Τα μαλλιά σου δείχνουν διαρκώς λιπαρά; 3 tips που κανένας δεν σου έχει πει (μέχρι σήμερα)

Τα μαλλιά σου δείχνουν διαρκώς λιπαρά; 3 tips που κανένας δεν σου έχει πει (μέχρι σήμερα)

Μήπως σαμποτάρεις την εμφάνισή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νιώθεις πως τα μαλλιά σου δείχνουν διαρκώς λαδωμένα και φθονείς τις κοπέλες που υπερηφανεύονται ότι λούζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα; We get it! Ίσως οι αιτίες πίσω από τα λιπαρά μαλλιά σου να μην είναι τόσο προφανείς, όσο νομίζεις. We don’t gatekeep here! Δες τα tips που κανένας δεν μοιράζεται:

1. Αφιέρωσε αρκετή ώρα στο λούσιμο
Έχεις παρατηρήσει ότι μετά το κομμωτήριο, τα μαλλιά “κρατάνε” για αρκετές μέρες; Αυτό οφείλεται στο καλό λούσιμο που κάνουν οι hairstylists. Ακολούθησε λοιπόν το παράδειγμά τους κι αντί να λούζεσαι βιαστικά λίγο πριν πέσεις για ύπνο, αφιέρωσε χρόνο στο λούσιμο. Ιδανικά λούσε τα μαλλιά σου δύο φορές έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι θα έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος ρύπων και υπολειμμάτων προϊόντων και κάνε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα ακροδάχτυλά σου.

Director’s Tip: Μία φορά το μήνα χρησιμοποίησε ένα clarifying shampoo για να κάνεις βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό, ενώ -αν το επιθυμείς- επένδυσε σε ένα scalp massager για να κάνεις καλύτερο μασάζ στο τριχωτό.

2. Καθάρισε τις βούρτσες και τις χτένες σου
Αλήθεια, θυμάσαι την τελευταία φορά που καθάρισες τις βούρτσες και τις χτένες σου; Αν είναι γεμάτες με τρίχες, υπολείμματα προϊόντων και χνούδια, πώς περιμένεις τα μαλλιά σου να δείχνουν καθαρά; Δημιούργησε ένα μίγμα με ζεστό νερό, ξίδι και baking soda και καθάρισε τις βούρτσες και τις χτένες σου μία φορά την εβδομάδα -ή έστω μία φορά στις δύο εβδομάδες- και σου υποσχόμαστε ότι θα δεις σπουδαία διαφορά.

3. Μην πιάνεις διαρκώς τα μαλλιά σου
Μήπως έχεις τη συνήθεια να πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου, έτσι ώστε να απομακρύνεις τη φράντζα από το πρόσωπό σου; Κι όμως αυτή η τόσο απλή, φαινομενικά ασήμαντη συνήθεια μπορεί να είναι ο λόγος που τα μαλλιά σου δείχνουν διαρκώς λαδωμένα. Προσπάθησε να το ελαττώσεις και θα δεις πως τα μαλλιά σου θα “κρατάνε” πολύ περισσότερο.

Oily Hair Survival Tips
-Τα μαλλιά χρειάζονται “εκπαίδευση”, έτσι ώστε να μη λαδώνουν διαρκώς. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις τα συχνά λουσίματα που απογυμνώνουν τα μαλλιά από τα έλαιά τους.

-Αν όλα αποτύχουν, κατέφυγε στην εύκολη -αλλά πολύ αποτελεσματική- λύση του ξηρού σαμπουάν έτσι ώστε να μειώσεις τη λιπαρότητα στις ρίζες και να παρατείνεις το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων.

www.missbloom.gr

unsplash.com

Αποτοξίνωσε το έντερό σου σε 1 μήνα για απώλεια βάρους, καλύτερο ύπνο, μείωση του φουσκώματος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr