10 τρικ μακιγιάζ που κρύβουν χρόνια

10 τρικ μακιγιάζ που κρύβουν χρόνια

Υιοθετήστε αυτά τα κόλπα στο μακιγιάζ και θα δείχνετε πολλά χρόνια νεότερη.

Χρησιμοποιήστε τα πινέλα ως “όπλα” κατά της γήρανσης και μάθετε τα μυστικά για να “κερδίσετε” χρόνια. Είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε, αρκεί να ακολουθήσετε αυτά τα τρικ μακιγιάζ.

Ξεκινήστε με το primer
Αν είστε σε ηλικία που έχετε γελάσει αρκετά (!) και έχετε ρυτιδούλες γύρω από το στόμα, μια αλλαγή στις συνήθειες του μακιγιάζ μπορεί να σας δώσει μια πιο φρέσκια, νεότερη όψη.

Το δέρμα μας ξηραίνεται και λεπταίνει όσο μεγαλώνουμε, έτσι προϊόντα που χρησιμοποιούσατε πέντε χρόνια πριν μπορεί σήμερα να μην “κάθονται” καλά στο δέρμα. Σύμφωνα με τον Robin Rylant, celebrity makeup artist, αυτό που χρειάζεστε τώρα είναι ένα primer καλής ποιότητας που γεμίζει τις μικρές ρυτίδες, κάνοντάς τις λιγότερο ορατές.

Ξεχάστε την παχιά βάση
Βάζοντας foundation απευθείας σε μια πιο ώριμη επιδερμίδα, είναι πιθανό να προσθέτεις χρόνια στην εμφάνισή σας. Αυτό το βαρύ στρώμα τείνει να “σπάει” τονίζοντας τις λεπτές ρυτίδες -αντί να τις καλύπτει.

Η σωστή ρουτίνα για τις μεγαλύτερες γυναίκες είναι η εξής: ενυδάτωση, primer και μετά ένα ελαφρύ υγρό foundation για επιπλέον υγρασία που δείχνει την επιδερμίδα φρέσκια και υγιή. Ο Rylant προτείνει να απλώσετε τα προϊόντα με απαλά χτυπήματα με ένα σφουγγαράκι αντί να τα εφαρμόσετε με τα δάχτυλα.

Αποφύγετε τα λάθη στο μακιγιάζ ματιών
Για ένα κολακευτικό μακιγιάζ ματιών απαιτείται ακρίβεια. Δυστυχώς, η όραση τείνει να φθείρεται με το χρόνο. “Αν δεν βλέπετε το ίδιο καλά όσο πριν, μπορεί να μην βάφετε σωστά τα μάτια”, λέει ο Rylant. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι υπερβολική σκιά ή eyeliner που δεν έχει απλωθεί σωστά.

Η λύση: “Κάντε δώρο στον εαυτό σας έναν καλό μεγεθυντικό καθρέφτη”.

Βελτιώστε το σχήμα των ματιών
Όσο μεγαλώνουμε, τα βλέφαρα τείνουν να πέφτουν, έτσι ο στόχος είναι να τραβήξουμε την προσοχή μακριά από το βλέφαρο προς το ίδιο το μάτι. Το eyeliner είναι το μυστικό.

Απλώστε το σε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων, επάνω και κάτω. Αυτό θα βελτιώσει το σχήμα των ματιών και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο πυκνών βλεφαρίδων. Χρησιμοποιήστε απαλές σκιές ματιών, σε μικρές ποσότητες.

Τονίστε τα φρύδια
“Τα φρύδια είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή πλαισιώνουν το πρόσωπο”, λέει ο Rylant. Όμως τα φρύδια τείνουν να γίνονται πιο λεπτά και να γκριζάρουν όσο μεγαλώνουμε.

Για να αποκτήσεετε ξανά φρύδια, ο Rylant συστήνει να χρησιμοποιείτε ένα μολύβι φρυδιών που ταιριάζει στο χρώμα σας. Απλώστε λίγη πούδρα πάνω από το μολύβι, για να το βοηθήσετε να σταθεροποιηθεί.

Σταθεροποιήστε το κραγιόν μέσα στο περίγραμμα
Λίγα πράγματα τραβάνε τόσο πολύ την προσοχή στις ρυτίδες γύρω από το στόμα όσο ένα κραγιόν που “ξεχειλίζει”. Αυτό συμβαίνει επειδή το κραγιόν είναι ένα είδος κρέμας, και τείνει να γλιστράει – και προτιμά να γλιστράει στις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλια.

Για να εμποδίσετε το χρώμα να ξεφύγει, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν και μετά περάστε τα χείλια με μια βάση προτού απλώσετε το κραγιόν.

Κρατήστε τα χείλη ενυδατωμένα
Ακόμη και το καλύτερης ποιότητας makeup δεν θα μπορεί να καλύψει τα ξηραμένα, ξεφλουδισμένα χείλη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα ενυδατώνετε τακτικά. “Τα lip balm με shea butter, βαζελίνη ή βιταμίνη Ε είναι πολύ αποτελεσματικά”, λέει ο Ryant.

Προτιμήστε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας για να προστατέψετε τα χείλη από τον ήλιο. Αν χρησιμοποιείτε κραγιόν μεγάλης διάρκειας, βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφήσει να στεγνώσει εντελώς προτού απλώσετε από πάνω ένα lip balm.

Πιο λευκά δόντια
Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών κηλίδων ώστε τα δόντια σας να δείχνουν σχεδόν έναν τόνο πιο λευκά.

Για βαθύτερο αποτέλεσμα δοκιμάστε μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης. Έχετε όμως υπόψη πως μπορεί να χρειαστούν πάνω πάνω μία επισκέψεις για να αποκτήσετε τον επιθυμητό τόνο.

Αναζωογονήστε τα κουρασμένα μάτια
Αν τα μάτια σας δείχνουν κουρασμένα, η πιο προφανής λύση είναι να ξεκουράζεστε περισσότερο. Ο ύπνος πυροδοτεί την απελευθέρωση των ορμονών που βοηθούν το δέρμα να παραμένει χοντρό και πιο ελαστικό.

Για να μειώσετε το πρήξιμο, περιορίστε το αλάτι στη διατροφή σας και πίνετε άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ανακουφίσετε τα πρησμένα μάτια με δροσερές ροδέλες αγγουριού ή χρησιμοποιημένα και υγρά φακελάκια τσαγιού.

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Μειώστε τους μαύρους κύκλους
Ο επαρκής ύπνος συμβάλει επίσης στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σου. Σε κάποιους ανθρώπους, όμως, οι κύκλοι αυτοί οφείλονται στην ύπαρξη πολλής χρωστικής στο δέρμα τους.

Σε αυτή την περίπτωση, οι κρέμες που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως ρετινόλη, υδροκινόνη, πράσινο τσάι ή βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν. Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε ένα concealer έναν τόνο ανοιχτότερο από το δέρμα σας και σε κίτρινη απόχρωση.

Πηγή: Shape.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr