Ανθόνερα: Τα θαυματουργά «νερά» για ευεξία και ομορφιά

Ανθόνερα: Τα θαυματουργά «νερά» για ευεξία και ομορφιά

Αλήθεια πόσα γνωρίζετε για τα ανθόνερα; Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες και οι τρόποι χρήσης τους; Έχετε ακούσει για τα οφέλη τους σε πρόσωπο, σώμα, μαλλιά;

Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά και τις μοναδικές ιδιότητες των Ανθόνερων και θα καταλάβετε γιατί πρέπει να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Τα ανθόνερα είναι φιλικά προς το δέρμα και ασφαλέστερα για χρήση σε σύγκριση με τα αιθέρια έλαια, και αυτό επειδή δημιουργούνται από την εκχύλιση ανθών, στα οποία περιέχεται μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου.

Προσφέρουν την πρώτη δόση θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που χρειάζεται το δέρμα μας, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευεξία, τόνωση, ενυδάτωση αλλά και ανακούφιση σε σώμα, πρόσωπο και μαλλιά.

Σε πολλές περιπτώσεις θεραπεύουν και δερματικά προβλήματα όπως την ακμή, τα εγκαύματα, τις δερματίτιδες κ.α.

Η χρήση ανθόνερων διατηρεί νωπή την επιδερμίδα και βοηθά την ενυδατική σας κρέμα να απλωθεί και να απορροφηθεί καλύτερα, κλειδώνοντας την υγρασία στο δέρμα.

Τι είναι τα ανθόνερα

Τα ανθόνερα φτιάχνονται από φυτά, βότανα και λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αιθέριων ελαίων – όπως χαμομήλι, τριαντάφυλλο, λεβάντα, μελισσόχορτο, αμαμελίδα, νερατζιά.

Πολλοί νομίζουν ότι τα ανθόνερα είναι νερά αρωματισμένα με αιθέρια έλαια και ότι δεν είναι προϊόντα που χρίζουν την προσοχή μας.

Ίσως για αυτό πολύς κόσμος δεν τα χρησιμοποιεί ή δεν τα γνωρίζει. Εξαίρεση αποτελεί το ροδόνερο που είναι το πιο γνωστό ανθόνερο και θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας.

Τα πραγματικά και ποιοτικά ανθόνερα είναι 100% φυσικά ή βιολογικά και δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά. Είναι υδροδιαλύματα, δηλαδή προϊόντα απόσταξης βοτάνων και φυτών.

Παράγονται κατά την διαδικασία παραγωγής του αιθέριου ελαίου, όπου μαζί με αυτό εξάγεται και το νερό του φυτού. Κατά την απόσταξη του φυτού, τα πτητικά αρωματικά έλαια γίνονται αιθέρια έλαια, ενώ το υδαρές αρωματικό απόσταγμα που απομένει, μας δίνει το ανθόνερο.

Τα ανθόνερα κρατούν ένα σημαντικό μέρος από τα αιθέρια έλαια του φυτού από το οποίο προέρχονται, για αυτό και είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά για το δέρμα.

Πως παράγονται τα ανθόνερα

Η παραγωγή των ανθόνερων γίνεται με την μέθοδο της απόσταξης με ατμό και μόνο με την χρήση του αποστακτήρα. Αρχικά στον λέβητα μπαίνει το νερό προκειμένου να παραχθούν οι ατμοί, οι οποίοι θα πάνε στο δοχείο με το βότανο κι έτσι με την εξάτμιση θα παρασύρουν τα συστατικά του φυτού, όπως τα αιθέρια έλαια.

Στην τελική φάση το μίγμα ατμών νερού και αιθέριων ελαίων ψύχεται και υγροποιείται, με αποτέλεσμα να παραχθεί το ανθόνερο, αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού.

Από χημικής σύστασης, τα ανθόνερα αποτελούνται κυρίως από υδρόφιλα οργανικά οξέα. Είναι ιδιαίτερα αντισηπτικά, στυπτικά, με όξινο PH 3 έως 4, το οποίο κάνει καλό στο δέρμα και το βοηθάει να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ανθόνερα

 

Ολοκληρωμένος καθαρισμός της επιδερμίδας.

Αποτελεσματική ενυδάτωση και περιποίηση προσώπου και δέρματος.

Φυσική, αγνή και υψηλής ποιότητας τονωτική λοσιόν.

Ως αντισηπτικά σε μυκητιάσεις, ακμή, δερματικούς ερεθισμούς και καψίματα.

Ως μάσκα μαλλιών ή conditioner για απαλότητα, ευκολία στο χτένισμα και ενδυνάμωση.

Ως Face & Body Mist για δροσιά και τόνωση το καλοκαίρι.

Για αναζωογόνηση, ευεξία ή χαλάρωση.

Ως αρωματικά χώρου και αρωματοθεραπεία.

Στο σίδερο αντί για αποσταγμένο νερό ή ψεκάζοντας τα ρούχα κατά το σιδέρωμα, αντί για τα γνωστά σπρέι.

Για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Ως Ντεμακιγιάζ ματιών: Σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ ρίξτε ροδόνερο και καθαρίστε απαλά τα μάτια σας.

Για τη θεραπεία της ακμής και τη ρύθμιση της λιπαρότητας στο δέρμα.

Για τη θεραπεία εγκαυμάτων και εκζεμάτων.

 

Ανθόνερα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας

 

Ροδόνερο: Το πιο γνωστό από όλα τα ανθόνερα. Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Προλαμβάνει τις ρυτίδες και διατηρεί την επιδερμίδα νεανική. Θεραπεύει την ακμή και το ερεθισμένο δέρμα ενώ παράλληλα ανακουφίζει από το στρες, την κούραση και τον πονοκέφαλο. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Νερολί ή άνθη νερατζιάς: Ιδανικό ανθόνερο για αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος. Έχει αντισηπτική, αντιφλογιστική, αντιφλεγμονώδη, ενυδατική και τονωτική δράση και είναι ιδανικό για το ξηρό ή ευαίσθητο, κουρασμένο και ώριμο δέρμα.

Αμαμελίδα: Το ανθόνερο που μειώνει πανάδες, δυσχρωμίες, ευρυαγγείες. Αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου, συσφίγγει και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος ενώ διαθέτει από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Χαμομήλι: Αυτό το ανθόνερο έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδανικό για ευαίσθητες και ερεθισμένες επιδερμίδες. Είναι το καλύτερο φυσικό προϊόν για τη θεραπεία του εκζέματος, των εξανθημάτων, των πληγών, της δερματίτιδας, του ξηρού και ερεθισμένου δέρματος με φαγούρα.

Λεβάντα: Το Ανθόνερο αυτό είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για την καταπολέμηση της ακμής, τις δυσχρωμίες, τη λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα και τους ερεθισμούς. Είναι κατάλληλο για κανονικό προς λιπαρό δέρμα διότι έχει ιδιότητες ρύθμισης του pH.

Μελισσόχορτο: Χαρίζει λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα και την αναζωογονεί. Είναι η φυσική λύση για την αντιμετώπιση όλων των τύπων εγκαυμάτων, αλλεργιών, φλεγμονών και δερματίτιδας.

Ανακουφίζει το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα και είναι ιδανικό για τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, διώχνει το άγχος και την κόπωση.

Χρυσόξυλο: Αυτό το ανθόνερο μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει. Είναι το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό ανθόνερο χρυσόξυλου στην αγορά και το καλύτερο φυσικό προϊόν για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

 

Τι να προσέξετε

Όταν αγοράζετε ανθόνερα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και προσεκτικές. Το ανθόνερο για να είναι γνήσιο πρέπει να είναι 100% καθαρό, βιολογικό, πιστοποιημένο, ψυχρής έκθλιψης προϊόν απόσταξης.

Αυτό θα πρέπει να ελέγχετε στις ετικέτες και τις περιγραφές. Όλα τα υπόλοιπα ανθόνερα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι απλά αρωματισμένα νερά που βαπτίζονται ως ανθόνερα και δεν είναι γνήσια και ποιοτικά.

Και αυτό γιατί σε αυτά τα ΔΗΘΕΝ ανθόνερα, έχουν αφαιρέσει το αιθέριο έλαιο τους και δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα υποπροϊόν της απόσταξης.

Επίσης έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις που αναμειγνύουν νερό της βρύσης με αιθέρια έλαια και τα πωλούν ως ανθόνερα ή ακόμα χειρότερα δεν χρησιμοποιούν καθόλου φυσικά αιθέρια έλαια αλλά αρωματικές χημικές ενώσεις.

Τα μη πιστοποιημένα ανθόνερα δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες.

Για αυτό και σας εφιστούμε την προσοχή ώστε να επιλέγετε ανθόνερα, πιστοποιημένα, συσκευασμένα, καθαρά και βιολογικά κι ας είναι λίγο πιο ακριβά.

Δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά, γι’ αυτό και είναι συσκευασμένα σε προστατευτική συσκευασία ώστε να διατηρούνται φρέσκα και δραστικά μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Οδηγίες προφύλαξης

Τα ανθόνερα είναι για εξωτερική χρήση μόνο. Συστήνεται να μην λαμβάνετε ανθόνερα δια του στόματος.

Αν και τα ανθόνερα είναι απολύτως ασφαλή για τοπική χρήση, ο κάθε τύπος δέρματος είναι διαφορετικός. Οπότε αν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποιο από τα φυτά, δοκιμάστε σε ένα μικρό σημείο του δέρματός σας πριν εφαρμόσετε.

Αν είστε έγκυος, εμφανίζετε επιληψία, έχετε ηπατική βλάβη, καρκίνο ή κάποιο άλλο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, συζητήστε πρώτα την κατάστασή σας με ένα γιατρό ή πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή.

Τα ανθόνερα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γιατί τα βακτήρια και τα μικρόβια είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν στο όξινο περιβάλλον τους. Αν συντηρηθούν σωστά και σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μακριά από ατμοσφαιρικό αέρα, μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο από δυο χρόνια. Αν το άρωμά τους αλλάξει ή αν το νερό γίνει θολό καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείτε.

Πηγή: pergamodo.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr