Τα 4 λάθη που κάνουμε με το πρωινό -Γι’ αυτό πεινάμε γρήγορα μετά το πρώτο γεύμα της ημέρας

Τα 4 λάθη που κάνουμε με το πρωινό -Γι’ αυτό πεινάμε γρήγορα μετά το πρώτο γεύμα της ημέρας

Το πρωινό γεύμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας.

Το πλούσιο και χορταστικό γεύμα είναι εκείνο που θα σας δώσει ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας, ωστόσο αν έχετε παρατηρήσει πως πεινάτε πολύ σύντομα αφού το έχετε καταναλώσει, είναι πιθανό να κάνετε ένα από τα παρακάτω λάθη.

Η διαιτολόγος Ραφαέλα Ευθυβούλου δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram τα 4 λάθη που κάνουμε με το πρωινό μας γεύμα με το πρώτο λάθος να είναι ότι τρώμε αμιγώς ένα υδατανθρακούχο πρωινό.

 

Τα λάθη που σας κάνουν να πεινάτε πολύ γρήγορα μετά το πρωινό γεύμα

Όπως εξηγεί, αν το πρωινό αποτελείται μόνο -ή κυρίως- από υδατάνθρακες (δηλαδή κουλούρι, τοστ και φρυγανιές με μέλι) τότε σίγουρα θα πεινάσουμε πολύ σύντομα ξανά.

Το δεύτερο λάθος είναι πως δεν βάζουμε πρωτεΐνη στο πρωινό. Η πρωτεΐνη όπως το τυρί, το αυγό και το γιαούρτι, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μελέτες δείχνουν πως η πρωτεΐνη αποδίδει πιο αποτελεσματικό κορεσμό σε σχέση με τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά.

Επίσης, σημαντικές είναι και οι φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες καθυστερούν τη γαστρική κένωση και βοηθούν στον κορεσμό. Προσθέστε στο πρωινό σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι τα φρούτα και η βρώμη.

Τέλος, δεν ενυδατώνεστε σωστά. Η σωστή ενυδάτωση και κυρίως στο ξεκίνημα της ημέρας είναι σημαντική για να αισθανόμαστε χορτάτοι και αυτό γιατί η σωστή ενυδάτωση δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας.

Πώς να προσαρμόσετε το πρωινό σας για καλύτερο αποτέλεσμα;
Η διαιτολόγος Ραφαέλα Ευθυβούλου προτείνει αντί για ένα σκέτο κουλούρι να προσθέσετε και λίγο τυρί ενώ αντί για φρυγανιές με μέλι μπορείτε να απολαύσετε τις φρυγανιές με τυρί και μαρμελάδα.

Επίσης, αντί για γάλα με δημητριακά μπορείτε να επιλέξετε γάλα με βρώμη και ξηρούς καρπούς και τέλος μπορείτε να προσθέσετε στο τοστ σας και ένα βραστό αυγό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Ωμέγα 3 για την ισορροπία των ορμονών ΚΑΙ τα σπουδαία οφέλη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr