Πώς να αντιστρέψεις φυσικά τις γκρίζες τρίχες χωρίς τη χρήση τοξικών βαφών μαλλιών

Πώς να αντιστρέψεις φυσικά τις γκρίζες τρίχες χωρίς τη χρήση τοξικών βαφών μαλλιών

Αν βλέπεις τις γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σου να πληθαίνουν και δεν σε ευχαριστεί καθόλου το γεγονός,

ίσως αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις κάτι γι ‘αυτό,

εκτός φυσικά από το να τα βάψεις.

Μμμμ, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, ειδικά από τη στιγμή που ζούμε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με διαφημίσεις προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αναστρέψουν τα γκρίζα μαλλιά.

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά μας

Τα μαλλιά μας γκριζάρουν επειδή χάνουν τη χρωστική ουσία μελανίνη καθώς μεγαλώνουμε. Η αλήθεια είναι πως περνούν συνεχώς από διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, ανάπαυσης και πτώσης. Το χρώμα των μαλλιών επηρεάζεται από αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας.

Εάν έχεις έντονο στρες, για παράδειγμα, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι μπορείς να αποκτήσεις περισσότερες λευκές και γκρίζες τρίχες στη στιγμή. Μόλις το ακραίο άγχος σου ηρεμήσει, μερικές από αυτές τις τρίχες μπορεί πραγματικά να ξαναβγούν στο αρχικό τους χρώμα.

Η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών μπορούν να γκριζάρουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας

Το οξειδωτικό στρες και το κάπνισμα μπορεί και τα δύο να είναι φλεγμονώδη, να παράγουν πολλές ελεύθερες ρίζες και να δημιουργήσουν πρόωρα γκρίζα μαλλιά. Πώς ορίζονται τα πρόωρα γκρίζα μαλλιά; Συχνά ως γκρίζα μαλλιά που εμφανίζονται στα 20 ή στα 30 μας. Μέχρι τα 60, είναι απίστευτα συνηθισμένο να έχεις γκρίζα μαλλιά, αλλά το να δεις νωρίς μερικά γκρίζα μαλλιά δεν είναι σημάδι «επικείμενης καταστροφής» και δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείς.

Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρόωρο γκριζάρισμα. Συχνά, η αιτία είναι μια ανεπάρκεια σε ένα είδος αμινοξέος που είναι υπεύθυνο για το χρώμα των μαλλιών μας. Αλλά οι άνθρωποι που χάνουν βάρος γρήγορα και κάνουν fast δίαιτα μπορεί επίσης να εμφανίσουν πτώση των μαλλιών και πιθανότητα αλλαγή στο χρώμα και την υφή τους, μπορεί ακόμη να είναι εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 συχνά συνδέεται με αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών.

Μπορείς να αντιστρέψεις τα γκρίζα μαλλιά ακολουθώντας μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή και λαμβάνοντας συμπληρώματα (υπό την επίβλεψη γιατρού) που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σου.

theissue.gr

www.pexels.com

Πόσο καιρό μπορείς να κρατάς τον κιμά που σου περίσσεψε στην κατάψυξη;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr