Αυτή η απλή άσκηση είναι καλύτερη για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους από το να πηγαίνετε γυμναστήριο

Αυτή η απλή άσκηση είναι καλύτερη για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους από το να πηγαίνετε γυμναστήριο

Η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε προσπάθειας για απώλεια βάρους, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης τύπου 2. Όμως δεν υπάρχει πάντα χρόνος για γυμναστήριο.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο καλή είναι η άσκηση για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αλλά μεταξύ του να πάτε στη δουλειά, να μαγειρέψετε και να φροντίσετε τα παιδιά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο.

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, κατάσταση γνωστή και ως έλλειμμα θερμίδων. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μας -κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

Και αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για μια μηνιαία συνδρομή στο γυμναστήριο προκειμένου να ασκηθείτε επαρκώς. Στην πραγματικότητα, ένας καθηγητής εξήγησε ότι το περπάτημα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας περισσότερο από το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Πώς το περπάτημα ενισχύει το μεταβολισμό
Ο Shane O’Mara, καθηγητής πειραματικής έρευνας εγκεφάλου στο Trinity College του Δουβλίνου, εξήγησε στο podcast Don’t Tell Me the Score γιατί οι άνθρωποι πρέπει να περπατούν περισσότερο. Ο Δρ. O’Mara εξήγησε ότι η τακτική ενασχόληση με δραστηριότητες χαμηλών απαιτήσεων στην πορεία της ημέρας είναι καλύτερη για το μεταβολισμό σας από μικρές εκρήξεις έντονης, αλλά σπάνιας δραστηριότητας.

Ο μεταβολισμός είναι η χημική διαδικασία που συμβαίνει στο σώμα σας για να σας κρατήσει ζωντανούς και να διατηρήσει την φυσιολογική λειτουργία των οργάνων σας. Αυτή η διαδικασία απαιτεί ενέργεια και όσο υψηλότερος είναι ο μεταβολισμός σας, τόσο περισσότερες θερμίδες καίγονται για να σας κρατήσουν στη ζωή.

Ο καθηγητής εξήγησε πως οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τα οφέλη του να πηγαίνουν στο γυμναστήριο για μια ώρα, όταν είναι αδρανείς την υπόλοιπη ημέρα. Αυτό το είδος συμπεριφοράς θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να οδηγήσει σε αδράνεια που προκαλείται από την άσκηση.

«Βασικά, το σώμα σου λέει ότι ασκήθηκες, έκανες ό,τι έπρεπε, οπότε τώρα μπορείς να κάτσεις και να φας. Και τελικά ο μεταβολικός σου ρυθμός πέφτει», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Δρ. O’Mara.

Ωστόσο, ο καθηγητής πιστεύει ότι είμαστε φτιαγμένοι για «τακτική ρυθμική κίνηση», αντί για σπάνιες εκρήξεις δραστηριότητας. Έτσι, το να κάθεσαι όλη μέρα, μετά να πηγαίνεις για μια έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο και μετά να κάθεσαι πάλι για ώρες, δε είναι αυτό για το οποίο εξελιχθήκαμε ως άνθρωποι.

Άλλα οφέλη του περπατήματος για την υγεία
Το NHS χαιρετίζει το περπάτημα ως έναν απλό, δωρεάν τρόπο να γίνετε πιο δραστήριοι, να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς. Δηλώνει μάλιστα ότι μερικές φορές το περπάτημα παραβλέπεται ως μορφή άσκησης, αλλά ότι το γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε την αντοχή, να κάψετε υπερβολικές θερμίδες και να κάνει την καρδιά σας πιο υγιή.

Δεν χρειάζεται να περπατάτε για ώρες κάθε μέρα, καθώς το NHS λέει ότι ένας γρήγορος καθημερινός περίπατος 10 λεπτών θα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και υπολογίζεται στα συνιστώμενα 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης

www.oloygeia.gr

unsplash.com

Με αυτήν τη διατροφή θα παραμείνετε νέες – Τι λέει έρευνα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr