Tι προκαλεί στο σώμα μας η υπερβολική πρόσληψη Βιταμίνης C

Tι προκαλεί στο σώμα μας η υπερβολική πρόσληψη Βιταμίνης C

Ποια η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και ποιοι κινδυνεύουμε περισσότερο από την υπερβολική δόση.

Η ιατρική κοινότητα ανέκαθεν συνιστούσε να αποφεύγουμε την υπερβολή. Ακόμα κι όταν πρόκειται για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C. Τι τρέχει όμως με την συγκεκριμένη βιταμίνη, που ενώ επιφυλάσσει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο;

Η βιταμίνη που εγγυάται να κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι – Ποιες τροφές μας την παρέχουν

Και οι τρομερές επιπτώσεις από την ανεπαρκή πρόσληψη της.

Τα πολύτιμα οφέλη της βιταμίνης C
Η βιταμίνη C διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της γνωστικής λειτουργίας, της καρδιαγγειακής υγείας, καθώς και της υγείας του δέρματος και των ματιών.

Συν τοις άλλοις, η βιταμίνη C αποτελεί τη νούμερο ένα θρεπτική ουσία που συμβάλλει στην αναδόμηση των μυών, των αιμοφόρων αγγείων, του χόνδρου και των οστών.

Και να ’ταν μόνο αυτά! Η βιταμίνη C, έχει και σούπερ αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρά μας και προάγουν την ταχύτατη επούλωση των πληγών.

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης C
Για ενήλικες ηλικίας 19 ετών και άνω, ενενήντα χιλιοστόγραμμα (mg) ημερησίως για τους άνδρες και εβδομήντα χιλιοστόγραμμα (mg) για τις γυναίκες΄είναι το ιδανικό, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Για τις έγκυες ή τις γυναίκες που θηλάζουν, η προτεινόμενη ποσότητα αυξάνεται στα ογδόντα και τα εκατόν είκοσι χιλιοστόγραμμα (mg) ημερησίως αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τους καπνιστές, εκείνοι χρειάζονται επιπλέον σαράντα χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμίνης C κάθε μέρα, καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό.

www.huffingtonpost.gr

unsplash.com

Tι προκαλεί στο σώμα μας η υπερβολική πρόσληψη Βιταμίνης C

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr