Το #1 ρόφημα για όταν είστε φουσκωμένοι, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Το #1 ρόφημα για όταν είστε φουσκωμένοι, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Αυτό το απλό σμούθι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν το φούσκωμα.

Όταν αισθάνεστε φουσκωμένοι, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε κάτι που μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Αν και όλα τα τρόφιμα μπορεί να ακούγονται ελκυστικά σε στιγμές όπως αυτή, η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Το αγαπημένο μας σνακ για να ξεπεράσετε το φούσκωμα είναι ένα πράσινο νόστιμο Smoothie με ανανά.

Είναι απλό στην παρασκευή του και αποτελείται από λίγα προσβάσιμα υλικά. Στην πραγματικότητα, αυτό το απλό πράσινο smoothie συνδυάζεται σε μόλις πέντε λεπτά και έχει υπέροχη γεύση. Επιπλέον, διαθέτει συστατικά που βοηθούν φυσικά στην ανακούφιση από το φούσκωμα και σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα πιο γρήγορα. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει ποια συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του φουσκώματος, γιατί πρέπει να τρώτε ακόμα όταν είστε φουσκωμένοι και άλλους τρόπους για να διαχειριστείτε μια διογκωμένη κοιλιά.

Τι να αναζητήσετε σε ένα σνακ για να ανακουφίσετε το φούσκωμα

 


Το φούσκωμα είναι ένα κοινό συναίσθημα που εμφανίζεται όταν η κοιλιά αισθάνεται γεμάτη ή διευρυμένη. Μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως δυσκοιλιότητα, αέρια ή υπερβολική αφθονία βακτηρίων στο λεπτό έντερο. Οι φυτικές ίνες και το νερό είναι δύο βασικά συστατικά της τροφής που βοηθούν στη μείωση του φουσκώματος.

Η κατανάλωση φυτικών ινών είναι ένα κρίσιμο μέρος της πεπτικής κανονικότητας. Οι φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στο έντερο και το μαλακώνουν, καθιστώντας ευκολότερο το κόπρανα. Η λήψη των συνιστώμενων 25 έως 30 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη μείωση του φουσκώματος. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος. Το να πίνετε νερό είναι σημαντικό, αλλά η κατανάλωση ενυδατικών τροφών, όπως καρπούζι, αγγούρια, σέλινο, μαρούλι και ανανάς, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το #1 σνακ για όταν είστε φουσκωμένοι
Αυτό το Pineapple Green Smoothie διαθέτει τους καλύτερους συμμάχους για να καταπολεμήσει το φούσκωμα. Περιέχει λαχανικά, ανανά και γιαούρτι, τρεις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με το φούσκωμα.

Συστατικά

½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζάνι baby σπανάκι

1 φλιτζάνι κατεψυγμένες ή φρέσκιες φέτες μπανάνας (περίπου 1 μέτρια μπανάνα)

½ φλιτζάνι κατεψυγμένα ή φρέσκα κομμάτια ανανά

1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia

1-2 κουταλάκια του γλυκού αγνό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (προαιρετικά)

 

Πρώτον, τα πράσινα λαχανικά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το φαγητό να κινείται μέσω του πεπτικού σωλήνα και μπορεί να προάγει τις κινήσεις του εντέρου. Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα χόρτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία παίζει ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού και βοηθά στη μείωση της σωματικής φλεγμονής. Οι σπόροι Chia είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, επομένως δεν είναι περίεργο που μόνο 1 φλιτζάνι από αυτό το πράσινο smoothie καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες.

Το smoothie παίρνει τη γλύκα του από τον ανανά. Αυτό το φυσικά γλυκό τροπικό φρούτο έχει διουρητική δράση, η οποία βοηθά το σώμα σας να απαλλαγεί από το υπερβολικό νερό πιο γρήγορα. Η απαλλαγή του σώματος από την περίσσεια νερού μπορεί να μειώσει την πληρότητα στην κοιλιά. Αυτό το τροπικό φρούτο έχει συγκεκριμένα κάποια χρήσιμα πεπτικά ένζυμα, όπως η βρομελίνη. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αυτό είναι καταπραϋντικό για το στομάχι και τους βοηθά να χωνέψουν καλύτερα τα τρόφιμα.

Τέλος, το γιαούρτι έχει ζωντανές ενεργές καλλιέργειες, γνωστά και ως προβιοτικά. Τα ενεργά προβιοτικά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου και της πέψης με την πάροδο του χρόνου.

Αν και αισθάνεστε άβολα όταν είστε φουσκωμένοι, είναι σημαντικό να κρατάτε τα πράγματα να κινούνται μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα, έτσι ώστε το φούσκωμα να υποχωρεί. Αντί να παραλείπετε γεύματα μέχρι να εξαφανιστεί το φούσκωμα, τρώτε απλά μικρότερα γεύματα και σνακ και αποφύγετε τροφές που ξέρετε ότι μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο φούσκωμα, όπως τα φασόλια.

Άλλες συμβουλές για τη διαχείριση του φουσκώματος
Εκτός από το να πίνετε ένα smoothie, το να πίνετε περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να επιτύχει καλύτερη ισορροπία με λιγότερο φούσκωμα. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα και προσπαθήστε να έχετε μαζί σας ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερό όλη την ημέρα. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε νερό με φυσικά διουρητικά αποτελέσματα όπως νεροκάρδαμο, καρπούζι, σπαράγγια, μπανάνα και ακτινίδιο.

Το φούσκωμα είναι φυσικό και συμβαίνει σε όλους μας από καιρό σε καιρό, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για κάθε χρόνιο φούσκωμα που εμφανίζεται τακτικά ή δεν υποχωρεί. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης πάθησης και αξίζει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

www.botrini.gr

unsplash.com

Η γυναίκα που στα 93 της δείχνει καλύτερη από ό,τι στα 50 – Τα μυστικά της αντιγήρανσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr