Το μπαχαρικό που καίει το λίπος στην κοιλιά

Το μπαχαρικό που καίει το λίπος στην κοιλιά

Πέρα από την αναμφισβήτητη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα, που χαρίζει σε γλυκιές και αλμυρές συνταγές, υπάρχει ένα μπαχαρικό που μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην απώλεια βάρους. Ο λόγος φυσικά για την κανέλα.

Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει πολλά από τα οφέλη για την υγεία, που σχετίζονται με την κανέλα.

Σημείωνε:

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Η κανέλα είναι γεμάτη με ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών. Μάλιστα, η αντιοξειδωτική δράση της κανέλας είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Η φλεγμονή είναι απίστευτα σημαντική για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς βοηθά το σώμα να ανταποκριθεί στις λοιμώξεις και να επιδιορθώσει τη βλάβη των ιστών. Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μπαχαρικό και τα άφθονα αντιοξειδωτικά του, έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η κανέλα έχει αντιική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση
Η κανέλα πιστεύεται ότι έχει πολλές φαρμακευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στη βοτανοθεραπεία. Η κινναμαλδεΰδη είναι η ουσία που δίνει στην κανέλα το άρωμα και τη γλυκιά της γεύση, ενώ παράλληλα προστατεύει από τα προβλήματα που προκαλεί το οξειδωτικό στρες. Έχει επίσης αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις
Η κανέλα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, που είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση όταν καταναλώνεται με συνέπεια, για τουλάχιστον 8 εβδομάδες.

Κανέλα vs λίπος
Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν επίσης, ότι η κανέλα μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και της πείνας. Σχετικές έρευνες, δείχνουν ότι μια συγκεκριμένη ένωση που βρίσκεται στην κανέλα μπορεί να μιμηθεί τις επιδράσεις της ινσουλίνης, βοηθώντας στη μεταφορά του σακχάρου από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα, για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η κανέλα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων του καφέ λίπους (γνωστό ως το καλό λίπος) στα λιπώδη κύτταρα. Το καφέ λίπος λοιπόν περιέχει πολλά σταγονίδια λιπιδίων και μιτοχόνδρια που περιέχουν σίδηρο, τα οποία βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε πηγή ενέργειας. Βοηθά επίσης το σώμα να διατηρεί τη θερμοκρασία του σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, η συστηματική κατανάλωση κανέλας μπορεί να συμβάλει στην μετατροπή του λίπους της κοιλιάς από λευκό σε καφέ και ταυτόχρονα, να μειώσει την περίμετρο της μέσης.

www.ladylike.gr

unsplash.com

Οι 5 τροφές που τρώει διάσημος διαιτολόγος για να παραμένει βιολογικά νέος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr