Σπανάκι: Καθαρίζει τον Οργανισμό.

Σπανάκι: Καθαρίζει τον Οργανισμό.

 

Διαθέτει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες, που δίνουν στο φυτό πολύ υψηλή θρεπτική αξία και σίγουρα ενισχύουν τις λειτουργίες του σώματος οποιουδήποτε το καταναλώνει.

Σκούπα των εντέρων”: αναμφισβήτητες οι καθαρτικές και οι καθαριστικές του ιδιότητες.
Είναι  ένας εξαιρετικός αντιαναιμικός παράγοντας, ο οποίος περιέχει  χλωροφύλλη, σίδηρο και φολικό οξύ. Σχετικά με τις δυνάμεις του Ποπάι… ξεχάστε το! Η περιεκτικότητα σε σίδηρο στο σπανάκι είναι μόνο 3 mg ανά 3,5 oz (100 g).

Πολλά άγρια ​​λαχανικά έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα, όπως οι τσουκνίδες, οι χήνες και οι πικραλίδες.

Ένα πράγμα για το οποίο φημίζεται το σπανάκι ισχύει: είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του χλωμού δέρματος. Ως εξαιρετικό φάρμακο για την αναιμία και τη χλώρωση , το σπανάκι συνιστάται κάθε φορά που η απώλεια αίματος απαιτεί λίγη ώθηση! (Άφθονη έμμηνος ρύση, αίμα, βήχας κ.λπ.). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συχνά μέρος της δίαιτας για άτομα που αναρρώνουν από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.

Είναι το σπανάκι τοξικό;
Επειδή περιέχει οξαλικό οξύ (οξαλικά), απαγορεύεται σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, ρευματισμούς και ουρική αρθρίτιδα. Επίσης, ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις στα οξαλικά . Αν και πολλά λαχανικά περιέχουν αυτές τις ενώσεις, το σπανάκι περιέχει περισσότερο από το μέσο όρο σε περίπου 1,2 mg/g.

Έτσι γενικά εξακολουθεί να είναι πολύ καλό για φαγητό, αλλά απαγορεύεται η υπερβολική κατανάλωση , ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Το σπανάκι σε μαγειρικές

Τα φύλλα ωμά σε ανάμεικτες σαλάτες , είναι νόστιμα! Μαγειρέψτε τα μεγαλύτερα φύλλα ως συνοδευτικό για το κρέας .

Αλμυρές ιδέες με σπανάκι
Τα περνάτε σε ένα τηγάνι με βούτυρο και ένα κρεμμύδι σε φέτες, με μια νότα κρέμας και ένα μαλακό βραστό αυγό. Πραγματικά νόστιμο!

Σπανάκι Θρεπτικό περιεχόμενο
Διατροφικό περιεχόμενο 35 kcal / 3,5 oz (100 g) ωμά και 26 kcal / 3,5 oz (100 g) μαγειρεμένα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες C και E.

Μια άσκηση που βοηθάει όλο το σώμα και γυμνάζει τον εγκέφαλο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr