6 Αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες

6 Αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες

 

6 Αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες

Τα φυσικά αιθέρια έλαια εξάγονται από φυτά και συχνά χρησιμοποιούνται ως καλλυντικά για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος ή για τις ρυτίδες. Τα αιθέρια έλαια, εκτός του ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες, παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν και ως φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου. Ορισμένα κακής ποιότητας καλλυντικά, το μακιγιάζ, ο μη συχνός καθαρισμός του προσώπου, κ.τ.λ., είναι αιτίες που μπορούν να φράξουν τους πόρους τους δέρματος με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει “πρόωρη γήρανση” της επιδερμίδα. Ένα πρωταρχικό πλεονέκτημα της χρήσης αιθέριων ελαίων είναι ότι τα περισσότερα δεν φράζουν τους πόρους τους δέρματος. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένα αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες που όπως πολλοί υποστηρίζουν μπορούν να κάνουν ακόμα και θαύματα.

Αιθέριο έλαιο – σανταλόξυλο
Το σανταλόξυλο μαλακώνει το ξηρό δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ενυδατική κρέμα. Επίσης λέγεται ότι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το βότανο αυτό προωθεί επίσης το σχηματισμό νέων κυττάρων του δέρματος. Επίσης θεωρείται ότι αυξάνει την κυκλοφορία και δίνει στο δέρμα μια “ομαλότερη” εμφάνιση. Το σανταλόξυλο είναι ένα “αιθέριο έλαιο” που θεωρείται εξαιρετικά τονωτικό, ενώ παράλληλα βοηθάει πολύ έτσι ώστε η επιδερμίδα να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ελαστικότητά της.

Αιθέριο έλαιο – σμύρνα
Η σμύρνα είναι ένα αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό αιθέριο έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μασάζ για να εξομαλύνει τις ρυτίδες. Έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος και την πρόληψη κυτταρικών βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες παράγουν χημικές αντιδράσεις, οι οποίες διασπούν το κολλαγόνο και άλλες πρωτεΐνες του δέρματος. Δυστυχώς, η “έντονη” παρουσία ελευθέρων ριζών αυξάνει την φαινομενική ηλικία της γυναίκας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η σμύρνα, είναι ένα πολύ καλό όπλο κατά των ελευθέρων ριζών.

Αιθέριο έλαιο – νερολί
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά έλαιο από άνθη νεραντζιάς, γνωστό ως νερολί, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της γήρανσης του δέρματος. Το έλαιο αυτό συμβάλει στην καλή ενυδάτωση του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητας. Η ενυδάτωση του δέρματος είναι πολύ σημαντική, διότι καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας τείνει να γίνεται πιο “ξηρό”. Το αιθέριο έλαιο νερολί θα αναζωογονήσει το δέρμα σας και θα σας βοηθήσει στη μάχη κατά των ρυτίδων.

Αιθέριο έλαιο – φασκόμηλο
Το φασκόμηλο είναι ένα αιθέριο έλαιο που βοηθά στην απομάκρυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ενυδατικές κρέμες προσώπου. Το φασκόμηλο είναι “αντισηπτικό” και “αντιβακτηριακό” και βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος, η οποία βοηθά στην “ενίσχυση” των πόρων του δέρματος. Το δέρμα “λαμβάνει” μια ομαλότερη εμφάνιση, κάνοντας τις ρυτίδες του προσώπου λιγότερο αισθητές.

Αιθέριο έλαιο – γεράνι
Το γεράνι έχει μια μακρά ιστορία ως ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά σπιτικά καλλυντικά προϊόντα παλαιοτέρων εποχών. Το γεράνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ξηρό, είτε για λιπαρό ή ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα. (Εσείς τι τύπο επιδερμίδας έχετε;). Οι ιδιότητες του φυτού αυτού βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και προάγουν την ελαστικότητα του δέρματος. Όταν προστίθεται σε κάποιο λάδι για μασάζ, καταπολεμά την ξηρότητα και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Το γεράνι βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ρυτίδων, όταν προστίθεται ως συστατικό σε κρέμες δέρματος και τόνερ.

Έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Μια ουσία που εμπεριέχεται στο έλαιο αυτό, συνδέεται άμεσα με το κολλαγόνο, βοηθώντας στην αποκατάσταση των ζημιών στο δέρμα που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Το έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα.

dynamikhgynaika.gr

 

Αιθέριο Έλαιο Σανταλόξυλο

Αιθέριο έλαιο σμύρνα ή λιβάνι για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων (σε οποιαδήποτε ηλικία.)

Αιθέριο Έλαιο Νερολί.

Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου.

Αιθ. Έλαιο Γερανιού. Για κυτταρίτιδα, ομορφιά και ηρεμία!

Έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού

Διαβάστε ακόμα