Γαλακτικό Οξύ Για Γαλατένια Επιδερμίδα Χωρίς Κηλίδες, Ουλές, Ρυτίδες.

Γαλακτικό Οξύ Για Γαλατένια Επιδερμίδα Χωρίς Κηλίδες, Ουλές, Ρυτίδες.

Τα AHA που εφαρμόζονται τοπικά και τακτικά στο δέρμα σας βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης της γήρανσης και μπορούν να είναι ένα ιδιαίτερα καλό φάρμακο κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και άλλων σημαδιών πρόωρης γήρανσης από τις βλάβες από τον ήλιο. Ας μιλήσουμε για πέντε σημαντικά οφέλη — και τα μειονεκτήματα — της προσθήκης γαλακτικού οξέος στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ξεκινώντας με τη βελτιωμένη υφή του δέρματος.

 

5: Γαλακτικό οξύ και υφή δέρματος
Προϊόντα όπως καθαριστικά, λοσιόν και πίλινγκ που περιέχουν γαλακτικό οξύ εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα και έχουν άμεση δράση. Αυτά τα προϊόντα βελτιώνουν την υφή του δέρματος μέσω της απολέπισης — Τα AHA ενθαρρύνουν το δέρμα να αφαιρέσει τα παλιά, νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαλύπτοντας τη λάμψη των υγιών κυττάρων  που κρύβονται από κάτω. Βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής, κηλίδων που σχετίζονται με την ηλικία και μελάγχρωσης. Βοηθούν επίσης στη σύσφιξη του χαλασμένου δέρματος, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων προάγοντας την ανάπτυξη κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας.

Δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα υφής του δέρματος με ένα προϊόν AHA. Εάν το δέρμα σας εμφανίσει παχιά μπαλώματα ή υπάρχουν περιοχές με πρήξιμο και το γαλακτικό οξύ δεν φαίνεται να λειτουργεί, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Ορισμένες δερματικές παθήσεις προκαλούνται από ροδόχρου ακμή, καρκίνο του δέρματος και άλλες υποκείμενες ασθένειες όπως ο διαβήτης, μια ανεπάρκεια βιταμινών ή ένα πρόβλημα του θυρεοειδούς.

4: Κρέμες και λοσιόν γαλακτικού οξέος
Αν ψάχνετε για ένα προϊόν που θα αντιμετωπίσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο δέρμα σας μετά από χρόνια έκθεσης στον ήλιο, δοκιμάστε κρέμες και λοσιόν (οι κρέμες είναι συνήθως πιο παχύρρευστες από τις λοσιόν) που περιέχουν γαλακτικό οξύ. Η τακτική χρήση τοπικών κρεμών ή λοσιόν AHA είναι γνωστό ότι μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων επειδή διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας.

Είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνουν την υπερμελάγχρωση, τις σκούρες κηλίδες ή τις κηλίδες που αναπτύσσονται στο δέρμα. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν συγκεντρώσεις άνω του 5 τοις εκατό γαλακτικού οξέος στη λίστα συστατικών τους, μπορεί να διαπιστώσετε ότι φωτίζει το δέρμα σας, κάτι που ακριβώς θέλετε εάν έχετε κηλίδες γήρανσης ή άλλους αποχρωματισμούς.

Η εφαρμογή AHA σε μορφή κρέμας ή λοσιόν είναι επίσης χρήσιμη για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Μια κρέμα που περιέχει, για παράδειγμα, γαλακτικό οξύ και ένα μαλακτικό ή υγραντικό είναι ένα νοκ-άουτ δύο βημάτων: το γαλακτικό οξύ πρώτα απολεπίζει καλά το δέρμα, επιτρέποντας περισσότερη υγρασία να περάσει στο νέο δέρμα από κάτω.

Χαλαρώστε σε ένα μπάνιο με γάλα;
Από τους Αιγύπτιους γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι καρπώνονταν τα οφέλη της χημικής απολέπισης. Ενώ δεν πήγαινε στον δερματολόγο για χημικό πίλινγκ, φημολογείται στην ιστορία ότι η διάσημη καλλονή Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο με ξινόγαλα — το οποίο γνωρίζουμε ότι περιέχει τώρα γαλακτικό οξύ — ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας της πηγή: (Bond).

3: Πίλινγκ γαλακτικού οξέος
Ανάλογα με τους στόχους φροντίδας του δέρματός σας, μπορεί να θέλετε να αυξήσετε το ante από τις λοσιόν γαλακτικού οξέος σε ένα peeling γαλακτικού οξέος, γνωστό και ως χημικό πίλινγκ ή πίλινγκ προσώπου. Οι φλούδες επιτρέπουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος — σκεφτείτε ότι αυτό αναδεικνύει τα μεγάλα όπλα ενάντια στην πρόωρη γήρανση και τις βλάβες από τον ήλιο.

Οι συγκεντρώσεις των οξέων ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο της βλάβης που αντιμετωπίζεται, επιτρέποντας επιλογές επιφανειακής έως βαθιάς απολέπισης. Τα peeling με άλφα υδροξυ οξύ, συμπεριλαμβανομένου του γαλακτικού οξέος, προσφέρονται σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται από 10-70 τοις εκατό, με το 50-70 τοις εκατό να είναι οι πιο κοινές συγκεντρώσεις που χρησιμοποιούνται στα peeling προσώπου  (Fabbrocini).

Σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 30 τοις εκατό, ένα peeling γαλακτικού οξέος είναι ένα χημικό απολεπιστικό, που διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος.

Τα peeling AHA χρησιμοποιούνται με καλά αποτελέσματα για άτομα με παθήσεις μελάγχρωσης όπως μέλασμα ή φακίδες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση ή τη βελτίωση της εμφάνισης ουλών ακμής.

Τα πίλινγκ συνήθως θεωρούνται μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης του δέρματος, όχι απλώς κάτι που γίνεται μία φορά. Αν και μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη νεανική σας λάμψη, σημειώστε ότι το πρόσωπό σας μπορεί να είναι αισθητά κόκκινο για αρκετές εβδομάδες μετά το ξεφλούδισμα.

health.howstuffworks.com

2: Κιτ για το σπίτι ή επίσκεψη στο ιατρείο;
Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που νιώθουν αρκετά γενναίοι για να δοκιμάσουν ένα χημικό πίλινγκ στο σπίτι, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα κιτ για αυτό.

Δεν χρειάζεστε μια επίσκεψη στο ιατρείο για να δοκιμάσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος με γαλακτικό οξύ.  Θα βρείτε όμως μια ποικιλία προϊόντων στους διαδρόμους περιποίησης και ομορφιάς του τοπικού σας καταστήματος.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα χημικά peeling «φτιάξ’ το μόνος σου» και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις όσο αποφασίζεις ποιο κιτ είναι για εσένα είναι η αντοχή του φλοιού. Η αντοχή ποικίλλει από κιτ σε κιτ και θα βρείτε μια σειρά προϊόντων που περιέχουν έως και 70 τοις εκατό γαλακτικό οξύ. Αλλά το δυνατότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανώς καλύτερο να αφήνετε οτιδήποτε με συγκεντρώσεις γαλακτικού οξέος μεγαλύτερες από 10 τοις εκατό στα χέρια ενός γιατρού [πηγή: WebMD ]. Το πολύ γαλακτικό οξύ δεν είναι ποτέ καλό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και άλλα δερματικά προβλήματα.

Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες των συσκευασιών σας πριν ξεκινήσετε και να τις ακολουθείτε με ακρίβεια.

1: Μειονεκτήματα στο γαλακτικό οξύ στο πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός σας
Τα άλφα υδροξυοξέα μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία κατά των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, της ακμής και των ουλών ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων, αλλά δεν έρχονται χωρίς προβλήματα.

Τα AHA είναι γνωστό ότι έχουν μερικά μειονεκτήματα — μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην τα βρίσκουν ενοχλητικά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν με τις παρενέργειες που παρουσιάζει. Θα εξαρτηθεί από τις δικές σας συνθήκες, αλλά δύο σημαντικά πράγματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν: ο τύπος του δέρματός σας και η δύναμη του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.

Η πιο κοινή παρενέργεια των προϊόντων περιποίησης δέρματος που περιέχουν γαλακτικό οξύ είναι ο ερεθισμός . Για να κάνετε το δέρμα σας λείο, νεανικό και όμορφο προκαλεί ξεφλούδισμα και ερυθρότητα. Ο ερεθισμός είναι συχνά προσωρινός και, ενώ μπορεί να είναι χειρότερος για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, ακόμη και το πιο λιπαρό, το φλεγμονώδες δέρμα μπορεί να εμφανίσει κάποιο ξεφλούδισμα ή ερεθισμό.

Η χρήση κρεμών, λοσιόν και πίλινγκ γαλακτικού οξέος αυξάνει επίσης την ευαισθησία του δέρματός σας στον ήλιο, επομένως είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αντηλιακή προστασία, από τις τακτικές εφαρμογές αντηλιακού έως το να θυμάστε να φοράτε καπέλο κάθε μέρα.

Ποιο οξύ είναι καλύτερο για την ακμή;
Το σαλικυλικό οξύ είναι η καλύτερη επιλογή για δέρμα με τάση ακμής. Ένας τύπος βήτα-υδροξυ οξέος, είναι γνωστό για την ικανότητά του να απολεπίζει το δέρμα και να διατηρεί καθαρούς τους πόρους. Είναι συνήθως σε ορούς και καθαριστικά με συγκεντρώσεις μεταξύ 0,5 και 2 τοις εκατό, αν και βρίσκεται σε υψηλότερες ποσότητες σε παράγοντες απολέπισης που χρησιμοποιούνται σε δερματολογικές κλινικές.
Είναι το γαλακτικό οξύ καλό για το δέρμα σας;
Το γαλακτικό οξύ βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος μέσω της απολέπισης και το διατηρεί ενυδατωμένο. Όταν χρησιμοποιείτε τακτικά γαλακτικό οξύ, βοηθά στην αντιγήρανση, συσφίγγοντας το χαλασμένο δέρμα, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες προάγοντας την ανάπτυξη κολλαγόνου. Αντιμετωπίζει επίσης την υπερμελάγχρωση, τις σκούρες κηλίδες ή τα σημεία στο δέρμα που είναι κοινά .
Ποιο είναι καλύτερο γλυκολικό οξύ ή γαλακτικό οξύ;
Το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ είναι τα δύο καλύτερα ερευνημένα άλφα υδροξυοξέα (AHA) και τα δύο έχουν αξιοσημείωτα οφέλη. Ωστόσο, το γαλακτικό οξύ είναι γενικά πιο ήπιο και πιο ενυδατικό ενώ το γλυκολικό είναι καλύτερο για το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Μην βάζετε ποτέ πολλά οξέα ταυτόχρονα, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Μπορείτε να αφήσετε το γαλακτικό οξύ όλη τη νύχτα;
Οι οροί γαλακτικού οξέος χρησιμοποιούνται καλύτερα τη νύχτα γιατί μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία στον ήλιο. Μπορούν να μείνουν όλη τη νύχτα με οποιαδήποτε άλλα νυχτερινά προϊόντα δέρματος που χρησιμοποιείτε συνήθως. Άλλα προϊόντα, όπως τα πίλινγκ στο σπίτι, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και να αφήνονται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες τους.
Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ γαλακτικό οξύ στο πρόσωπό μου;

unsplash.com

Εξαρτάται από την αντοχή του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Το πολύ γαλακτικό οξύ δεν είναι ποτέ καλό. Εάν χρησιμοποιείτε απλώς ένα καθαριστικό ή ενυδατικό με χαμηλή συγκέντρωση, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ωστόσο, εάν η συγκέντρωση είναι υψηλότερη, αραιώστε το προϊόν ή μειώστε τη χρήση σε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα μέχρι να προσαρμοστεί το δέρμα σας. Οτιδήποτε με συγκεντρώσεις γαλακτικού οξέος μεγαλύτερες από 10 τοις εκατό πρέπει να το αφήνετε στα χέρια του δερματολόγου.
Είναι ασφαλές για χρήση το γαλακτικό οξύ;
Γενικά, ναι, είναι απολύτως ασφαλές. Τα μόνα μειονεκτήματα στη χρήση αυτού του AHA είναι ήπιος προσωρινός ερεθισμός και ελαφρά αυξημένη ευαισθησία στην έκθεση στον ήλιο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr