Βότανα με Αντιβιοτική Δράση: Κατά Μολύνσεων και Λοιμώξεων. Η Φυσική Θεραπεία.

Βότανα με Αντιβιοτική Δράση: Κατά Μολύνσεων και Λοιμώξεων. Η Φυσική Θεραπεία.

Τα αντιβιοτικά και τα αντιιικά φάρμακα έχουν γίνει λιγότερο αποτελεσματικά καθώς τα μικρόβια έχουν εξελιχθεί και έχουν γίνει ανθεκτικά στις παραδοσιακές θεραπείες.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να απλοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν φυσικές μεθόδους θεραπείας για μια ποικιλία παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων.

Οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν σε συνδυασμό με το ανθρώπινο σώμα.

Φυσική θεραπεία

Αιθέρια Έλαια Για Τη Διάσωση
Τα αιθέρια έλαια υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά η δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στα ύψη. Τα συμπυκνωμένα αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρά και αποτελεσματικά στη θεραπεία λοιμώξεων και άλλων παθήσεων. Το κλειδί είναι να τα αραιώσετε σωστά πριν τα εφαρμόσετε στο δέρμα.

Λόγω των υψηλών επιπέδων συγκέντρωσης, τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και εξανθήματα εάν δεν εφαρμοστούν σωστά. Θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε μια μικρή ποσότητα πρώτα στο κάτω μέρος των ποδιών σας (το λιγότερο ευαίσθητο μέρος του σώματος).

Μερικά Κοινά Αιθέρια Έλαια Που Χρησιμοποιούνται Στη Θεραπεία Είναι :

 

λεβάντα
λεμονόχορτο
κεδρόξυλο
σανταλόξυλο
χαμομήλι
ευκάλυπτος
περγαμόντο
μέντα

Μπορείτε να εφαρμόσετε αιθέρια έλαια στους αστραγάλους σας, στα ζωτικά όργανα, στον λαιμό, στην πλάτη, στην κοιλιά, πίσω από τα αυτιά σας, στους κροτάφους σας και στο στέμμα του κεφαλιού σας. Να ξεκινάτε πάντα με μια μικρή ποσότητα. μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα αργότερα.

Θεραπευτικά Βότανα
Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τα βότανα ως δεδομένα. Τα ίδια βότανα που προσθέτουμε στο φαγητό μας για να δώσουν στα γεύματά μας υπέροχη γεύση περιέχουν επίσης κρυφές θεραπευτικές δυνάμεις. Η ρίγανη, για παράδειγμα, είναι ένα καθαρό, φυσικό αντιοξειδωτικό, με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες. Αυτό το φυτό έχει πολλή θεραπεία μέσα στα μικροσκοπικά φύλλα του.

Η μέντα είναι ένα από τα παλαιότερα βότανα που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Βοηθά στην πέψη, ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος, μειώνει τη φλεγμονή και δρα ως αναλγητικό. Το θυμάρι είναι ένα άλλο αρωματικό αλλά χρήσιμο βότανο που βοηθά σε μολύνσεις του λαιμού, στοματικές πληγές, καθώς και σε αμυγδαλίτιδα και λαρυγγίτιδα.

Το δεντρολίβανο λέγεται ότι προστατεύει τον εγκέφαλο από νευρολογικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.

Οι φυσιοδίφες ισχυρίζονται ότι ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι η θεραπεία από μέσα προς τα έξω. Η ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο, η μέντα και άλλα θεραπευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται για την πιο αποτελεσματική λύση. Συνήθως, τα φυτά μπορούν να θρυμματιστούν και να βυθιστούν σε νερό για να δημιουργήσουν ένα θεραπευτικό ρόφημα. Αυτά τα βότανα λειτουργούν ως προληπτικά πριν από τη μόλυνση, όχι απλώς ως θεραπεία μετά τη ρίζα μιας μόλυνσης.

Το Φαγητό Ως Φάρμακο


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα όσα χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς υπάρχουν ήδη στη φύση. Τα κοινά τρόφιμα που τρώμε καθημερινά περιέχουν φυσικά οφέλη για την υγεία.

Το σκόρδο, για παράδειγμα, είναι μια δύναμη της προληπτικής ιατρικής με την αντιφλεγμονώδη ιδιότητά του. Το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση , να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη θεραπεία του διαβήτη και στην ανακούφιση από αλλεργίες. Η μυθική παράδοση υποδηλώνει επίσης ότι το σκόρδο κρατά μακριά τους βρικόλακες.

Το τζίντζερ είναι μια άλλη φανταστική τροφή με ισχυρές θεραπευτικές ικανότητες, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η καταπολέμηση των λοιμώξεων, η μείωση της φλεγμονής και ακόμη και η καταπολέμηση του καρκίνου. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το τζίντζερ ως πεπτικό βοήθημα και λειτουργεί εξαιρετικά για την ανακούφιση από τη ναυτία. Το τζίντζερ είναι επαγγελματίας στην καταπολέμηση τόσο των βακτηριακών όσο και των μυκητιασικών λοιμώξεων.

Ο κουρκουμάς είναι περισσότερο από 4.000 ετών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών για όσο καιρό οι άνθρωποι είναι ζωντανοί. Σήμερα, ο κουρκουμάς διαφημίζεται ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες. Οι θεραπευτές το χρησιμοποιούν για την πρόληψη του καρκίνου, την ανακούφιση από τον πόνο της αρθρίτιδας, τη βοήθεια με τη χοληστερόλη, τα γαστρεντερικά προβλήματα, τον διαβήτη και την πήξη του αίματος.

Το ακατέργαστο μέλι είναι άλλο ένα από τα δώρα της φύσης. Προέρχεται από μέλισσες, είναι ανεπεξέργαστο, ανέγγιχτο από ανθρώπινα χέρια και περιέχει πληθώρα πολύτιμων θεραπευτικών λύσεων.  Το ακατέργαστο μέλι είναι αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό και αντιικό. είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επουλώσετε πληγές και μολύνσεις τοπικά. Λειτουργεί εξαιρετικά για καταπράϋνση στα δόντια, τα ούλα και τον πονόλαιμο.

Αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τις τυπικές φαρμακευτικές επιλογές για θεραπεία. Οι φυσικές  θεραπείες γίνονται όλο και πιο κυρίαρχες και επί του παρόντος ανταγωνίζονται τις παραδοσιακές μεθόδους για αποτελεσματικότητα και σίγουρα για οικονομική προσιτότητα. Εκτός από το γεγονός ότι οι φυσικές θεραπείες συχνά λειτουργούν πιο γρήγορα, καλύτερα και είναι λιγότερο δαπανηρές, δεν περιλαμβάνουν επίσης ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η φυσική θεραπεία είναι μια νίκη, νίκη παντού.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr