Το Μυστικό της Νύχτας: Πώς Αυτή η Συνταγή Μπορεί να Σας Βοηθήσει

Το Μυστικό της Νύχτας: Πώς Αυτή η Συνταγή Μπορεί να Σας Βοηθήσει

.Από την Αγιουρβέδα στο Σπίτι σας: Χρυσό Γάλα για Καλύτερο Ύπνο

Υπάρχουν κάποια ροφήματα που είναι τόσο ζεστά ώστε σε φέρνουν πίσω στην παλιά παιδική εποχή όπου έπρεπε να πιεις το γάλα σου για ύπνο. Όταν αυτό το γάλα έχει μέσα του και τον θεραπευτικό κουρκουμά τότε αυτή η χημεία των 2 συστατικών, ανεβάζει την ενήλικη ευεξία σου στα ύψη.

Δες παρακάτω γιατί!

Χρυσό Γάλα: Το Ελιξίριο του Βαθύτερου Ύπνου

Αναζητώντας το τέλειο ποτό για έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο, πολλοί έχουν εντοπίσει την αποδοτικότητα ενός παραδοσιακού Αγιουρβεδικού ποτού: του χρυσού γάλακτος. Αυτό το θεραπευτικό ποτό, που είναι γνωστό και ως “γάλα με κουρκουμά”, συνδυάζει τη ζεστασιά του γάλακτος με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του κουρκουμά, παρέχοντας ένα φυσικό μέσο για να καλωσορίσετε τον ύπνο.

ΧΡΥΣΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ.

Πολλές είναι οι συμβουλές για ένα υγιές δέρμα, αλλά λίγες είναι τόσο απλές στην εφαρμογή. Ποιος άλλωστε δεν επιθυμεί να ξυπνά με αναζωογονημένο και λαμπερό δέρμα κάθε μέρα;  Θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό αν μπορούσατε να απαλλαγείτε οριστικά από την επιβάρυνση των μαύρων στιγμάτων, της ακμής των ουλών, του έκζέματος, των δερματικών φλεγμονών και πολλών άλλων και μπορείτε να τα επιτύχετε όλα αυτά, χάρη στο χρυσό γάλα! Τώρα που κατέχετε τα απαραίτητα εφόδια, είναι καιρός να τα αξιοποιήσετε!

Καταστέλλει τις βραδινές λιγούρες

Είναι αναμφίβολα δύσκολο να αντισταθείς στους πειρασμούς, έτσι δεν είναι; Αυτό το πλούσιο σε γεύση ρόφημα ευεξίας είναι σίγουρο ότι θα καταπραΰνει τους ενοχλητικούς πόνους της πείνας. Είστε έτοιμοι να ανακτήσετε τον έλεγχο της διατροφής σας; Είστε έτοιμοι να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αναλάβετε την ευθύνη για τις τροφικές σας επιλογές; Αυτή είναι η ευκαιρία σας να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη αυτού του ποτού και να ξεκινήσετε να πετυχαίνετε τους διατροφικούς σας στόχους.

Το γάλα, πηγή τρυπτοφάνης, είναι ένας προάγγελος της μελατονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τον κύκλο ύπνου και ξυπνήματος.

Η προσθήκη κουρκουμά, με την ενεργό  κουρκουμίνη, μπορεί να ανακουφίσει τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου, να μειώσει τη φλεγμονή και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Για την παρασκευή του χρυσού γάλακτος, απλά ζεστάνετε  μισό φλιτζάνι γάλα και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, και αν επιθυμείτε στο τέλος αφού το κατεβάσετε απο την φωτιά λίγο μέλι για γεύση.

Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγο. Το αποτέλεσμα είναι ένα θεραπευτικό ποτό που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε για έναν ήσυχο ύπνο.

Εκτός από τον κουρκουμά, το χρυσό γάλα μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά όπως τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, κανέλα και κάρδαμο, τα οποία όλα προσφέρουν επιπρόσθετα οφέλη και βοηθούν στην απορρόφηση της κουρκουμίνης.

Πριν από την κατανάλωση του χρυσού γάλακτος ή οποιουδήποτε νέου ποτού, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ιδιαίτερα αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια υπάρχουσα ιατρική πάθηση. Με τη σωστή προετοιμασία και χρήση, το χρυσό γάλα μπορεί να αποτελέσει έναν φυσικό σύμμαχο στην αναζήτηση ενός ήσυχου και αναζωογονητικού ύπνου.

unsplash.com

Είμαι ειδικός στο fitness — κάντε αυτή την άσκηση 10 λεπτών καθημερινά για να χάσετε το επίμονο λίπος στην κοιλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr