Δέκα λόγοι για τους οποίους χάνουμε τους μυς μας

Δέκα λόγοι για τους οποίους χάνουμε τους μυς μας

Τα λάθη που διαπράττουμε είτε από άγνοια είτε απλά επειδή έτσι βολεύει.

.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστεί κανείς και να θρέψει το σώμα του με τα απαραίτητα συστατικά ώστε να μην πάει χαμένη η προπόνηση. Ο τρόπος που ο καθένας γυμνάζεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο προσωπικός στόχος, ο προσωπικός χρόνος που διαθέτει κάποιος, το τι του αρέσει να κάνει και το πόσο πολύ δουλεύει για αυτό που θέλει και επιθυμεί.

Οπως γράφει η Χριστίνα Βασιλειάδου, γυμνάστρια με έδρα τη Χαλκίδα, πολλές φορές, είτε από άγνοια είτε απλά επειδή έτσι βολεύει, γυμναζόμαστε και τρεφόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο που δυστυχώς μπορεί να μην αποδίδει και να μη δίνει στο μυϊκό μας σύστημα το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Και εκεί είναι που πολλές φορές σκεφτόμαστε: «μα καλά τόση γυμναστική, τόσος κόπος γιατί δεν χτίζω μια αξιοπρεπή μυϊκή μάζα, γιατί το σώμα μου παραμένει το ίδιο»;

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, προσεκτικά τα παρακάτω δέκα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος και να αποτελέσουν σαμποτάζ για τη γυμναστική του πρόοδο. Μπορεί να βρούμε και να αναγνωρίσουμε τι σαμποτάρει το μυϊκό μας σύστημα κι ας ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας τις απαραίτητες αλλαγές.

Τρώμε μικρή ποσότητα φαγητού με φόβο μην παχύνουμε
Προπονούμαστε υπερβολικά
Κάνουμε υπερβολικό cardiο
Αποφεύγουμε τις διατάσεις
Προπονούμε περισσότερο μυϊκές ομάδες σε βάρος άλλων
Αμελούμε την ξεκούραση μας
Τρώμε σποραδικά
Φοβόμαστε τις αλλαγές
Προπονούμε μόνο όποιο μέρος του σώματός μας προτιμάμε
Αποφεύγουμε τα συμπληρώματα.

ΠΗΓΗ: fmh.gr

unsplash.com

Tι προκαλεί στο σώμα μας η υπερβολική πρόσληψη Βιταμίνης C

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr