Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σου; Οι color experts μάς μαθαίνουν όσα πρέπει να ξέρουμε

Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σου; Οι color experts μάς μαθαίνουν όσα πρέπει να ξέρουμε

Ποιο –νέο– χρώμα μαλλιών θα ταίριαζε απόλυτα στον τόνο του δέρματός σoυ και πώς μπορείς να το πετύχεις;

Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές που σκεφτόμαστε πιο εύκολα και πιο συχνά μια αλλαγή στα μαλλιά μας. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς θα καταφέρεις να το ταιριάξεις ιδανικά με τα χαρακτηριστικά σου. Ένα χρώμα που φαίνεται υπέροχο στα μαλλιά μιας φίλης σου μπορεί επάνω σου να δείχνει άτονο – και ο τόνος της επιδερμίδας σου παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτή την εικόνα. Να πώς θα βρεις με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το ιδανικό χρώμα για τα δικά σου μαλλιά.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Ποιος είναι ο τόνος σου: Ζεστός ή ψυχρός;

«Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αντιληφθείς τον πραγματικό τόνο του δέρματός σου είναι ο εξής: πλύνε καλά το πρόσωπό σου και κάθισε με έναν καθρέφτη χειρός δίπλα από ένα φωτεινό παράθυρο που το χτυπά ο ήλιος. Κράτησε στο άλλο χέρι σου μερικά χρωματιστά χαρτάκια, τα οποία θα τοποθετήσεις δίπλα στο πρόσωπό σου ένα ένα: κίτρινο, κόκκινο, λευκό, πράσινο, ασημί και μπλε» προτείνει ο Miguel Angarita, top hair colorist στη Νέα Υόρκη και από τους πρώτους experts στην τεχνική μπαλαγιάζ. «Τοποθέτησέ τα υπό τέτοια γωνία, ώστε η αντανάκλαση του ήλιου επάνω στα χαρτιά να χρωματίζει αναλόγως το δέρμα σου. Παρατήρησε ποια απόχρωση δημιουργεί πιο κολακευτικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου: κίτρινο-κόκκινο σημαίνει ζεστός τόνος, λευκό-πράσινο-μπλε-ασημί μεταφράζεται σε ψυχρό τόνο δέρματος» λέει ο Miguel Angarita.

Ένα άλλο τέχνασμα, που προτείνει η γνωστή hair colorist Amy Michleb, είναι το εξής:

«Τοποθέτησε το κάτω μέρος των καρπών (εκεί που χτυπά ο σφυγμός σου) απέναντι στον ήλιο για λίγα δευτερόλεπτα. Αν τα αιμοφόρα αγγεία φαίνονται πράσινα, τότε ανήκεις στη ζεστή οικογένεια. Αν οι καρποί παίρνουν γαλαζωπή απόχρωση, τότε είσαι κάτοχος ενός δροσερού έως ψυχρού τόνου δέρματος». Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι αποχρώσεις του δέρματος πολύ συχνά αλλάζουν μέσα στο χρόνο, με ή χωρίς μαύρισμα. Ακόμα κι αν επιλέξεις να τα βάψεις στο ίδιο χρώμα που είχες το καλοκαίρι, πιθανώς το χειμώνα να δείχνουν είτε πολύ άτονα είτε υπερβολικά φωτεινά. «Τα μάτια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο» σημειώνει η Amy Michleb. «Τα μπλε μάτια δείχνουν περισσότερο εντυπωσιακά με χάλκινες αποχρώσεις μαλλιών. Από την άλλη, τα καστανά μάτια μπορούν να γίνουν θεϊκά με ένα χρώμα μαλλιών ένα-δύο τόνους πάνω από αυτόν των ματιών».

www.shape.gr

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Καστορέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr