Πόσο Συχνά Πρέπει να Αλλάζετε την Πετσέτα Μπάνιου Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Πόσο Συχνά Πρέπει να Αλλάζετε την Πετσέτα Μπάνιου Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Μετά από ένα ντους, πιθανότατα πετάτε την πετσέτα μπάνιου σας πάνω σε ένα γάντζο τοίχου για να στεγνώσει. Θα κρέμεται εκεί μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να σκουπιστείτε—εκτός αν χρειάζεται να πλυθεί.

Αλλά πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να αλλάζετε την πετσέτα μπάνιου σας; Πετσέτες του Μπάνιου: Αυτά Είναι Τα 5 Λάθη Που Κάνουν Πολλοί Όταν Τις Καθαρίζουν Και Τις “Παίρνουν Στο Χέρι”

Υπάρχουν ορισμένες ημέρες που πρέπει να προσέχετε πριν η πετσέτα σας γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Επιπλέον, η χρήση μιας φρέσκιας, καθαρής πετσέτας μπάνιου δεν είναι μόνο καλή για την προσωπική σας υγιεινή, αλλά και για τη γενική σας υγεία.

 


Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες σας κάθε τρεις με τέσσερις χρήσεις. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης βακτηρίων και οσμών.

Είναι σημαντικό να τηρείτε αυτό το πρόγραμμα καθαρών πετσετών. Τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα υπερβολικά λίπη από το δέρμα σας μπορούν να συσσωρευτούν σε βρεγμένες πετσέτες. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται μια βρώμικη πετσέτα, διατρέχετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε μολύνσεις του δέρματος ή να επιδεινώσετε τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις όπως η ακμή.

Παράγοντες που επηρεάζουν κάθε πότε πρέπει να αλλάξετε την πετσέτα
Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια του χρόνου που κρατάτε μια πετσέτα πριν την αλλάξετε.

Μυρωδιά
Εάν μια πετσέτα φαίνεται ακάθαρτη ή αρχίσει να μυρίζει πριν από τρεις χρήσεις, θα πρέπει να την αλλάξετε νωρίτερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πόσο συχνά κάνετε ντους
Εάν κάνετε ντους κάθε μέρα, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πετσέτα σας μερικές φορές ακόμα πριν την αλλάξετε.

Πόσο ιδρώνετε
Εάν η άσκηση ή η δουλειά σας κάνει να ιδρώνετε πολύ, θα πρέπει να αλλάζετε την πετσέτα σας πιο συχνά. Το ίδιο ισχύει και για όσους ζουν σε υγρά κλίματα – επειδή οι πετσέτες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων και οσμών.

Το υλικό της πετσέτας
Το υλικό της πετσέτας σας επίσης παίζει ρόλο. Οι πετσέτες με ύφανσης βάφλας, για παράδειγμα, τείνουν να στεγνώνουν πιο γρήγορα από τις τυπικές πετσετέ πετσέτες.

Χάρη στην ύφανση βάφλας οι πετσετες στεγνώνουν πιο γρήγορα από μια παραδοσιακή βαμβακερή πετσέτα. Οπότε μια πετσέτα που στεγνώνει πιο γρήγορα προσφέρεται για περισσότερες χρήσεις.

Η αλλαγή μιας πετσέτας με ύφανσης βάφλας μπορεί να γίνει κάθε 7 έως 10 ημέρες, καθώς λαμβάνεται υπόψιν πόσο συχνά χρησιμοποιείται η πετσέτα, πού και πώς αποθηκεύεται μεταξύ των χρήσεων και την υγρασία και τη θερμοκρασία του σημείου όπου είναι κρεμασμένη η πετσέτα.

Ρύποι στο περιβάλλον
Παράγοντες όπως η έκθεση στο τρίχωμα των κατοικίδιων, ο καπνός ή οι εξωτερικοί ρύποι μπορούν επίσης να επηρεάσουν την καθαριότητα των πετσετών και μπορεί να απαιτήσουν πιο συχνές αλλαγές.

Πότε πρέπει να πετάτε τις πετσέτες μπάνιου
Αφού κρατήσετε τις πετσέτες μπάνιου για μερικά χρόνια, μπορεί να αρχίσουν να χάνουν την απαλότητα, το χνούδι και την απορροφητικότητά της. Με την πάροδο του χρόνου, οι πετσέτες μπορεί να χάσουν την απορροφητικότητά τους λόγω φθοράς ή συσσώρευσης υπολειμμάτων απορρυπαντικού».

Ομοίως, εάν οι πετσέτες σας εκτίθενται στο χλώριο και το ηλιακό φως, όπως και οι συνήθειες πλυσίματος και πόσο συχνά τις χρησιμοποιείτε. Όταν φροντίζεται σωστά, η διάρκεια ζωής μιας τυπικής πετσέτας μπάνιου είναι περίπου δύο χρόνια.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr