Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ροδόνερο (vid)

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ροδόνερο (vid)

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη για το σπιτικό ροδόνερο.

Το ροδόνερο είναι αρωματισμένο νερό το οποίο γίνεται από βράσιμο ροδοπέταλων στο νερό. Χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στα τρόφιμα, ως συστατικό σε ορισμένα καλλυντικά και ιατρικά παρασκευάσματα αλλά και για θρησκευτικούς σκοπούς σε όλη την Ευρώπη και την Ασία.

Το ροδόνερο έχει ένα πολύ διακριτικό άρωμα και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις κουζίνες της Περσίας και της Μέσης Ανατολής, ιδιαιτέρως σε γλυκά όπως μαντολάτο, χαλβαδόπιτες, φρουΐ ζελέ και μπακλαβάδες. Για παράδειγμα, το ροδόνερο χρησιμοποιείται για να δώσει σε κάποια είδη λουκουμιών την χαρακτηριστική τους γεύση.

Ροδόνερο: ομορφιά και υγεία
Το ροδόνερο είναι συνηθισμένο συστατικό στα αρώματα. Η αλοιφή του ροδόνερου, χρησιμοποιείται περιστασιακά ως μαλακτικό και το ροδόνερο ορισμένες φορές χρησιμοποιείται στα καλλυντικά όπως τις κρύες κρέμες.

Στις μεθόδους της παραδοσιακής ιατρικής Αγιουρβέδα της Ινδία, το ροδόνερο χρησιμοποιείται ως οφθαλμικές σταγόνες, για τον καθαρισμό των οφθαλμών. Επίσης, ορισμένοι άνθρωποι στην Ινδία, χρησιμοποιούν το ροδόνερο, ως σπρέι που εφαρμόζεται απευθείας στο πρόσωπο ως φυσικό άρωμα και ενυδάτωση, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Χρησιμοποιείται επίσης, στα Ινδικά γλυκά καθώς και άλλα παρασκευάσματα διατροφής (ιδιαίτερα το gulab jamun.
Με ροδόνερο συχνά ραντίζονται για το καλωσόρισμα, στους Ινδικούς γάμους, οι επισκέπτες.

Για να φτιάξετε το μόνοι σας το ροδόνερο θα χρειαστείτε:

6-8 τριαντάφυλλα
2 φλυτζάνια νερό
½ κ.τ.σ. ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον πολύ απλό τρόπο παρασκευής του ροδόνερου.
Με πληροφορίες από το el.wikipedia.org

www.mothersblog.gr

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Νερό λευκού κρίνου. Όμορφη σαν λουλούδι.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Αποξηραμένα ροδοπέταλα.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr