Εύκολη δίαιτα κετο για εντυπωσιακή απώλεια βάρους: 7 τροφές που πρέπει να τρώτε και 5 που δεν πρέπει

Εύκολη δίαιτα κετο για εντυπωσιακή απώλεια βάρους: 7 τροφές που πρέπει να τρώτε και 5 που δεν πρέπει

Η δίαιτα κετο, που λατρεύεται από πολλούς για την εντυπωσιακή απώλεια βάρους και τα οφέλη για την υγεία, περιστρέφεται γύρω από την αρχή της κέτωσης: μια μεταβολική κατάσταση όπου το σώμα μας καίει λίπος για καύσιμο αντί για υδατάνθρακες.

Αλλά η κατάδυση σε αυτό το ταξίδι με χαμηλούς υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά δεν έχει να κάνει μόνο με τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων. αφορά επίσης τη λήψη ενημερωμένων διατροφικών επιλογών για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων για την υγεία. Καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα του τρόπου ζωής κετο, τόσο αυξάνεται και η θάλασσα της παραπληροφόρησης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία επισημαίνοντας επτά τροφές που πρέπει να φάτε που θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της αγωγής σας για κετο και πέντε άλλες που είναι καλύτερα να αφεθούν στο περιθώριο.

Τι είναι η κέτωση;

Η κέτωση είναι μια φυσική μεταβολική κατάσταση κατά την οποία το σώμα, ελλείψει επαρκούς γλυκόζης (που προέρχεται από υδατάνθρακες), στρέφεται στην καύση του αποθηκευμένου λίπους για ενέργεια.

Αυτή η μετατόπιση έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μορίων γνωστών ως κετόνες, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως πρωταρχική πηγή ενέργειας από διάφορα όργανα, ειδικά τον εγκέφαλο.

Η τυπική δυτική δίαιτα είναι κυρίαρχη στους υδατάνθρακες, παρέχοντας στα κύτταρά μας γλυκόζη ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ωστόσο, όταν η πρόσληψη υδατανθράκων μειώνεται δραστικά, όπως στη δίαιτα κετο , το σώμα στερείται την τακτική παροχή γλυκόζης. Σε απάντηση, το συκώτι αρχίζει να μετατρέπει τα λιπαρά οξέα, τόσο από τη διατροφή μας όσο και από τις αποθήκες λίπους του σώματός μας, σε κετόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίτευξη κέτωσης δεν περιλαμβάνει μόνο την περικοπή υδατανθράκων. Σημαίνει επίσης αύξηση της πρόσληψης υγιεινού λίπους και μετριασμό της κατανάλωσης πρωτεΐνης. Η υπερβολική πρωτεΐνη μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την κέτωση.

Η κέτωση προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους, της βελτιωμένης εστίασης και της διατήρησης της ενέργειας.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματική χρήση του λίπους από το σώμα ως καυσίμου, μειώνοντας το τρενάκι των ενεργειακών αιχμών και των ατυχημάτων που συνήθως συνδέονται με δίαιτες βαριές σε υδατάνθρακες.

Όσο ελκυστικά και αν ακούγονται αυτά τα οφέλη, είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίζετε την κέτωση με γνώση και φροντίδα για να μεγιστοποιήσετε τα πλεονεκτήματά της και να διασφαλίσετε την ευημερία.

Ποιές τροφές μπορείτε να φάτε σε μια δίαιτα κετο: 7 τροφές που πρέπει να φάτε
Η έναρξη της δίαιτας κετο δεν περιλαμβάνει απλώς τη μείωση των υδατανθράκων. Συνεπάγεται την κατασκευή ενός ντουλαπιού εφοδιασμένου με τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Αυτά τα βασικά βοηθούν στη διατήρηση της κατάστασης της κέτωσης και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα κετο, εδώ είναι επτά βασικές τροφές που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στο πρόγραμμα γευμάτων σας.

1. Λιπαρά ψάρια
Η σύνοψη: Πλούσια σε υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα λιπαρά ψάρια παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε ισορροπημένη διατροφή, αλλά λάμπουν ιδιαίτερα στην κετο.

Γιατί είναι υπέροχο:

Ενίσχυση καρδιάς και εγκεφάλου: Τα ωμέγα-3 φημίζονται εδώ και καιρό για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου.
Βιταμίνη δύναμη: Ιδιαίτερα άφθονη σε βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθιστώντας τις ιδανικές για τον μεταβολισμό των οστών και της ενέργειας.
Κορυφαίες επιλογές:

Σολομός: Αγαπημένος θαυμαστής γνωστός για την πλούσια γεύση και την πυκνότητά του σε θρεπτικά συστατικά.
Σκουμπρί: Μια λιγότερο γνωστή επιλογή αλλά απίστευτα υψηλή σε απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Σαρδέλες: Ιδανικές για σαλάτες και γεμάτες με ασβέστιο όταν συμπεριλαμβάνονται τα κόκαλα.
λιπαρά ψάρια

2. Αβοκάντο
The Rundown: Αυτό το κρεμώδες φρούτο δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο τοστ. είναι ένας σούπερ σταρ κετο.

Γιατί είναι υπέροχο:

Λίπος και φυτικές ίνες: Τα αβοκάντο έχουν το ιδανικό μείγμα υγιεινών λιπών και διαιτητικών ινών , διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Potassium punch: Είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, ζωτικής σημασίας για τη μυϊκή λειτουργία και την εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών.
Pro-tip: Κόψτε τα σε σαλάτες, ανακατέψτε τα σε smoothies ή απλώς αλατοπιπερώστε τα για ένα απολαυστικό σνακ.

3. Λάδι καρύδας/έλαιο MCT
Η σύνοψη: Αυτά τα έλαια είναι πρωταθλητές στην κοινότητα κετο και για καλό λόγο.

Γιατί είναι υπέροχο:

Ταχεία παραγωγή κετόνης: Τα MCT στο λάδι καρύδας παρέχουν μια γρήγορη πηγή ενέργειας και αυξάνουν την παραγωγή κετόνης .
Θερμογονική επίδραση: Η κατανάλωση MCTs μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα σας, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους.
Χρήση: Είναι ευέλικτα! Τηγανίστε τα λαχανικά σας, ανακατέψτε τα στον καφέ σας ή χρησιμοποιήστε τα σε ψήσιμο φιλικό προς την κετογένεση.

4. Φυλλώδη πράσινα
Η σύνοψη: Χαμηλά σε υδατάνθρακες, αλλά γεμάτα θρεπτικά συστατικά – τα φυλλώδη πράσινα είναι απαραίτητα.

Γιατί είναι υπέροχο:

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Βοηθά στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.
Πηγή μετάλλων: Άφθονο σε μαγνήσιο , ασβέστιο και σίδηρο – απαραίτητα μέταλλα που πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα κετο χρειάζονται περισσότερα.
Αγαπημένα: Είτε είναι η τραγανή μπουκιά του λάχανου, η τρυφερότητα του σπανακιού ή η ελαφρώς πικρή γοητεία του ελβετικού σέσκουλας, αυτά τα χόρτα μπορούν να σοταριστούν, να αναμειχθούν ή να καταναλωθούν φρέσκα.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι
Η σύντομη περιγραφή: Ιδανικό για σνακ ή για προσθήκη τραγανότητας και γεύσης στα πιάτα.

Γιατί είναι υπέροχο:

Υγιή λίπη σε αφθονία: Είναι γεμάτα με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη.
Γεμάτο πρωτεΐνη: Μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης , που βοηθά στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών.
Κορυφαίες επιλογές: Αμύγδαλα για βιταμίνη Ε, καρύδια για ALA ωμέγα-3 που ενισχύουν τον εγκέφαλο και σπόροι chia για μια πρόσληψη φυτικών ινών. Θυμηθείτε, το μέτρο είναι το κλειδί λόγω της θερμιδικής τους πυκνότητας.

6. Κρέας και πουλερικά που τρέφονται με χόρτα


Η σύνοψη: Η ποιότητα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για κρέατα, ειδικά σε μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως το κετο.

Γιατί είναι υπέροχο:

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά: Τα κρέατα που τρέφονται με χόρτο έχουν ανώτερο προφίλ θρεπτικών συστατικών με καλύτερες αναλογίες ωμέγα.
Ηθική και φιλική προς το περιβάλλον: Οι επιλογές που τρέφονται με χόρτο συνήθως σημαίνουν καλύτερη καλή διαβίωση των ζώων και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Οι καλύτερες επιλογές: μπριζόλες Ribeye για μαρμάρισμα, παϊδάκια αρνιού για τρυφερότητα και μπούτια κοτόπουλου για ζουμερό και άρωμα.

7. Τυρί και γαλακτοκομικά (πλήρης λιπαρά)
Η σύνοψη: Τα γαλακτοκομικά, όταν επιλέγονται με σύνεση, μπορεί να είναι μια απολαυστική προσθήκη στη δίαιτα κετο.

Γιατί είναι υπέροχο:

Πυκνά σε θρεπτικά συστατικά: Τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες Α και Β12.
Ποικιλία γεύσεων: Από την κρεμώδη απόλαυση του μπρι μέχρι την πικάντικη γεύση του μπλε τυριού, υπάρχει ένα γαλακτοκομικό προϊόν για κάθε ουρανίσκο.
Σημείωση: Να επιλέγετε πάντα πλήρεις λιπαρές και, όποτε είναι δυνατόν, βιολογικές ποικιλίες ή ποικιλίες που εκτρέφονται σε βοσκότοπους για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσετε τα πρόσθετα.

Ποιες τροφές δεν μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια της κετο: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Για να ακολουθήσετε με επιτυχία τη δίαιτα κετο, δεν πρέπει μόνο να γνωρίζετε ποιες τροφές να συμπεριλάβετε, αλλά και να προσέχετε αυτές που πρέπει να περιορίσετε ή να αποφύγετε εντελώς.

Ακολουθούν πέντε τροφές που πρέπει να παρακάμψετε για να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε την κέτωση και απολαμβάνετε τα βέλτιστα οφέλη για την υγεία:

1. Ζαχαρούχα κεράσματα και ποτά
Η σύνοψη: Αυτοί είναι οι προφανείς ένοχοι όταν πρόκειται για τη διακοπή της κέτωσης, καθώς είναι φορτωμένοι με υδατάνθρακες.

Γιατί είναι προβληματικοί:

Αύξηση του σακχάρου στο αίμα: Η κατανάλωση τροφών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει γρήγορες αιχμές και πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Κρυμμένοι υδατάνθρακες: Ακόμη και ορισμένα «υγιεινά» ποτά ή σνακ μπορεί να έχουν κρυφά σάκχαρα, γεγονός που σας διευκολύνει να ξεπεράσετε το ημερήσιο όριο υδατανθράκων χωρίς να το καταλάβετε.

Συνήθεις παραβάτες:

Αναψυκτικά: Ένα κουτάκι μπορεί να περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες από την ημερήσια δόση σας.
Σνακ με ζάχαρη: Τα αρτοσκευάσματα, οι καραμέλες και τα περισσότερα επιδόρπια θα σας βγάλουν γρήγορα από την κέτωση.

2. Δημητριακά και άμυλα
Η σύνοψη: Ακόμη και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία γενικά θεωρούνται υγιεινά σε άλλες δίαιτες, μπορεί να είναι προβληματικά στο κετο.

Γιατί είναι προβληματικοί:

Πυκνότητα υδατανθράκων: Μια μόνο μερίδα δημητριακών ή αμυλούχων τροφών μπορεί να καταναλώσει γρήγορα ένα σημαντικό μέρος των υδατανθράκων σας.
Ανισορροπία θρεπτικών συστατικών: Ενώ τα δημητριακά προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, δεν ευθυγραμμίζονται με τις μακρο-απαιτήσεις του κετο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες.
Συνήθεις παραβάτες:

Ψωμί: Ακόμη και οι επιλογές με δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να είναι βαριές σε υδατάνθρακες.
Ρύζι και ζυμαρικά: Αυτά τα βασικά τρόφιμα είναι καλύτερο να αποφεύγονται ή να αντικαθίστανται με εναλλακτικές με χαμηλούς υδατάνθρακες, όπως ρύζι κουνουπίδι ή νουντλς κολοκυθιού.

3. Όσπρια και φασόλια
Η σύνοψη: Ενώ είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα περισσότερα όσπρια και τα φασόλια είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες για την κετο δίαιτα [ 4 ].

Γιατί είναι προβληματικοί:

Αριθμός υδατανθράκων: Η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες στα περισσότερα φασόλια μπορεί να αυξηθεί γρήγορα, θέτοντας σε κίνδυνο την κατάσταση της κέτωσης.
Πεπτικά προβλήματα: Για μερικούς, τα όσπρια μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.
Συνήθεις παραβάτες:

Ρεβύθια: Χρησιμοποιούνται συχνά σε χούμους και σαλάτες.
Φακές: Συνηθίζονται σε σούπες και μαγειρευτά.
Μαύρα φασόλια: Βασικό σε πολλά πιάτα αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
όσπρια και φασόλια

4. Χυμοί φρούτων και τα περισσότερα φρούτα
Η σύνοψη: Ενώ τα φρούτα είναι διατροφικά πυκνά, η φυσική τους περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να είναι προβληματική για όσους κάνουν δίαιτα κετο. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα φρούτα την ίδια ποσότητα υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αποφύγετε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή σε φυτικές ίνες σε μια δίαιτα κετο, αλλά μπορούν να είναι υγιή σε άλλες δίαιτες με περισσότερους υδατάνθρακες.

Γιατί είναι προβληματικοί:

Συγκέντρωση ζάχαρης: Ο χυμός φρούτων συμπυκνώνει τα σάκχαρά τους ενώ αφαιρεί τις φυτικές ίνες που συνήθως θα επιβραδύνουν την απορρόφησή τους.
Συσσώρευση υδατανθράκων: Ακόμη και η υπερβολική κατανάλωση ολόκληρων φρούτων μπορεί να συσσωρεύσει υδατάνθρακες γρήγορα.

Συνήθεις παραβάτες:

Χυμοί: Οι χυμοί πορτοκαλιού, μήλου και σταφυλιού είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε σάκχαρα.
Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη: Οι μπανάνες, τα σταφύλια και τα μάνγκο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε υδατάνθρακες.

5. Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή δίαιτα
Η σύνοψη: Αυτές μπορεί να φαίνονται πιο υγιεινές επιλογές, αλλά συχνά αντισταθμίζονται με την προσθήκη σακχάρων ή ανθυγιεινών πληρωτικών.

Γιατί είναι προβληματικοί:

Κρυφά σάκχαρα: Για να βελτιώσουν τη γεύση μετά την αφαίρεση του λίπους, πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά.
Παραπλανητικές ετικέτες: Όροι όπως “ελαφρύ” ή “με μειωμένο λίπος” μπορεί να παραπλανήσουν, με αποτέλεσμα να πιστεύετε ότι είναι καλύτερες επιλογές όταν δεν είναι φιλικοί προς την κετοπάθεια.

Συνήθεις παραβάτες:

Γιαούρτια διαίτης: Συχνά φορτωμένα με πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά αρώματα.
Σνακ με μειωμένα λιπαρά: Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κράκερ, πατατάκια ή άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα με την ένδειξη «ελαφριά» ή «χαμηλά λιπαρά».

Πρακτικές συμβουλές και κόλπα για να πετύχετε στην κετο
Στην αρχή, η δοκιμή του τρόπου ζωής κετο μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Ωστόσο, με λίγες χρήσιμες υποδείξεις, θα ανακαλύψετε σύντομα ότι μπορεί να είναι και ευχάριστο και εφικτό να διατηρηθεί. Δείτε πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτό το ταξίδι με πολλά λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες με ευκολία:

1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων
Όπως κάθε δίαιτα, έτσι και ο αυθορμητισμός μπορεί να οδηγήσει σε κακές επιλογές . Προγραμματίζοντας τα γεύματα και τα σνακ σας εκ των προτέρων, είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώνετε τροφές που δεν είναι φιλικές προς την κετογένεση βιαστικά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μαγειρέψετε σε παρτίδες ή να προετοιμάσετε τα σνακ για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μια επιλογή κετο στο χέρι.

2. Μείνετε ενυδατωμένοι
Καθώς εισέρχεστε στην κέτωση, το σώμα σας μπορεί να αποβάλλει το υπερβολικό νερό και τα ζωτικά μέταλλα. Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και σκεφτείτε τη λήψη συμπληρωμάτων με ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο, μαγνήσιο και νάτριο, για να αποτρέψετε συμπτώματα όπως η «κετογρίππη».

3. Μάθετε να διαβάζετε ετικέτες
Πέρα από την απλή εξέταση των υδατανθράκων, δώστε προσοχή στα συστατικά. Αποφύγετε προϊόντα με πρόσθετα σάκχαρα ή ανθυγιεινά πρόσθετα. Εξοικειωθείτε με τα κοινά ψευδώνυμα ζάχαρης (όπως μαλτόζη ή δεξτρόζη) για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε ακούσια κρυμμένους υδατάνθρακες.

4. Αγκαλιάστε τα υγιή λίπη
Όλα τα λίπη δεν είναι ίδια. Δώστε προτεραιότητα σε πηγές πλούσιες σε ωμέγα-3 όπως τα λιπαρά ψάρια, καθώς και τα μονοακόρεστα λιπαρά από αβοκάντο και ελιές. Ενώ τα κορεσμένα λίπη όπως το βούτυρο και το λάδι καρύδας είναι καλά με μέτρο, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία.

5. Μείνετε ενεργοί
Ενώ προσαρμόζονται στο κετο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη ενέργεια. Ωστόσο, καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται, πιθανότατα θα νιώσετε αναζωογονημένοι. Ενσωματώστε τακτική άσκηση, είτε είναι γρήγορο περπάτημα , γυμναστήριο ή γιόγκα , για να συμπληρώσετε τη διατροφή σας και να ενισχύσετε τις ενδορφίνες.

6. Βρείτε υποστήριξη
Η συμμετοχή σε φόρουμ κετο, η παρακολούθηση κετο-influencers ή ακόμα και η δημιουργία μιας ομάδας φιλικής προς την κετο με φίλους μπορεί να προσφέρει κίνητρα, να μοιράζεται συνταγές και να παρέχει ανεκτίμητες συμβουλές από όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Η κετογονική δίαιτα είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που παρέχει διάφορα πλεονεκτήματα για την υγεία, όπως καλύτερη απώλεια βάρους και μεταβολική λειτουργία. Αλλά όπως σε κάθε διατροφικό ταξίδι, η γνώση είναι δύναμη.

Η κατανόηση των τροφών που πρέπει να δίνετε προτεραιότητα και ποια να αποφεύγετε, σε συνδυασμό με πρακτικές στρατηγικές για την καθημερινή ζωή, διασφαλίζει ότι δεν ακολουθείτε απλώς μια δίαιτα, αλλά υιοθετείτε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Είτε είστε έμπειρος λάτρης της κετο είτε μόλις ξεκινάτε, να θυμάστε ότι η συνέπεια, η επίγνωση και η αυτοσυμπόνια είναι οι σταθεροί σύμμαχοί σας σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι προς καλύτερη υγεία και ζωτικότητα.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να φάτε ρύζι σε κετο;
Όχι, το παραδοσιακό ρύζι δεν είναι φιλικό προς την κέτο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες. Για μια εναλλακτική λύση κετο, πολλά άτομα επιλέγουν το ρύζι κουνουπίδι, το οποίο προσφέρει παρόμοια υφή με σημαντικά λιγότερους υδατάνθρακες.

Μπορώ να πίνω γάλα σε κετο;
Ενώ το κανονικό γάλα περιέχει σάκχαρα με τη μορφή λακτόζης, η οποία μπορεί να προστεθεί σε υδατάνθρακες, καταναλώνεται με μέτρο σε κετο. Πολλοί που κάνουν δίαιτα κετο επιλέγουν εναλλακτικές λύσεις όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας ή παχύρρευστη κρέμα που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Τι λαχανικά μπορώ να φάω σε κετο;
Στο κετο, μπορείτε να φάτε λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες, κυρίως φυλλώδη λαχανικά και λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε ή να περιορίζετε τα αμυλούχα λαχανικά όπως οι πατάτες, τα καρότα και τα μπιζέλια λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες.

Μπορείτε να φάτε φιστίκια σε κετο;
Ναι, μπορείτε να φάτε τα φιστίκια με κετο καθώς είναι σχετικά χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε λιπαρά. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τα καταναλώνετε με μέτρο και να προσέχετε τον αριθμό των υδατανθράκων για να διασφαλίσετε ότι ταιριάζει στα ημερήσια μακροοικονομικά όρια σας.

longevity.technology

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να προωθήσει την ευρεία κατανόηση και γνώση των καταναλωτών για διάφορα θέματα υγείας. Δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου ειδικευμένου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με μια ιατρική κατάσταση ή θεραπεία και πριν ξεκινήσετε ένα νέο σχήμα υγειονομικής περίθαλψης και μην αγνοείτε ποτέ την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή καθυστερείτε να την αναζητήσετε για κάτι που έχετε διαβάστε σε αυτόν τον ιστότοπο.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr