Αν θες τη λεκάνη πιο καθαρή χωρίς οσμές βάλε αυτό το προϊόν στο καζανάκι

Αν θες τη λεκάνη πιο καθαρή χωρίς οσμές βάλε αυτό το προϊόν στο καζανάκι

Σίγουρα, η τουαλέτα σου είναι καθαρή, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καθαρή.

Θα έχεις παρατηρήσει πως ενώ διατηρείς τη λεκάνη της τουαλέτας σου καθαρή και χρησιμοποιείς καθαριστικά πολλές φορές σου μυρίζει. Μπορεί να μην έχεις σκεφθεί πως ίσως για όλα να ευθύνεται το καζανάκι που έχει συσσωρεύσει με τα χρόνια σκουριά, μέταλλα ή και μούχλα. Ευτυχώς υπάρχει ένα προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα και να το καθαρίσεις και αυτό είναι η μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φανταστικό καθαριστικό με μεγάλη ευελιξία. Εκτός από τον καθαρισμό των δοντιών μας και την απόσμηση των παπουτσιών που μυρίζουν, μπορεί επίσης να φρεσκάρει τα ρούχα και να καθαρίσει φούρνους, πάγκους, μπανιέρες, τουαλέτες και αποχετεύσεις. Τα τελευταία χρόνια, η φιλική προς το περιβάλλον μαγειρική σόδα έχει γίνει επίσης ένα προϊόν για τον καθαρισμό στο καζανάκι τηςτουαλέτας. Ο Justin Carpenter από το Modern Maids και ο Roger Wakefield από το The Trades Academy μίλησαν στο Family Handy Man για την εμπειρία τους σχετικά με το τι συμβαίνει όταν βάζεις μαγειρική σόδα στο καζανάκι της τουαλέτας.

Γιατί να βάλεις μαγειρική σόδα στη δεξαμενή της τουαλέτας
Παρόλο που το καπάκι εμποδίζει την είσοδο της σκόνης και των υπολειμμάτων στο καζανάκι αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αναπτυχθούν λεκέδες και συσσώρευση από σκουριά, μέταλλα και μούχλα. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στη συνέχεια να συμβάλει σε μια βρώμικη λεκάνη τουαλέτας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για οργανική ύλη όπως μούχλα ή ωίδιο, αυτό μπορεί να πολλαπλασιαστεί όταν εκτεθεί στο φως, με αποτέλεσμα μια λεκάνη που είναι δύσκολο να διατηρηθεί καθαρή. Οι συσσωρεύσεις και οι εναποθέσεις μπορούν επίσης να μυρίσουν και ποιος θέλει αυτές τις οσμές στο μπάνιο του;

Η μαγειρική σόδα μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα, εξοικονομώντας χρήματα για πολλά προϊόντα καθαρισμού.

«Η μαγειρική σόδα στο καζανάκι της τουαλέτας σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών στην τουαλέτα σας» , λέει ο Wakefield. Ο Carpenter λέει ότι μπορεί επίσης να αποτρέψει τη συσσώρευση αλάτων και ορυκτών. Οι ειδικοί αναφέρουν πως δε θα δούμε ενεργό αφρό αφού τη ρίξουμε, αλλά φυσικά μειώνει την οξύτητα στο νερό και αφαιρεί τις οσμές. «Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τα οξέα», λέει ο Wakefield, «αυτό που πραγματικά κάνει είναι να εξισορροπεί το pH στο καζανάκι σας». Αυτό μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής οποιωνδήποτε εξαρτημάτων εργασίας μέσα στην τουαλέτα.

Αν θες τη λεκάνη πιο καθαρή χωρίς οσμές βάλε αυτό το προϊόν στο καζανάκι

Για να καθαρίσεις και να αφαιρέσεις τις δυσάρεστες οσμές από το καζανάκι με μαγειρική σόδα, κλείσε τη βαλβίδα παροχής νερού και ξέπλυνε για να το αδειάσεις. Ρίξε ένα τέταρτο έως μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο καζανάκι (όχι πάνω στο πτερύγιο ή τη βαλβίδα πλήρωσης) και χρησιμοποίησε μια καθαρή βούρτσα απολέπισης με μακριά λαβή για να τρίψεις το κάτω μέρος και τα πλαϊνά του. Άνοιξε ξανά τη βαλβίδα τροφοδοσίας και ξέπλυνε όταν γεμίσει. Επιπλέον είναι ένα φυσικό λειαντικό καθαριστικό και λειτουργεί εξαιρετικά σε πορώδεις επιφάνειες δεξαμενής τουαλέτας.

The Issue

unsplash.com

10 χρόνια νεότεροι με 4 αλλαγές στην καθημερινότητά μας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr