Πως να διατηρήσω το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μου

Πως να διατηρήσω το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μου

Πως να κρατήσει παραπάνω το χρώμα των μαλλιών

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα με πολλούς φανατικούς υποστηρικτές. Είναι το χρώμα της έντασης και του πάθους, το χρώμα που μαγνητίζει το βλέμμα. Και παρόλο που σχεδόν όλες οι γυναίκες λατρεύουν το κόκκινο, είναι πολύ λίγες αυτές που τολμάνε τελικά να βάψουν τα μαλλιά τους σε αυτό το χρώμα.

Οι βαφές μαλλιών όλων των εταιρειών έχουν πολύ μεγάλη γκάμα των αποχρώσεων του κόκκινου στο χρωματολόγιο τους. Από καστανό που κοκκινίζει λίγο έως έντονο τριανταφυλλί και ακαζού, σίγουρα θα βρείτε κάποια απόχρωση που να ταιριάζει τόσο στο στυλ όσο και στην επιδερμίδα σας.

Ωστόσο, όπως πιθανόν έχετε ακούσει σε πολλές περιπτώσεις το χρώμα μπορεί να να βγει εντελώς διαφορετικό από την αρχική επιλογή. Και μάλιστα αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα μόνο με το κόκκινο, αλλά με τα περισσότερα, αν όχι με όλα τα χρώματα.

Διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου στα μαλλιά και πως να διατηρήσετε το χρώμα

Παρακάτω θα δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το κόκκινο χρώμα φωτεινό και λαμπερό για περισσότερο χρόνο.

Η πρώτη βαφή καλό είναι να γίνει στο κομμωτήριο

Εφόσον αποφασίσαμε να τολμήσουμε το κόκκινο στα μαλλιά μας, καλό θα ήταν να το συζητήσουμε με κάποιον ειδικό επίτ του θέματος, δηλαδή με τον κομμωτή ή την κομμώτρια μας.

Κι αυτό γιατί μόνο αυτός/ή μπορεί να μας πει με βεβαιότητα αν η συγκεκριμένη απόχρωση που επιλέξαμε ταιριάζει με την επιδερμίδα μας ή διαφορετικά να μας προτείνει κάποια άλλη αντίστοιχη.

Καλό είναι να κάνουμε την πρώτη βαφή στο κομμωτήριο για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα
Η πρώτη βαφή θα πρέπει να γίνεται στο κομμωτήριο και όχι στο σπίτι, γιατί το κόκκινο είναι δύσκολο χρώμα και αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία είναι πολύ εύκολο να καταλήξεις με τελείως διαφορετική απόχρωση από αυτήν που έχεις διαλέξει.

Μετά από την πρώτη βαφή μπορούμε αν θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι ή να συνεχίσουμε στο κομμωτήριο για μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για κάθε επόμενη βαφή

Ανάμεσα στις βαφές

Όταν βάφουμε τα μαλλιά μας, ο χρόνος ανάμεσα στις βαφές διαφέρει ανάλογα με τον ρυθμό που μακραίνουν τα μαλλιά μας. Άλλοι παράγοντες που επηρρεάζουν τη συχνότητα της βαφής είναι η απόκλιση του χρώματος που επιλέξαμε από το φυσικό μας χρώμα ή η παρουσία μεγάλου αριθμού λευκών τριχών.

τα κόκκινα μαλλιά θέλουν συχνότερη επανάληψη της βαφής και μάλιστα πρέπει να βάφονται όλα και όχι μόνο πχ η ρίζα
Μια ακόμη ιδιαιτερότητα του κόκκινου χρώματος είναι ότι η κάθε βαφή δεν πρέπει να καθυστερεί περισσότερες από 4 με 6 εβδομάδες, επειδή το χρώμα ξεθωριάζει. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να βάφουμε κάθε φορά όλο το μήκος των μαλλιών και όχι μονάχα τη ρίζα όπως μπορούμε να κάνουμε για άλλα χρώματα.

Επίσης, μαζί με τη βαφή δεν θα πρέπει να κάνουμε ανταύγιες, γιατί το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι αβέβαιο.

Δεν κάνουμε επίσης έντονες χημικές διεργασίες, όπως είναι για παράδειγμα η ισιωτική ή η περμανάντ, στα μαλλιά μας, καθώς οι διαδικασίες αυτές επιβαρύνουν πολύ το μαλλί και εν΄δεχεται να φθείρουν σημαντικά την τρίχα.

Πως να μεγιστοποιήσετε τον χρόνο μεταξύ δύο διαδοχικών βαφών

Ένας τρόπος για να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τη βαφή, είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο προϊόν για τις ρίζες των μαλλιών μας. Τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως είτε σε μορφή πούδρας είτε σε σπρέι.

υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καθυστερήσουμε την επανάληψη της βαφής καλύπτοντας τα λευκά στη ρίζα της τρίχας
Τα προϊόντα αυτά εφαρμόζονται στις ρίζες των μαλλιών καλύπτοντας τόσο το φυσικό μας χρώμα, όσο και τα όποια λευκά. Επιλέγουμε συνήθως έναν τόνο πιο σκούρο από την βαφή γιατί το χρώμα στην περίπτωση αυτή ανοίγει αρκετά.

Τέλος, ανάμεσα στις βαφές μπορούμε να κάνουμε ένα ρεφλέ, μια τεχνική με συμπληρωματικές αποχρώσεις γίνεται στο κομμωτήριο μετά την βαφή ή ανάμεσα στις βαφές (κάτι σαν αντάυγιες) ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο χρωμοσαμπουάν για να τονώσουμε, αλλά και να ζωντανέψουμε το χρώμα.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το λούσιμο

Το συχνό λούσιμο έτσι κι αλλιώς δεν κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού μας. Πολύ περισσότερο δε, όταν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα, τότε συμβάλλει αρκετά και στο ξεθώριασμα του χρώματος.

Ειδικότερα, τα μαλλιά που είναι βαμμένα κόκκινα ξεθωριάζουν πολύ περισσότερο, αλλά και πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα.


Tip!
Ένα μικρό tip για να διατηρηθεί το χρώμα έντονο και φωτεινό και να καθυστερήσει το ξεθώριασμα είναι να μην λούσουμε τα μαλλιά μας τις επόμενες 48 ώρες από τη βαφή.

Ουσιαστικά, αφήνοντας άλουστα τα μαλλιά μας τις δύο επόμενες μέρες από τη βαφή, κλειδώνει καλύτερα το χρώμα στην τρίχα, και άρα θα έχει και αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια.

Γενικά, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να περιορίσουμε το λούσιμο των μαλλιών μας σε δύο φορές την εβδομάδα ή και ακόμη πιο αραιά αν μπορούμε.

Για αυτό τον λόγο, όσες έχουμε βαμμένα κόκκινα μαλλιά θα πρέπει να επενδύσουμε σε ένα καλό dry shampoo για στεγνό καθάρισμα των μαλλιών μας στο ενδιάμεσο. Τα σαμπουάν αυτά βοηθούν στην αίσθηση καθαριότητας των μαλλιών μας χωρίς να ξεθωριάζει το χρώμα.

Προσοχή!
Όταν λουζόμαστε, αποφεύγουμε το ζεστό νερό ιδίως στο ξέβγαλμα. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιούμε δροσερό νερό χειμώνα καλοκαίρι.

Αποφύγετε το μπάνιο στη θάλασσα και την πισίνα

Μείνετε μακριά από πισίνες. Τα κόκκινα μαλλιά και το χλώριο της πισίνας δεν πάνε μαζί. Όσο κι αν μας αρέσει το κολύμπι στην πισίνα, όταν έχουμε βαμμένα κόκκινα μαλλιά πρέπει να το αποφύγουμε. Κι αυτό γιατί το χλώριο ξεβάφει το χρώμα με ως εκ τούτου τα μαλλιά μας φαίνονται θαμπά.

Το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας βλάπτει σοβαρά το χρώμα των μαλλιών μας και ιδίως το κόκκινο
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη θάλασσα. Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας κάνουν κακό τόσο στο χρώμα των μαλλιών μας (και ειδικότερα στο κόκκινο), όσο και στη γενικότερη υγεία τους.

Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γλυτώσουμε τον πρόωρο αποχρωματισμό. Για παράδειγμα, προκειμένου να προστατεύσουμε το χρώμα των μαλλιών μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό σκουφάκι κολύμβησης ή απλώς να φροντίσουμε να μην βρέχονται τα μαλλιά μας όσο κολυμπάμε, έχοντας τα δεμένα ψηλά.

Αν αποφασίσουμε να βπυτήξουμε και τα μαλλιά μας στο νερό, φροντίζουμε μόλις βγούμε από τη θάλασα ή την πισίνα να ξεβγάλουμε αμέσως για να φύγει το αλάτι ή το χλώριο αντίστοιχα.

Επιλέξτε ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

Μετά τη βαφή, η φροντίδα μαλλιών δεν θα πρέπει να γίνεται με τα κλασικά προϊόντα που χρησιμοποιούσατε μέχρι εκείνη την στιγμή, αλλά με ειδικά προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά.

Συγκεκριμένα, ειδικά για τα κόκκινα μαλλιά, υπάρχουν ακόμα πιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως πχ σαμπουάν, conditioner, μάσκες, λάδια κλπ τα οποία περιέχουν ειδικές φόρμουλες που βοηθούν στη διατήρηση του ευαίσθητου χρώματος.

Προτιμήστε προϊόντα περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για κόκκινα μαλλιά
Επίσης, όπως είπαμε και πιο πάνω, μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο dry shampoo για στεγνό καθάρισμα των μαλλιών σας μεταξύ των λουσιμάτων.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα

Ένας ακόμα εχθρός του κόκκινου χρώματος είναι η θερμότητα, η οποία μπορεί να είναι φυσική (όπως πχ αυτή από τον ήλιο) ή τεχνητή πχ από τα διάφορα εργαλεία του styling.

Η προστασία από τη φυσική θερμότητα, δηλαδή τις ακτίνες του ήλιου, γίνεται με τη χρήση αντηλιακού μαλλιών κάθε φορά που εκθέτουμε τα μαλλιά μας τον ήλιο ιδίως το καλοκαίρι.

Η τεχνητή θερμότητα θα πρέπει και αυτή να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Η θερμότητα από το ψαλίδι για τις μπούκλες ή το ισιωτικό για παράδειγμα φθείρει πάρα πολύ το κόκκινο χρώμα.

περιορίστε όσο μπορείτε τις συσκευές styling που παράγουν θερμότητα προκειμένου να διατηρήσετε περισσότερο χρόνο το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας
Επομένως μία λύση είναι να περιορίσετε κατά το δυνατόν το styling υιοθετώντας ένα πιο ατημέλητο look.

Εάν όμως δεν σας αρέσει και πολύ η συγκεκριμένη ιδέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για την προστασία των μαλλιών σας από τη θερμότητα κατά το styling.

Επίσης, καλό θα ήταν να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα, τόσο στο πιστολάκι, όσο και στο ισιωτικό, αλλά και στο ψαλίδι για τις μπούκλες, έτσι ώστε να προστατεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σας.

Διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή

Για το τέλος αφήσαμε μια γενική συμβουλή. Ο βασικότερος ίσως κανόνας για να διατηρήσουμε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μας, όπως άλλωστε και κάθε χρώμα, είναι να διατηρούμε τα μαλλιά μας πάντοτε υγιή.

Κι αυτό γιατί τα ενυδατωμένα και χωρίς ψαλίδα μαλλιά ανταποκρίνονται καλύτερα στην όποια βαφή επιλέξουμε και κατά συνέπεια το χρώμα διαρκεί για αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

αν διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή, ενυδατωμένα και λαμπερά, το κόκκινο χρώμα θα διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ζωηρό και ζωντανό
Επομένως, πρέπει να φροντίζουμε πρωτόιστως την υγεία των μαλλιών μας. Πρέπει να τα κόβουμε συχνά, να τα ενυδατώνουμε με μάσκες, γαλακτώματα κλπ και να αποφεύγουμε να τα ταλαιπωρούμε με ισιωτικές και περμανάντ, ιδίως αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το αγαπημένο μας κόκκινο χρώμα θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια και φωτεινότητα. Το ξεθώριασμα θα μειωθεί, ο χρόνος ανάμεσα στις βαφές θα είναι ο μέγιστος δυνατός και τα μαλλιά μας θα είναι υγιή και λαμπερά.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κι εσείς το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας;

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr