Θες να αποκτήσεις το πιο λαμπερό δέρμα; Ανακάλυψε τις εξής 5 τροφές

Θες να αποκτήσεις το πιο λαμπερό δέρμα; Ανακάλυψε τις εξής 5 τροφές

Ποιες τροφές εμπεριέχουν όσα χρειάζεται ένα λαμπερό δέρμα;

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Φιστίκια
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Ασταξανθίνη
Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
Ποιες τροφές εμπεριέχουν όσα χρειάζεται ένα λαμπερό δέρμα;
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Φιστίκια
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Ασταξανθίνη
Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

 

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες λουτεΐνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την βελτίωση της ελαστικότητας, την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, καθώς και την ενυδάτωση του. Ακόμα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλει στην διόρθωση του DNA, διατηρώντας και δημιουργώντας νέα κύτταρα. Επίσης περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν την νεότητα του δέρματος. Τέλος είναι πλούσια σε βιταμίνες C και E. Πιο συγκεκριμένα η βιταμίνη C, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης κολλαγόνου για το ανθρώπινο σώμα, καθώς επίσης περιέχει και ασκορβικό οξύ, το οποίο είναι ένα από τα απαραίτητα φυσικά αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ο οργανισμός, για την μέγιστη καλή λειτουργία του. Όσον αφορά την βιταμίνη Ε, προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, όπως η UV ακτινοβολία. (1)

Φιστίκια

Τα φιστίκια, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά (θειαμίνη) και βιταμίνες (Β6). Ακόμα περιέχουν το αμινοξύ L-αργινίνη, το οποίο είναι πρόδρομος του μονοξειδίου του αζώτου, ένα μόριο που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία μας και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αιματώνεται με περισσότερο οξυγονωμένο αίμα το δέρμα, άρα να προσλαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τέλος περιέχει νιτρικό οξείδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του κολλαγόνου, καθώς και για την επισκευή της φθοράς των ιστών. 

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Τα λιπαρά οξέα, εκτός από την απαραίτητη χρησιμότητα τους, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και στην καλύτερη διευκόλυνση της όρασης, βοηθούν και στην υγεία του δέρματος. Συγκεκριμένα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, διατηρούν υγιείς τις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος, οι οποίες είναι υπεύθυνες, για την ελαστικότητα και την απορρόφηση της κατάλληλης ποσότητας νερού.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βρίσκονται:

Στα λιπαρά ψάρια όπως (σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες, ρέγγα, αντζούγιες)
Καρύδια
Λιναρόσπορος
Σπόροι chia 
Ασταξανθίνη

Η ασταξανθίνη, βρίσκεται στα εξής φαγητά:

Γαρίδες
Καραβίδες
Κριλ
Άγριος σολομός
Φύκια
Αστακός
Πέστροφα

Μια από τις ιδιότητες της ασταξανθίνης, είναι ότι εμποδίζει την UV ακτινοβολία να εισέλθει στο δέρμα, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή του. Ακόμα, θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά για το ανθρώπινο σώμα, διότι μειώνει τις ρυτίδες, αυξάνει την ελαστικότητα και την υγρασία του δέρματος, αυξάνει την απαλότητα και μειώνει τους άνισους χρωματισμούς. (4)

Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

Τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά περιέχουν β-καροτένη, η οποία εκτός από τις πολλές χρήσεις της, βοηθά και στο υγιές χρώμα της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, έρευνα έδειξε πως εάν καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα όπως:

Πορτοκάλι
Μάνγκο
Παπάγια
Γλυκοπατάτα
Καρότο

Κολοκύθα

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Τότε θα αποκτήσουμε ένα λαμπερό και υγιές χρώμα. Τέλος όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που προ είπαμε, περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι υπεύθυνη για την επανόρθωση του ιστού του δέρματος, την προστασία από τον ήλιο, τις ρυτίδες, τον άνισο χρωματισμό και τις ελεύθερες ρίζες. Για την πλήρη απορρόφηση της βιταμίνης Α τα λαχανικά θα πρέπει να είναι μαγειρεμένα καθώς επίσης να συνοδεύονται και από λάδι. 

boro.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr