Φιστίκια: Για “Σπινταριστό” Μεταβολισμό και για να Καις Θερμίδες στον Ύπνο σου

Φιστίκια: Για “Σπινταριστό” Μεταβολισμό και για να Καις Θερμίδες στον Ύπνο σου

Τα φιστίκια πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, προσφέρουν αίσθηση κορεσμού, βοηθώντας στη μείωση της πείνας και την αποφυγή υπερφαγίας. Είναι επίσης πηγή αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό από φλεγμονές και βλάβες.  Δεν είναι μόνο ωφέλιμα για το αδυνάτισμα, αλλά αποτελούν και μικρές βόμβες για την υγεία.

Οι άνθρωποι συχνά ιδρώνουν πολύ στο γυμναστήριο, αλλά δύσκολα δίνουν σημασία στο τι τρώνε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κλειδί για την απώλεια βάρους είναι μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με κάποια σωματική δραστηριότητα.

 Σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε σίγουρα να βασιστείτε στα φιστίκια, τα οποία προάγουν την απώλεια βάρους.

Αν και είναι σχετικά υψηλά σε θερμίδες, η πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες θα μπορούσε να σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους.

Δείτε πώς μπορείτε να το προσθέσετε στη διατροφή σας για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι τα φιστίκια καλά για απώλεια βάρους;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition, η πρωτεΐνη είναι ένας έξυπνος τρόπος καύσης θερμίδων. Τα φιστίκια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά για την καρδιά λίπη, τα οποία διευκολύνουν τον έλεγχο της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα φιστίκια είναι υψηλότερα σε θερμίδες, αλλά όταν τα μασάτε, σπάνε σε μικρότερες μπουκιές και πιθανότατα απορροφάτε λιγότερες θερμίδες.

Πλούσιο σε υγιή λίπη

Είναι επίσης πλούσια σε υγιή λίπη που ονομάζονται μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) και συνδέονται με μειωμένη φλεγμονή, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η περιεκτικότητα σε λίπος στους ξηρούς καρπούς βελτιώνει επίσης την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως ενέργεια.

Καλό για τον μεταβολισμό και για να καις θερμίδες στον ύπνο σου

Τα φιστίκια είναι επίσης μια καλή πηγή ενέργειας που ενισχύει το μεταβολισμό και ως αποτέλεσμα καίτε περισσότερες θερμίδες κατά την ανάπαυση και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, (στον ίδιο βαθμό) κάτι που βοηθά περαιτέρω στην απώλεια βάρους.

Πώς να προσθέσετε τα φιστίκια στη διατροφή σας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φιστίκια καταναλώνονται καλύτερα  ωμά, ψητά ή βραστά. Εκτός από αυτό, μπορείτε να τα καταναλώσετε ως φυστικοβούτυρο, φυστικέλαιο, ψητό φιστίκι και ντιπ φυστικιού. Προσθέστε το σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως ψητό κοτόπουλο, tofu, paneer ή ακόμα και σαλάτες για επιθυμητά αποτελέσματα.

Φιστικοβούτυρο και απώλεια βάρους

Το φυστικοβούτυρο σας κρατά χορτάτους για περισσότερο καιρό και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Θεωρείται ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης λιπών καθώς και πρωτεϊνών και φυτικών ινών χωρίς να εκτοξεύονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Προτείνεται να αγοράσετε βιολογικό φυστικοβούτυρο με τις χαμηλότερες ποσότητες νατρίου και πρόσθετης ζάχαρης για καλύτερα αποτελέσματα. Όταν πρόκειται για καθημερινή κατανάλωση, το μέτρο είναι το κλειδί. Κάποιος πρέπει να καταναλώνει 2-3 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο δύο-τρεις φορές την εβδομάδα.

timesofindia.indiatimes.com

unsplash.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr