Ιδέες για κέτο πρωινό

Ιδέες για κέτο πρωινό

Αν ακολουθείτε διατροφή κέτο, το πρωινό σας πρέπει να είναι πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη και λιπαρά σε σχέση με τους τυπικούς κανόνες.

Ιδέες για κέτο πρωινό

Η διατροφή κέτο, που βασίζεται στα λιπαρά, έχει ορισμένες χρήσεις για λόγους υγείας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται να χάσει βάρος σύντομα. Είναι μια δίαιτα που χρειάζεται στενή παρακολούθηση, δεν ενδείκνυται για τον καθένα και σπάνια μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αν όμως ακολουθείτε κετογονική διατροφή, αυτές είναι μερικές καλές ιδέες για να προσαρμόσετε το πρωινό σας αναλόγως.

Ομελέτα λαχανικών
Τα αυγά είναι εξαιρετική επιλογή στην κετο και μπορείτε να χορτάσετε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα τρώγοντας μια ομελέτα με λαχανικά χαμηλών υδατανθράκων. Δοκιμάστε κρεμμύδια, μανιτάρια, σπαράγγια, σπανάκι και πιπεριά ως επιλογές.

Αβοκάντο
Μπορείτε να κόψετε στη μέση ένα αβοκάντο και να το φάτε με ένα κουτάλι για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό εν κινήσει. Ή ανακατέψτε το με γάλα αμυγδάλου και σκόνη κακάο για ένα πλούσιο και κρεμώδες smoothie. Εναλλακτικά, αν έχετε τον χρόνο, λιώστε το με τα αγαπημένα σας μυρωδικά και συνδυάστε το με ένα αυγό σε αβοκάντο τοστ.

Λουκάνικο
Επιλέξτε λουκάνικο γαλοπούλας για πιο ελαφριά επιλογή. Στην κετογονική δίαιτα, δεν είναι και τόσο παράξενο να προτείνουμε την κατανάλωση αλλαντικών όπως το λουκάνικο, αλλά και πάλι πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να γίνεται συχνά.

Παρφέ με γιαούρτι
Συμπληρώστε το γεμάτο πρωτεΐνες γιαούρτι με λίγη φιλική προς την κετό γκρανόλα και λίγα φρούτα. Αποφύγετε τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως τα μήλα και τις μπανάνες, και επιμείνετε σε μικρές ποσότητες από μούρα, κεράσια και φράουλες.

Τηγανίτες με αλεύρι ξηρών καρπών
Θα είναι αδιανόητα χορταστικές, όποτε μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Το να φτιάξετε όμως τηγανίτες ή μικρά ψωμάκια για να έχετε ως σνακ με αλεύρι από καρπούς (όπως το αμύγδαλο ή τα μακαντάμια) μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή.

Μπέικον και αυγά
Αυτό το κλασικό πρωινό που σπάνια θα λέγαμε ότι είναι εντάξει στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής δίαιτας είναι εντάξει για την κέτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε πιο σωστό: Δοκιμάστε μπέικον γαλοπούλας ή μπέικον από πλάτη που έχει λιγότερο λίπος και μην το κάψετε υπερβολικά στο τηγάνι – το ίδιο ισχύει και για τα αυγά, καθώς όσο περισσότερο τα μαγειρεύετε, τόσο λιγότερη πρωτεΐνη θα λάβετε.

Χυλό με λιναρόσπορο
Ένα ζεστό μπολ με χυλό βρώμης είναι ιδανικό στις κρύες μέρες και θα σας προσφέρει άφθονες φυτικές ίνες, αλλά και πολλούς υδατάνθρακες. Συνεπώς, μπορείτε να αντικαταστήσετε την βρώμη με κοπανισμένο λιναρόσπορο, να τον συνδυάσετε με γάλα και κανέλα και να έχετε ένα ανάλογο πρωινό, με όλα τα ωφέλιμα λιπαρά που χρειάζεστε.

Σαλάτα με αυγό
Και γιατί να μην ξεκινήσουμε την ημέρα με μια σαλάτα, αν αυτή η σαλάτα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, και έχει ωραία γεύση; Και αν δεν χρειάζεται ούτε πέντε λεπτά για να φτιαχτεί, αυτό την κάνει ιδανική για το πρωί. Ανακατέψτε τα αγαπημένα σας φυλλώδη λαχανικά με λίγο βραστό αυγό, γαλοπούλα, ζαμπόν ή μπέικον, τριμμένο τυρί, αβοκάντο και λίγο ξύδι και λάδι για μια τραγανή, χορταστική σαλάτα.

www.iatronet.gr

unsplash.com

Φασκόμηλο το Βότανο κατά της Γήρανσης σε Δέρμα και Μαλλιά.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr