Οι δύο απλές ασκήσεις που χρειάζεστε για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με μια personal trainer

Οι δύο απλές ασκήσεις που χρειάζεστε για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με μια personal trainer

Και να βελτιώσετε την κινητικότητά σας.

Το να απαλαγούμε από τους καθημερινούς πόνους, οι οποίοι δημιουργούνται εξαιτίας της κακής στάσης σώματος, κατά κύριο λόγο, δεν είναι πάντα εύκολο και συχνά απαιτεί τη συμβολή ειδικών.

Αν, όμως, η κατάστασή σας δεν επιβάλλει τη συμβουλή κάποιου γυμναστή και επιθυμείτε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να απαλλαγείτε από το πιάσιμο που ίσως νιώθετε έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά και να ενισχύσετε την κινητικότητά σας οι παρακάτω ασκήσεις, τις οποίες προτείνει η γυμνάστρια Kristina Centenari στο today.com, ίσως σας βοηθήσουν.

«Η κινητικότητα είναι ουσιαστικά το πόσο καλά λειτουργούν οι αρθρώσεις μας τόσο από την άποψη του εύρους κίνησης όσο και από την άποψη της δύναμης. Κάποιος που έχει καλή κινητικότητα θα είναι πιο δυνατός σε διάφορες και απαιτητικές κινήσεις. Ακόμα και αν πηγαίνετε για περπάτημα, πρέπει από πριν να έχετε προετοιμάσει τον οργανισμό σας με συγκεκριμένες ασκήσεις.

Το να κάνετε ασκήσεις κινητικότητας πριν από έναν περίπατο είναι σημαντικό για να προετοιμάσετε το σώμα για όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για το περπάτημα, αλλά και για καθημερινές κινήσεις», αναφέρει η ειδικός στο μέσο και μοιράζεται δύο ασκήσεις οι οποίες συμβάλλουν στην καλύτερη κινητικότητα και στη μείωση του πόνου στην πλάτη.

Η γυμνάστρια προτείνει τα ankle CAR, ακρωνύμιο για τη φράση controlled articular rotations, το οποίο αναφέρεται σε μια ολόκληρη κυκλική κίνηση του αστραγάλου.

Το πρώτο βήμα για να κάνετε ένα ankle CAR είναι να καθίσετε στο πάτωμα, στη συνέχεια να σηκώσετε το δεξί σας πόδι από το έδαφος και να το τραβήξετε προς το στήθος σας χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια για να κρατήσετε το γόνατό σας έτσι ώστε το πέλμα σας να παραμείνει στον αέρα.

Κάντε αργά έναν κύκλο περιστρέφοντας τον αστράγαλό σας προς μία κατεύθυνση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αλλάξτε κατεύθυνση για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

Η άσκηση για την καταπολέμηση του πόνου στην πλάτη

Αν έχετε μία καθιστική εργασία ή αν ακολουθείτε μια ενεργή ρουτίνα γυμναστικής – είναι πιθανό να νιώθετε σφιγμένους τους γοφούς σας και κατά συνέπεια πόνο στη μέση. Οι ασκήσεις κινητικότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε το σημείο και να απελευθερώσετε μέρος της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Μία από τις ασκήσεις που συμβάλλουν σε αυτό, είναι, σύμφωνα με τη γυμνάστρια, η διάταση 90-90. «Αυτή η μία κίνηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην άμβλυνση οποιουδήποτε πόνου στη μέση», λέει.

Για να κάνετε αυτή την άσκηση, καθίστε και πάλι στο πάτωμα. Λυγίστε το δεξί σας πόδι μπροστά κατά 90 μοίρες. Το αριστερό σας πόδι θα πρέπει να βρίσκεται πίσω σας, επίσης, λυγισμένο κατά 90 μοίρες. Ανασηκώστε το πάνω μέρος του κορμού σας σιγά, πάρτε βαθιά ανάσα, τεντωθείτε αργά πάνω από το γόνατό σας και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα πριν ξανακατέβετε πάνω στο γόνατο. Επαναλάβετε αυτή τη διάταση για 90 δευτερόλεπτα πριν αλλάξετε στην άλλη πλευρά.

www.marieclaire.gr

unsplash.com

Πόσο Συχνά Πρέπει να Αλλάζετε την Πετσέτα Μπάνιου Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr