Ποια είναι τα 8 σπιτικά γιατροσόφια που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τους κοριούς και να απαλλαγείτε από κηλίδες σε ρούχα και σκεπάσματα, τσιμπήματα και εξανθήματα

Ποια είναι τα 8 σπιτικά γιατροσόφια που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τους κοριούς και να απαλλαγείτε από κηλίδες σε ρούχα και σκεπάσματα, τσιμπήματα και εξανθήματα

Όσο κι αν προσπαθήσετε να εξοντώσετε τους κοριούς, εκείνοι επιμένουν και φωλιάζουν στα πιο δύσκολα σημεία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείστε από λερωμένα ρούχα και σκεπάσματα, τσιμπήματα και εξανθήματα σε όλο σας το σώμα. Πως μπορούμε όμως να εξαφανίσουμε τους κοριούς από το σπίτι μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε χημικά επιβλαβή προϊόντα για την υγεία μας;

Υπάρχουν σπιτικές συνταγές για κοριούς που λειτουργούν πραγματικά; Κανονικά, θα πρέπει να αφήσετε το πρόβλημα του κοριού σας στους ειδικούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, όταν το πρόβλημα είναι ακόμη στην αρχή του.

1. Ζεστό νερό

Αν υποψιάζεστε ότι οι κοριοί έχουν φωλιάσει στα κλινοσκεπάσματα, τις κουβέρτες, ακόμη και τα ρούχα σας, ήρθε η ώρα να τα πλύνετε καλά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αρκετά ζεστό νερό όταν τα πλένετε για να σκοτώσετε τους κοριούς. Η ζέστη είναι αφιλόξενη για τα μικρά αυτά έντομα και είναι ικανή να τα σκοτώσει. Για καλύτερα αποτελέσματα τοποθετήστε τα ρούχα και τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο. Οι κοριοί θα έχουν λίγες πιθανότητες να επιβιώσουν από αυτό.

2. Ηλεκτρική σκούπα

Φροντίστε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τα κλινοσκεπάσματα, τα έπιπλά σας, ακόμη και τις μικροσκοπικές ρωγμές που βλέπετε στο σκελετό του κρεβατιού, στους τοίχους και στην ταπετσαρία σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη σακούλα της σκούπας σας και σφραγίστε το περιεχόμενό της πριν την πετάξετε. Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε και την ηλεκτρική σας σκούπα γιατί μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα κοριών μέσα.

3. Ατμοκαθαριστής

Ο ατμοκαθαριστής μπορείτε επίσης να αφαιρέσει τους κοριούς από το στρώμα και τα έπιπλά σας. Η έντονη ζέστη είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε άμεσα από τους κοριούς.

4. Μαγειρική σόδα

Ένα άλλο σπιτικό γιατροσόφι για να απαλλαγείτε από κοριούς είναι η μαγειρική σόδα, η οποία αφυδατώνει και αφαιρεί την υγρασία. Μπορείτε να πασπαλίσετε ένα ελαφρύ στρώμα μαγειρικής σόδας σε περιοχές που πιστεύετε ότι μένουν. Αφήστε τη σκόνη να καθίσει για μια εβδομάδα πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα για να ρουφήξετε τα πάντα. Θα χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές για να ξεφορτωθείτε και τα αυγά τους.

5. Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και εντομοκτόνες ιδιότητες που μπορούν να συμβάλουν στο να απαλλαγείτε από τη μόλυνση των κοριών στο σπίτι σας. Αντί να πετάτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, τοποθετήστε τα σε περιοχές που θεωρούνται κρυψώνες για κοριούς. Αυτό περιλαμβάνει ρωγμές και σανίδες. Μπορείτε ακόμη να πασπαλίσετε τα ξηρά φύλλα τσαγιού στο στρώμα σας, καθώς και τα κλινοσκεπάσματα για να αφαιρέσετε όχι μόνο τα ζωύφια, αλλά και τα αυγά.

6. Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Μια άλλη πιθανή θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τους κοριούς στο σπίτι σας είναι το έλαιο από δέντρου τσαγιού, γνωστό για τις αντιμυκητιακές, αντισηπτικές, αντιικές και αντιβιοτικές του ιδιότητες. Έχει επίσης αντιπαρασιτικές ιδιότητες που μπορούν να εξαλείψουν τους κοριούς. Αραιώστε 20 σταγόνες από λάδι δέντρου τσαγιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό και ψεκάστε όλα τα έπιπλα, το στρώμα, τα ντουλάπια, τα μαξιλάρια και τις κουρτίνες. Οποιαδήποτε ρούχα, κλινοσκεπάσματα και κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλυθούν σε ζεστό νερό για να σκοτωθούν εντελώς οι κοριοί.

7. Πιπέρι καγιέν

Τι θα λέγατε για έναν συνδυασμό πιπεριού καγιέν, ρίγανης και τζίντζερ; Αν και αυτή η μέθοδος δεν θα σκοτώσει τους κοριούς, η πικάντικη γεύση του τζίντζερ και του καγιέν σε συνδυασμό με το έντονο άρωμα του αιθέριου ελαίου της ρίγανης μπορεί να απωθήσει αυτά τα έντομα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει, μαζί με άλλες μεθόδους στον έλεγχο αυτών των παρασίτων.

Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, αιθέριο έλαιο ρίγανης και τριμμένο τζίντζερ, συν ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου επτά λεπτά. Στραγγίστε στη συνέχεια και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα σε όλα τα πιθανά σημεία εισόδου των δωματίων που πιστεύετε ότι θα έχουν κοριούς.

8. Σπρέι ελαίου λεβάντας ή μέντας

Η λεβάντα συνδέεται συνήθως με την ξεκούραση και τη χαλάρωση, επομένως μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των κοριών. Ακριβώς όπως στην περίπτωση του ελαίου δέντρου τσαγιού, το λάδι λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψεκασμό σε πιθανές κρυψώνες κοριών. Δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες, επειδή το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ασφαλές για εσάς και τα κατοικίδιά σας.

Από την άλλη, το μινθέλαιο (έλαιο μέντας) μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση αυτών των κοριών της έντονης μυρωδιάς του. Συνδυάστε τα δύο αυτά έλαια και θα έχετε ένα φυσικό σπρέι που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από κοριούς στο σπίτι σας με φυσικό τρόπο.

Πώς να αντιστρέψεις φυσικά τις γκρίζες τρίχες χωρίς τη χρήση τοξικών βαφών μαλλιών

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr