8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!

8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!

H λεβάντα είναι ένα από τα πιο όμορφα βότανα, και μπορείτε να την καλλιεργήσετε εύκολα στο σπίτι σας με την κατάλληλη φροντίδα. Το καλύτερο; Θα σας χρησιμεύσει σε ένα σωρό πράγματα μέσα στο σπίτι.

Ζαχαροπλαστική Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική άμα θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμα και θρεπτικά cupcakes. Εκτός από εκπληκτικό χρώμα θα δώσει στο γλυκό σας και θρεπτικές ουσίες που βοηθάνε πολύ στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Σπρέι για τα ρούχα Σας αρέσει η μυρωδιά της λεβάντας; Τότε φτιάξτε ένα σπρέι χρησιμοποιώντας λεβάντα και νερό. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό και 4 κ.σ. λεβάντα και αφήστε τη να πάρει βράση. Μόλις κρυώσει βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα καλοσιδερωμένα ρούχα σας.

Δροσιστικό ρόφημα Φτιάξτε ένα τονωτικό και δροσιστικό ρόφημα χρησιμοποιώντας ανθρακούχο νερό, λίγο σιρόπι λεβάντας, λίγο λεμόνι και πάγο. Το ρόφημα αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 5 λεπτά και θα σας χαλαρώσει, θα βοηθήσει στη χώνεψη και θα σας δροσίσει – όπως ακριβώς μια σόδα.

Φτιάξτε τα πιο απίθανα crostini Τα crostini είναι πολύ νόστιμα ορεκτικά που προέρχονται από τη Γαλλία. Φτιάχνονται κόβοντας μια μπαγκέτα σε λεπτές φέτες τις οποίες ψήνετε. Στη συνέχεια βάζετε από πάνω μια στρώση τυρί σε κρέμα, μούρα και μια κουταλιά σιροπιού (που έχετε φτιάξει από πριν ανακατεύοντας μέλι με λεβάντα για μια ώρα και στραγγίζοντας το μείγμα.

Αρωματικό εσωρούχων Μπορείτε να πάρετε τα μοβ φυλλαράκια της λεβάντας να τα τρίψετε καλά και να γεμίσετε όμορφα πουγκάκια τα οποία θα βάλετε στο συρτάρι με τα εσώρουχα και τα ρούχα σας ή ακόμα και στην παπουτσοθήκη. Η λεβάντα μυρίζει πολύ όμορφα και θα γεμίσει με όμορφα αρώματα τα ρούχα, τα εσώρουχα αλλά και τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας.

spirossoulis.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr