Μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο – 4 Διαφορετικές

Μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο – 4 Διαφορετικές

Μία επιδερμίδα ενυδατωμένη και απαλή δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει! Για την καλή ενυδάτωση του δέρματος απαιτούνται τα εξής: μια αποδοτική μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο ή άλλα συστατικά, καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας, κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και μπόλικου νερού.

Επί του παρόντος, θα μείνουμε στο πρώτο κομμάτι, στη μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο. Θα δούμε 4 διαφορετικές χειροποίητες ενυδατικές μάσκες, κύριο συστατικό των οποίων είναι το συγκεκριμένο λαδάκι.

Τα οφέλη του είναι πολλά (δες ενδεικτικά τα άρθρα: «Αμυγδαλέλαιο για μαλλιά – Οφέλη και χρήσεις» και «Συνταγές ομορφιάς με αμυγδαλέλαιο – Για νύχια, μαλλιά, σώμα, ντεμακιγιάζ και αδυνάτισμα»). Πάμε να δούμε ξεχωριστά καθεμία μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο!

Μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο – 4 Διαφορετικές

1) Με 3 υλικά για βελούδινη επιδερμίδα
Εδώ σου έχουμε μία μάσκα που φτιάχνεται από 3 υλικά. Σχετικά οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική. Μπορείς να την εφαρμόζεις μέχρι και 1 φορά ανά 15 ημέρες ή σπανιότερα, ανάλογα τη διάθεσή σου. Είναι ενισχυτική, χαρίζει έξτρα ενυδάτωση και απαλότητα στο δέρμα σου, το κάνει λείο, λαμπερό και βελούδινο!

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Τα υλικά είναι:
3 βερίκοκα
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο και
Περίπου 30 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά.

Ετοιμασία και Χρήση:
Πλένεις καλά, τεμαχίζεις και πολτοποιείς τα βερίκοκα στο μπλέντερ. Προσθέτεις το λάδι και την κρέμα γάλακτος. Ξαναχτυπάς καλά μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο μείγμα. Μπροστά στα μάτια σου έχεις έτοιμη μία πολύ καλή μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο.

Αφού έχεις κάνει το ντους σου ή έχεις απλώς ξεπλυθεί με νεράκι, απλώνεις με καθαρά χέρια τη μάσκα στο πρόσωπό σου. Την αφήνεις να δράσει για τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά της ώρας, προτού την αφαιρέσεις με μπόλικο νερό από τη βρύση.

Tips:
Φτιάχνοντας διπλάσια ποσότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εν λόγω μάσκα και σε όλο το σώμα σου. Ή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου που θεωρείς ότι χρειάζονται ενίσχυση της ενυδάτωσης.

Σε περίπτωση που εφαρμόσεις αυτή τη μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο στο σώμα, να σε συμβουλεύσουμε ότι: μπορείς να βάλεις πρώτα σε όλη την μπροστινή πλευρά του σώματός σου, ώστε να ξαπλώνεις πάνω σε κάποια πετσέτα ανάσκελα, να την ξεπλύνεις. Ύστερα, απλώνεις τη σπιτική μάσκα στη μισή οπίσθια πλευρά του σώματός σου, ξαπλώνεις μπρούμυτα μέχρι να περάσει η ώρα και την ξεπλένεις. Εναλλακτικά, την βάζεις εξαρχής παντού και περιμένεις όρθια μέχρι να περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα. Αν σου έχει βγει πολύ ρευστή, μπορείς να προσθέσεις κι άλλα βερίκοκα.

2) Με 3 υλικά για τόνωση, λάμψη και ενυδάτωση
Μια από τις καλύτερες ενυδατικές μάσκες προσώπου που μπορείς να φτιάξεις εξίσου εύκολα είναι η παρούσα. Η συνταγή αυτή απαιτεί τρία υλικά που βρίσκεις εύκολα. Όσον αφορά στο αμυγδαλέλαιο μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία, σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή ακόμα και σε μαγαζιά με καλλυντικά. Το έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα μας, ωστόσο επιλέξαμε να το επισημάνουμε κι εδώ. Προτείνεται η εφαρμογή της μάσκας αυτής μέχρι 1 φορά ανά 15 ημέρες.

Τα υλικά είναι:
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
1 μικρό ή μεσαίο ωμό αβγό και
10 ml αμυγδαλέλαιο.

Ετοιμασία και Χρήση:
Βάζεις σε ένα μπολ τα 3 υλικά και τα ανακατεύεις. Φρόντισε να χτυπήσεις καλά το αβγό προκειμένου να σου αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερο δυσάρεστη μυρωδιά.

Στην συνέχεια εφαρμόζεις την μάσκα στο πρόσωπό σου με καθαρά χέρια. Την αφήνεις για 15 με 20 λεπτά να δράσει. Φροντίζεις στο τέλος να την ξεπλύνεις με αρκετό κρύο νερό και να στεγνώσεις το πρόσωπό σου χωρίς να το τρίψεις.

3) Με 4 υλικά για ενυδάτωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των ρυτίδων

Πρόκειται για μία από τις καλές σπιτικές μάσκες με αμυγδαλέλαιο που χαρίζουν την πολυπόθητη αντιγήρανση. Παράλληλα, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα του προσώπου. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς μέχρι και 1 φορά την εβδομάδα.

Τα υλικά είναι:
1 κουταλιά της σούπας από μέλι
1 κρόκος από αβγό
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά και
2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο.

Ετοιμασία και Χρήση:
Σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνεις μόνο τον κρόκο από ένα αβγό. Προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ρίχνεις μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Και τέλος, τα 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Με ένα πιρούνι, ανακατεύεις καλά και αναμειγνύεις τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θέλουμε να πάρουν την κλασική κρεμώδη μορφή, αυτή που έχουν οι μάσκες προσώπου ή οι ενυδατικές κρέμες. Λόγω του κρόκου και της άσχημης μυρωδιάς του, θα χρειαστούν μερικά λεπτά ανακατέματος.

Εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, φροντίζοντας να έχεις καθαρά χέρια και αμακιγιάριστο δέρμα. Την αφήνεις να δράσει για 15 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς ξεπλένοντας με άφθονο δροσερό νερό. Στεγνώνεις το πρόσωπο και το λαιμό σου με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας μία καθαρή βαμβακερή πετσετούλα. Δεν το τρίβεις!

Tip:
Λόγω του αβγού που περιέχει, καλό είναι να ξεπλένεις έπειτα το πρόσωπό σου με κάποιο ήπια αρωματισμένο σαπούνι. Γιατί καμία μας δε θέλει να παραμένει μία τέτοια μυρωδιά πάνω της!…

4) Με 4 υλικά για πολλά αποτελέσματα
Κι όταν λέμε πολλά αποτελέσματα εννοούμε τα εξής: ομοιομορφία στην εικόνα του προσώπου, απαλλαγή από διχρωμίες, βελτίωση της όψης αλλά και της υγείας της επιδερμίδας του προσώπου, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος, απαλότητα και εις βάθος ενυδάτωση, καλή απολέπιση χωρίς να είναι «σκληρή» ή ακατάλληλη για ορισμένους τύπους επιδερμίδας και προστασία της επιδερμίδας από ρύπους και μικροοργανισμούς. Δε συμφωνείς, μετά από όλα αυτά, ότι πρόκειται για μία must μάσκα ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο; Ή, καλύτερα, για μία υπέροχη σπιτική μάσκα με πολλαπλά οφέλη; Μπορείς να εφαρμόζεις τη συγκεκριμένη πολυχρηστική μάσκα μέχρι 1 φορά ανά 10 ημέρες.

Τα υλικά είναι:
15 ml αμυγδαλέλαιο
5 γραμμάρια αλεσμένος καφές
10 γραμμάρια λευκή ή καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και
3 γραμμάρια κανέλλα σε σκόνη (= ½ κουταλάκι του γλυκού).

Ετοιμασία και Χρήση:
Σε ένα μπολ, βάζεις πρώτα τη βάση σου που είναι το almond oil. Προσθέτεις στο σκεύος και τα υπόλοιπα υλικά που αναγράφονται με την ίδια σειρά. Με ένα ξύλινο εργαλείο (π.χ. μια ξύλινη κουτάλα) τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, απλώνεις τη σπιτική πολυχρηστική μάσκα. Κάνεις ελαφρές κινήσεις με τα δάκτυλα προκειμένου να απορροφηθεί πιο καλά. Την αφήνεις να δράσει για τουλάχιστον 20 – 25 λεπτά της ώρας και την αφαιρείς με δροσερό νερό από τη βρύση. Βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα λόγω της ζάχαρης και του καφέ που θα έχουν κάνει και απολέπιση, οπότε το δέρμα χρειάζεται κατόπιν ενυδατική κρέμα.

Tip:
Μπορείς να διπλασιάσεις, να τριπλασιάσεις ή ακόμη και να τριπλασιάσεις όλες τις ποσότητες. Προκειμένου να φυλάξεις τη μάσκα προσώπου με αμυγδαλέλαιο και άλλα 3 υλικά για πολύ καιρό. Απαιτείται θερμοκρασία δωματίου, σκιερό μέρος, γυάλινο δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλη η ποσότητα του μείγματος εντός 2 μηνών.

Συμβουλή για όλες τις ενυδατικές μάσκες που αναφέρθηκαν
Όλες οι μάσκες ενυδάτωσης με αμυγδαλέλαιο και άλλα 2 ή 3 υλικά μπορούν ακίνδυνα να αξιοποιηθούν σε όλο το πρόσωπο. ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται, φυσικά, η περιοχή των ματιών. Αλλά συμπεριλαμβάνονται τα χείλη (εάν το επιθυμείς) και ο λαιμός.

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr