Πώς θα μείνεις για πάντα νέα και υγιής και πως θα κάνεις συγκλονιστικά οπίσθια ανεβαίνοντας τις σκάλες

Πώς θα μείνεις για πάντα νέα και υγιής και πως θα κάνεις συγκλονιστικά οπίσθια ανεβαίνοντας τις σκάλες

Προτιμήστε τις σκάλες για να γυμναστείτε
Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας είναι μια υποτιμημένη από τους περισσότερους ήπια μορφή άσκησης. Πώς ωφελεί το σώμα μας.
Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί η ώρα για μια προπόνηση στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο γύρω από το πάρκο. Αλλά ο καθένας μπορεί να ασκηθεί με ένα απλό και ρουτινιάρικο τρόπο. Πώς; Αποφεύγοντας τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες κλίμακες και προτιμώντας να φτάνει στον προορισμό του χρησιμοποιώντας τις σκάλες όποτε είναι δυνατόν. Με λίγα λόγια να ανακαλύψει πάλι τα σκαλοπάτια και το ανεβοκατέβασμά τους.

Όσο και να φαίνεται υπερβολικό πρόκειται για μία υποτιμημένη από τους περισσότερους ήπια μορφή άσκησης.

Οι ειδικοί λένε ότι πολλές φορές έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το τζόκινγκ. Μάλιστα έχουν υπολογίσει ότι αν στη διάρκεια της μέρας κάποιος ανέβει και κατέβει 400 σκαλιά είναι σαν να έχει κάνει τζόκινγκ για 15 λεπτά. Το ανέβασμα των σκαλιών αυξάνει την κυκλοφορία και την αντοχή και ενισχύει τους μύες στους γλουτούς και τους μηρούς.

Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί ο στόχος των 400 σκαλοπατιών δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί από την πρώτη μέρα. Δηλαδή, το διάστημα της προσαρμογής πρέπει -όπως και σε όλες τις άλλες μορφές άσκησης-να είναι σταδιακό. Καθημερινά θα πρέπει να ανεβάζετε τον πήχη των σκαλοπατιών. Κάποια στιγμή τα πόδια και οι πνεύμονές σας θα σας ‘πουν’ ότι ήλθε η ώρα να ανεβείτε ακόμα περισσότερα σκαλοπάτια.

Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι αν ξεχάσετε το ασανσέρ και αρχίσετε να ανεβοκατεβαίνετε από τις σκάλες, μπορεί να σώσετε τη ζωή σας. Σε έρευνα που είχε γίνει στο παρελθόν διαπιστώθηκε ότι το ανεβοκατέβασμα των σκαλοπατιών κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε ως αποτέλεσμα οι εθελοντές που χρησιμοποιήθηκαν, σε διάστημα μόλις 12 εβδομάδων είχαν βελτιώσει σημαντικά κρίσιμους δείκτες της υγείας τους.

 

Όπως προέκυψε, είχαν βελτιώσει τη φυσική τους κατάσταση, είχαν ελαττώσει το ποσοστό λίπους στο σώμα τους, είχαν μειώσει αισθητά την περίμετρο της μέση τους και είχαν μειώσει την η αρτηριακή τους πίεση. Όλα αυτά ισοδυναμούν με μείωση κατά 15% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Σημειώνεται ότι όλοι οι εθελοντές έκαναν καθιστική ζωή: ασχολούνταν με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα επί λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα και ανέβαιναν με τα πόδια λιγότερες από 10 σκάλες την ημέρα.

premium.paratiritis

 

Πώς να κάνεις συγκλονιστικά οπίσθια ανεβαίνοντας τις σκάλες

Μένεις στον πρώτο; Δεν πειράζει. Ώρα να επισκεφθείς τον ωραίο γείτονα στον πέμπτο, μια και δυο και τρεις φορές, προκειμένου να γυμνάσεις και τους γλουτούς.

Κανένα γυμναστήριο και κανένας μαραθώνιος στο πάρκο της γειτονιάς, γύρω γύρω με ακουστικά στ’ αυτιά προκειμένου να πετύχεις το τέλειο κορμί για το μπικίνι: τώρα μπορείς να κάνεις την απόλυτη γυμναστική στην πολυκατοικία σου και να έχεις θεαματικά αποτελέσματα. (Εντάξει και πριν μπορούσες, αλλά δε θα ακουγόταν το ίδιο βαρύγδουπο).

Οι σκάλες που σε οδηγούν από το σπίτι στην εξώπορτα και τούμπαλιν λοιπόν, είναι το βασικό σου όπλο στη μάχη με τα καλλίγραμμα, στρογγυλά και τουρλωτά οπίσθια. Χρειάζεται μόνο να πας μερικές βόλτες στους άλλους ορόφους και θα δεις αμέσως θεαματικά αποτελέσματα στο πίσω σύστημα.

Η βασική συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις, είναι να προσέχεις όταν τοποθετείς το πόδι σου στο επόμενο βήμα, έτσι ώστε να ασκείς την πίεση στη φτέρνα σου προκειμένου να σταθείς, για να ενεργοποιήσεις τους μύες που βρίσκονται κατά μήκος του πίσω μέρους των ποδιών.

Στο πρόγραμμα παρακάτω, θα βρεις έναν συνδυασμό ασκήσεων ώστε να γυμνάσεις γλουτούς και μύες ποδιών απ’ όλες τις μεριές. Η ταχύτητα και η ένταση του προγράμματος είναι δικό σου θέμα, αλλά εννοείται πως όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερα τ’ αποτελέσματα.

Διπλά σκαλιά: Ανέβα τα σκαλιά δύο – δύο χρησιμοποιώντας τα πόδια σου εναλλάξ. Σε αυτή την άσκηση εστιάζεις στους γλουτούς, αρκεί να θυμάσαι να στηρίζεσαι στις φτέρνες και όχι στις μύτες των ποδιών σου.

Άρσεις ποδιών: Βάλε τις παλάμες σου στα κάγκελα ή την κουπαστή για να έχεις ισορροπία και κλώτσα προς τα πίσω με το δεξί σου πόδι. Κράτησέ το στον αέρα για ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια άλλαξε πόδια και κάνε το ίδιο και με το αριστερό. Βεβαιώσου ότι το πόδι σου είναι στην ευθεία και ότι δεν καμπουριάζεις. Δεν έχει καμία σημασία πόσο ψηλά φτάνει το πόδι σου όταν κλωτσάς.

Απλά βήματα: Ανέβα τα σκαλιά κανονικά, όπως κάνεις κάθε μέρα. Προσπάθησε να κρατήσεις τα χέρια σου κολλημένα στο σώμα σου για αυξημένη δυσκολία. Περίπου στα δύο λεπτά, οι τετρακέφαλοι θα καίνε.

Οκταράκια: Μετακινήσου πλαγίως, σταυρώνοντας το πόδι πάνω από το άλλο καθώς κάνεις το βήμα για να πας στο επόμενο σκαλοπάτι.

Πρόγραμμα 30 λεπτών

3′ Απλά βήματα

1′ Διπλά σκαλιά

1′ Άρσεις ποδιών

1′ Απλά βήματα

2′ Οκταράκια

2′ Απλά βήματα

*Επανάλαβε τρεις φορές το πρόγραμμα με ένα λεπτό διάλειμμα ενδιάμεσα σε κάθε φορά.

 

www.ladylike.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr