Ω3 για την Άσχημη Καλοκαιρινή Οσμή του Σώματος αλλά και του Στόματος! Θα Μυρίζεις Υπέροχα!

Ω3 για την Άσχημη Καλοκαιρινή Οσμή του Σώματος αλλά και του Στόματος! Θα Μυρίζεις Υπέροχα!

 

Έχουμε ανάγκη το καλοκαίρι να μυρίζουμε υπέροχα αλλά και σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Αυτό από ότι φαίνεται μπορούμε να το επιτύχουμε αβασάνιστα, με τα Ω3.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να συνδέεται με μειωμένη σωματική οσμή. 

Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες ωμέγα-3 εμφάνιζαν μικρότερη ένταση στην οσμή του σώματός τους σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες.

unsplash.com

Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στην ικανότητα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων να επηρεάζουν την εκκριτική δραστηριότητα του σώματος, μειώνοντας την ένταση της σωματικής οσμής.

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα ανέδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην κακοσμία του στόματος σε άτομα με ουρολιθίαση. Οι συμμετέχοντες που έλαβαν συμπληρώματα Ω-3 εμφάνισαν μείωση της έντασης της κακοσμίας του στόματος σε σύγκριση με τους μη συμμετέχοντες. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και της μικροβιακής δραστηριότητας στο στόμα. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής στην υγεία και την ευεξία του σώματος και του στόματος.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr