Οι πιο εύκολες σπιτικές συνταγές ομορφιάς για να είσαι πάντα όμορφη

Οι πιο εύκολες σπιτικές συνταγές ομορφιάς για να είσαι πάντα όμορφη

Μάθε τις πιο εύκολες σπιτικές συνταγές ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στην άνεση του σπιτιού σου. Όμορφη και λαμπερή χωρίς έξοδα.

Φυσικές συνταγές ομορφιάς

Όλες μας θέλουμε να είμαστε περιποιημένες και όμορφες. Σκεφτόμαστε όμως ότι η ομορφιά κοστίζει, και όλο αναβάλουμε την επίσκεψη στην αισθητικό, στο κομμωτήριο ή στο spa. Μπορούμε όμως να έχουμε σχεδόν επαγγελματικά αποτελέσματα και στο σπίτι, και μάλιστα με φυσικά υλικά.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

Το λεμόνι, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στην υγεία και την ομορφιά. Η βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή που περιέχει συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρικής γήρανσης και διεγείρουν την ζωτικότητα. Λίγες σταγόνες λεμονιού στο νερό μας το πρωί αρκούν.

Ο χυμός ενός λεμονιού διαλυμένος σε ένα ποτήρι νερό έχει τονωτική δράση για το δέρμα, καθαρίζει την επιδερμίδα και επιτρέπει την καταπολέμηση της ακμής. Ξανθαίνει ακόμη περισσότερο τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά και καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής. Λίγες μόνο σταγόνες αιθέριου ελαίου εμπλουτίζουν κρέμες, μάσκες και χειροποίητα σαμπουάν.

Το ξύδι, επίσης, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στον καθαρισμό του δέρματος. Λίγες κουταλιές της σούπας μαλακώνουν το νερό και κάνουν τα μαλλιά λαμπερά, ειδικά τα σκουρόχρωμα, όταν το χρησιμοποιούμε μετά το λούσιμο. Επίσης βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας. Άλλη χρήση του είναι στο … πεντικιούρ, καθώς βοηθά στο μαλάκωμα των σκληρύνσεων και των κάλων. Οι πιο χρήσιμες σπιτικές συνταγές ομορφιάς.

Κάθε βράδυ, κάντε ζεστό ποδόλουτρο για 15 λεπτά. Μέσα σε μία λεκάνη με νερό ρίξτε ξύδι και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε λίτρο νερού. Αν η σκλήρυνση δεν σας πονά, πριν προσθέσετε το ξύδι και πριν βάλετε έναν επίδεσμο, μπορείτε να τρίψετε ελαφρά με μια ελαφρόπετρα. Αν πονάτε, το καλύτερο είναι να φτιάξετε ένα κατάπλασμα και να το αφήσετε στο πόδι σας μία ολόκληρο μέρα. Για να το φτιάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα κισσού (είναι εύκολο να βρείτε) τα οποία έχετε μουσκέψει μέσα σε ξύδι για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ντεμακιγιάζ, που ταυτόχρονα ενυδατώνει την επιδερμίδα. Άλλη χρήση του είναι ως απολεπιστικό. Για απολέπιση στο πρόσωπο ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με μία κουταλιά ζάχαρη. Για απολέπιση στο σώμα ανακατέψτε μία κουταλιά ελαιόλαδο με μία κουταλιά αλάτι. Αν ανακατέψετε ένα φλιτζάνι ωμό ελληνικό καφέ με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, θα έχετε ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Απλώνετε το μείγμα με ανοδικές κινήσεις στις προβληματικές περιοχές και ξεπλένετε μετά από δέκα λεπτά. Μία κουταλιά του γλυκού ζεστό ελαιόλαδο είναι ό,τι πρέπει για νύχια χωρίς πετσάκια. Κάνετε μασάζ γύρω από κάθε νύχι το βράδυ, και θα έχετε πάντα απαλά χέρια.

Όλες οι λύσεις που σας προτείνουμε είναι φυσικές, οικολογικές και, κυρίως, οικονομικές. Όλες οι γυναίκες μπορούμε να λάμψουμε με ελάχιστα χρήματα. Αρχίστε τη δοκιμή από σήμερα με αυτές τις σπιτικές συνταγές ομορφιάς!

www.eisaimonadiki.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr