντα υψηλότερης περιεκτικότητας, αλλά και σε συχνότερη εφαρμογή.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr