5 «ένοχες» τροφές που ξηραίνουν την επιδερμίδα -Σε αυτές οφείλονται αφυδάτωση και μαύροι κύκλοι

5 «ένοχες» τροφές που ξηραίνουν την επιδερμίδα -Σε αυτές οφείλονται αφυδάτωση και μαύροι κύκλοι

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση νερού είναι το κλειδί για μια ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα, όπως αντίθετα υπάρχουν τροφές που μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα μας και να την κάνουν ξηρή και «άχρωμη».

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, οι άνδρες πρέπει να πίνουν περίπου 15 φλιτζάνια νερό την ημέρα ενώ οι γυναίκες περίπου 11.

«Η έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρο στο αίμα σας, τον τρόπο που σκέφτεστε, αλλά και την πέψη σας», δήλωσε η Sue-Ellen Anderson-Haynes, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Έτσι, είτε έχετε ξηρό δέρμα είτε όχι, πρέπει να φροντίζετε για την ενυδάτωσή σας».

Οι ειδικοί τονίζουν πως η κατανάλωση νάτριου, ζάχαρης και καφεΐνης μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα μας και το «μυστικό» για ένα λαμπερό δέρμα να κρύβεται πίσω από την ενυδάτωση.

Αλλωστε, ακόμη κι αν εφαρμόζετε κρέμες και ενυδατικά serum στην επιδερμίδα και κυρίως στο πρόσωπό σας, τα προϊόντα από μόνα τους δεν είναι ικανά να φέρουν τη λάμψη στην επιδερμίδας σας, αν δεν τρέφεστε σωστά.

Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει η Sue-Ellen Anderson-Haynes. «Μπορεί να ξοδεύουμε πολύ χρόνο με προϊόντα για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας, αλλά το κομμάτι στο οποίο πραγματικά πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας».

5 «ένοχες» τροφές που ξηραίνουν την επιδερμίδα
Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης, που περιέχεται τόσο στον καφέ όσο και στο τσάι και στα ενεργειακά ποτά μπορεί να είναι αρκετή για να διαταράξει τον ύπνο, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα.

Σύμφωνα με την πιστοποιημένη δερματολόγο Dr. Whitney Bowe και τις δηλώσεις της στη HuffPost μόλις μέρα κακού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση της επιδερμίδας, γήρανση του δέρματος και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Ομοίως, το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να έχει τα παραπάνω αποτελέσματα.

Φωτογραφία:unsplash.com

Η αφυδάτωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και την μείωση του κολλαγόνου.

Τα πρόσθετα σάκχαρα δεν είναι μόνο βλαβερά για το σώμα μας -μπορούν επίσης να βλάψουν την επιδερμίδα μας, επηρεάζοντας τη «διαδικασία του τρόπου με τον οποίο το σώμα παράγει κολλαγόνο» εξήγησε η Anderson-Haynes.

Σύμφωνα με την American Heart Association, οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα και οι άνδρες 36 γραμμάρια.

Τα πρόσθετα σάκχαρα βρίσκονται παντού, στα γλυκά, στα σνακ και στο fast food και η υπερβολική κατανάλωσή τους όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κιλών ή προβλήματα υγείας αλλά μπορεί επίσης να «πάρει» τη λάμψη από την επιδερμίδα μας.

 Το νάτριο, ή αλλιώς το αλάτι, αφυδατώνει επίσης το σώμα τραβώντας νερό από τα κύτταρα. Μάλιστα, δεν οδηγεί μόνο σε ξηρό δέρμα αλλά μπορεί να κάνει φουσκώματα, πρήξιμο, σακούλες κάτω από τα μάτια και ακμή λόγω της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας.

«Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και κνησμό και μπορεί να σχετίζεται με φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος», δήλωσε η Anderson-Haynes.

Τα τηγανητά τρόφιμα είναι επίσης πιθανός ένοχος για την ξηρή επιδερμίδα σας και οι ειδικοί συνιστούν το air fryer, ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Αντί να καταναλώνετε συχνά τηγανητά, οι ειδικοί προτείνουν τροφές πλούσιες σε νερό όπως το σπανάκι, τα αγγούρια και τα μούρα, είτε ωμά είτε στον ατμό. Αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr