5 τροφές για να έχετε πάντα λαμπερή επιδερμίδα

5 τροφές για να έχετε πάντα λαμπερή επιδερμίδα

Η ακμή, η θαμπάδα, η λιπαρότητα, ή η ξηρότητα είναι στοιχεία που κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ταλαιπωρημένο. Η σωστή διατροφή μπορεί να σας δώσει τη λάμψη που λείπει από την επιδερμίδα σας και να σας ανανεώσει. Μάθετε ποιες τροφές θα σας δώσουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά για ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο και προσπαθήστε να τα εντάξετε στο ημερήσιο διαιτολόγιό σας.

1.Ντομάτες: Οι ντομάτες αλλά και τα φαγητά που έχουν ως βάση τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτα ή τον ντοματοχυμό μπορούν να κάνουν θαύματα στο πρόβλημα της ακμής. Το λυκοπένιο, η χρωστική φυτοχημική ένωση που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, μπορεί να μειώσει τις ορμόνες που δημιουργούν ακμή. Παρόλο που οι ειδικοί δεν έχουν καθορίσει ακριβώς πόση ποσότητα λυκοπένιου χρειαζόμαστε για να εξαφανίσουμε τα σπυράκια από το πρόσωπό μας, προτείνουν να τρώμε ντομάτες τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα. Εξάλλου εκτός από την ακμή, το λυκοπένιο μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αφού έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

2.Πράσινο τσάι: Τρία με πέντε ποτήρια πράσινο τσάι την ημέρα μπορούν νε μειώσουν την DHT (διϋδροτεστοστερόνη), την ορμόνη που δημιουργεί ακμή. Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο υγιές!

3.Φρούτα: Φρούτα όπως τα βατόμουρα και τα κεράσια περιέχουν τις κατάλληλες αντιοξειδωτικές ουσίες για να εξαφανίσουν τις κοκκινίλες από το πρόσωπό σας. Η ακμή μπορεί να ‘αδειάσει’ τον οργανισμό από αντιοξειδωτικά για αυτό όσα περισσότερα μπορείτε να ‘καταναλώσετε’ τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας!

4. Ψάρια και θαλασσινά: Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αρκετά ψάρια και θαλασσινά έχουν πιο υγιή επιδερμίδα αλλά και λιγότερες ρυτίδες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχουν αυτές οι τροφές καθυστερούν τη γήρανση της επιδερμίδας, μειώνοντας τις ‘φλεγμονές’ στο κολλαγόνο που δημιουργούν ρυτίδες. Οι ειδικοί προτείνουν να τρώμε τέσσερα με πέντε γεύματα με ψάρια ή θαλασσινά την εβδομάδα για να έχουμε πιο ‘καθαρή’ και νεανική επιδερμίδα.

5.Καστανό ρύζι: Το καστανό ρύζι περιέχει το συστατικό ceramides που περιέχεται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα προσώπου και βοηθάει το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο, πολύ σημαντικό για όσους θέλουν να έχουν μια φυσική λάμψη στο πρόσωπό τους!

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr